חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עשור ליקב אדיר

יקב אדיר מציין עשור להיווסדו ||| ביקור בכרמים, מרכז המבקרים והיקב המשודרג ||| גם סדנאות אוכל וגם טעימות יין ||| רשמים ופרטים בהמשך <<<

 

כרמי הפלאטו של כרם בן זמרה (צילום דני בר)

אדיר וכרם בן זמרה

יקב אדיר הוקם ע"י שותפות של משפחות חקלאים במושב כרם בן זמרה, לאחר שנים של עיסוק במשק חלב עיזים וגידול ענבי יין ליקבים בגליל ורמת הגולן.

היקב הוקם תוך בחירה בענבים הטובים ביותר מבין הכרמים של המשפחות במושב, כך שזהו היקב הכמעט יחידי שיכול לציין ובצדק, שכל יינותיו הן מענבי כרם בן זמרה (להבדיל בכל היקבים המציינים שיש ביין גם ענבים מאזור גידול – טרואר, יחודי זה).

מרתף החביות של יקב אדיר (צילום דני בר)

חוגגים עשור של יין

אירחו אותנו יוסי ואבי רוזנברג, המנכ"ל והיינן, שהם גם אחים וחלק מכלל פעילויות העסק המשפחתי הכולל דיר, מחלבה המייצרת יוגורט ועוד תחת מותג אחר, מרכז מבקרים שוקק בו מציעים גם ארוחות, סיורים ולאחרונה פתחו גם פעילות של סדנאות בישול ואפיה לקבוצות המטיילות בצפון.

נסענו להציץ בכרמי היקב בנטועים במדרון מערבי של פלאטו כרם בן זמרה ומהם נשקפים ברקע הרי הגליל העליון, הר מירון, וישובים ציוריים. ומשם חזרנו גם לראות את חדר החביות החדש והמרשים, שבו צפינו במצגת המולטימדיה החדשנית, המספרת את סיפור היקב וענבי הגליל, בחן והומור ובמגוון רב של שפות, בהתאם לקהל המבקרים (עברית, אנגלית, צרפתית, גרמנית, סינית ועוד).

היקב מאז ועד היום

במהלך העשור התפתח יקב אדיר מעסק קטן וצדדי במכלול עסקי השותפות המשפחתית וכיום הוא מפיק כ-150,000 בקבוקים בשנה, מתוך 200 הטון ענבים שהוא בוצר מחלקות היקב בשטחי מושב כרם בן זמרה.

היקב שידרג את מתקני הייצור ועומד בכל התקנים החדשים כך שהוא יקב בעל אישורי יצור כנדרש מהשנה הקרובה להיות, בכל היקבים.

מגוון יינות יקב אדיר (צילום דני בר)

טעימות

לאחר סיור, ארוחה חלבית ממיטב התוצרת של המחלבה והאיזור, וביקוב בחדר החביות, התפנינו לעלות לחדר הטעימות, המשקיף על חביות היקב שבהן נמצא היין של השנים הבאות. אבי, היינן, הדריך את הטעימה מיינות לבנים צעירים ועד ליין העשור שהושק זה עתה לציון עשור ליקב.

אחלק את רשמי לא לפי סדר הטעימה אלה לפי הסדרות (ובכל סדרה לפי סדר הטעימה).

סדרת כרם בן זמרה

זו סדרה של יינות זניים שנעשו מענבים שצמחו לאורך מדרונות חלקת הפלאטו המיוחדת ונבצרו בשעות הבוקר המוקדמות והקרירות. היינות בסדרה זו, עברו תהליך התבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות למשך תקופה של 12-14 חודשים, ולאחר מכן עברו תהליך יצוב נוסף של 5 חודשים לאחר הביקבוק. בסדרה 3 יינות זניים: קברנה סוביניון, שיראז וסוביניון בלאן. מחיר יינות הסדרה – 90 שקלים.

סוביניון בלאן 2016 – בלנד זני – בלנד של ענבי סוביניון בלאו מ-4 חלקות שונות. ארומה מעוררת וירוקה. בפה חמיצות עם גווני מרירות קלה. ארוך וסיומת מעוררת ונמוגה לאט מאד. 13.5% אלכוהול.

קברנה סוביניון 2015 – בלנד זני מ-5 חלקות שונות בפלאטו כרם בן זמרה. צבע אדום כהה בוהק. שובל בהיר סביב הכוס. לפי הצבע והארומה, אפשר לחשוב שהיין מתחזה לשירז. עגלי שמן מבהיקים. באף פטל, שזיף ותאנה יבשים ובשלים. נגיעות מתוקות. תופס לאט את חלל הפה ולאורך זמן מתגבר. סיומת ארוכה. 14.5% אלכוהול.

שיראז 2015 – צבע אדום כהה ואטום. הכוס נצבעת באדום. ארומה של פרי בשל אבל לא מתוק. מעט אדמתי. תופס ולא מרפה. חזק ארוך אבל מלטף את חלל הפה. סיומת ארוכה ונעימה.

סדרת A

זו סדרה של יינות בלנד כאשר בכל שנת בציר, הבלנד שונה. הסדרה מציעה שלוב ייחודי של טעמים. הענבים שגדלו במדרונות חלקת הפלאטו המיוחדת נבצרו בשעות הבוקר המוקדמות והקרירות. היינות התיישנו בחביות עץ צרפתיות לתקופות שונות, היין הלבן במשך 12-14 חודשים, והיין האדום במשך 18-20 חודשים, ולאחר הביקבוק עוד 6-8 חודשים בבקבוק. בסדרה 2 יינות: אדום: ממסך של שיראז, קברנה סוביניון וקברנה פרנק ופטיט ורדו. לבן: ממסך של שרדונה, שנין בלאן וסוביניון בלאן.

A לבן 2015 – 90% ענבי שרדונה ו- 10% ענבי סוביניון בלאן. שילוב של ארומה אופיינית לשרדונה עם מרירות של הסוביניון בלאן מציעה יין קייצי מעורר ונעים. סיומת ארוכה מאד ועוצמתית.

A אדום 2014 – בלנד של 60% ענבי שיראז, 30% ענבי קברנה סוביניון, 10% ענבי קברנה פרנק. צבע אדום כהה ואטום. כוס נשארת אדומה. ארומה מתפרצת אולם מורגש שהיין הוגש טרם חידרור מספיק ו…חבל. מלטף ועוטף את חלל הפה ומאחור מגיח עיקצוץ והיין תופס אותך. סיומת נעימה שנמוגה אט אט.

פלאטו – יין הדגל של היקב:

היין מיוצר אך ורק בשנים בהן הבציר איכותי במיוחד ועומד בסטנדרטים הגבוהים ביותר, הענבים המיועדים ליין זה עוברים תהליך מוקפד ביותר של מיון וייצור. לאחר הבציר, האשכולות עוברים מיון ידני להבטיח שרק הענבים באיכות הגבוהה ביותר נבחרים לסדרה. לאחר הסחיטה ועם הפרדת הגרגר והשידרה עוברים להשרייה קרה בת 72 שעות ורק אז מועבר היין לחביות עץ אלון צרפתיות גדולות (500 ליטר) לתקופת יישון של 24 חודשים. יינות אלו עוברים תהליך יישון נוסף בבקבוקים במשך תקופה של 8-12 חודשים. יין הפלאטו זכה בפרסים יוקרתיים ובהכרה בינלאומית. מיין זה נעשים 1000-5000 בקבוקים בבציר שמתאים.

פלאטו 2014 – 92% ענבי קברנה סוביון, 8% ענבי שיראז. צבע כהה ואטום. ארומה חזקה ומתפרצת אבל נרגעת מיד וחוזרת לעוצמה נעימה. בפה הרבה פרי יער בשל, מעט מנטה וסיומת ארוכה מאד.

יין 10 של יקב אדיר (צילום יח"צ)

10 2013

לכבוד עשור ליינות יקב אדיר, הושק יין 10. בלנד של 63% ענבי קברנה סוביניון, 25% ענבי שיראז ו-12% ענבי קברנה פרנק. היין התבגר 24 חודשים בחביות עץ אלון. היין שהוגש לא עבר חידרור ועל הרשמים מוגבלים. צבע אדום כהה ואטום., נוטה לשחור. הרבה טעמי פרי יער בשל שאפשר ללעוס בפה. סיומת קצרה אבל אחר חוזרת. דורש חידרור של לפחות שעה. יהיה במיטבו בעוד 8 שנים.

יקב אדיר – פארק התעשייה דלתון, גליל עליון. כשר וסגור בשבת. פרטים בטל': 04-6991039 או  052-4729468 ובאתר היקב <<< 

עלו החודש

נושאים פופולריים

2 Responses

    1. אלי. אתה מתייחס ליין 10 בציר 2013 של יקב אדיר. כשכתוב 8 שנים זה מתייחס לשנת הבציר כלומר 2021 היין אמור להיות, לדברי היינן, בשיאו. אני לא יכול לדייק עד כדי כך בטעימה ועל כן נחיה ונראה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *