רול טורטיה באדיבות השף צ'רלי פדידה ורשת "יינות ביתן" ||| הירקות בגריל עם ממרח פסטו ||| להכנת הרול במתכון המפורט <<<
מצרכים לרול
- טורטייה בקוטר של 24 עד 28 ס״מ
- 1 בטטה קטנה בטטה קלופה וחתוכה לפרוסות דקות
- 1 פלפל אדום ללא הליבה
- 1 זוקיני או קישוא חתוך לפרוסות
- ספרי שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
מצרכים לפסטו
- 2 כוסות עלי בזיליקום טריים דחוסים
- 2 שיני שום גדולות
- ½ כוס גבינת פרמזן (לא חייב)
- ¼ כוס אגוזי מלך או צנוברים
- ½ כוס שמן זית כתית
- קורט מלח
אופן הכנת הירקות
- מחממים מחבת פסים
- מתבלים את הירקות במלח ופלפל
- מרססים את המחבת בשמן זית וצורבים את הירקות על להבה בינונית עד לריכוך מלא יש לוודא כי הבטטה מוכנה (היא הקשה מכל הירקות לכן דרוש יותר זמן)
- מניחים את כל הירקות בצד עד להרכבת הרול.
אופן הכנת ממרח פסטו
- טוחנים את הבזיליקום, השום, האגוזים והגבינה באמצעות מעבד מזון.
- מוסיפים את השמן בהדרגה, בזמן שטוחנים, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטחון בפולסים עד למרקם הרצוי
- ממתינים חמש דקות לפני השימוש, לערבוב טעמים.
הערה: ממרח פסטו יכול להחזיק במקרר יותר משבוע ימים לכן מומלץ להכין יותר ולהשתמש לפי הצורך
אופן הכנת הרול
- מחממים טורטייה מעט על אש גלויה משתי הצדדים ומניחים על משטח עבודה
- מורחים פסטו
- מניחים מעל הטורטיה המרוחה, הירקות שצרבנו קודם
- מגלגלים לרול ואורזים במפית ושקית ניילון.
בתיאבון !!!