עוגת גבינה לוטוס סגנון ניו יורק ||| ליום כיפור השף רז סלע ממסעדת "גרנד קפה טורקיז" בקניון רמת אביב עם מתכון ||| להמשך ולמתכון לחצו על התמונה <<<
מתכון לעוגה קלה ואוורירית
השף רז סלע, מציג מתכון מיוחד לעוגת גבינה לוטוס לאחר הצום. סלע הוא השף של "גרנד קפה טורקיז". מסעדת בראסרי מבית היוצר של טורקיז הוותיקה. המסעדה מציעה שילוב של אוכל לצד מקום בילוי אטרקטיבי. חומרי הגלם והמוצרים בהם משתמשים מוקפדים ומצטיינים ברמת האיכות והטריות.
המתכון
חומרים (לתבנית 22)
לבסיס
- 200 גר׳ עוגיות לוטוס
- 40 גר׳ חמאה
- 20 גר׳ סוכר
- 1 כף רום
למלית
- גביע שמנת חמוצה
- גביע גבינת שמנת (225 גר׳)
- 200 גר׳ סוכר
- 6 ביצים
- כפית תמצית וניל איכותית
לציפוי
- גביע שמנת חמוצה
- 70 גר׳ סוכר
אופן הכנה
- טוחנים במעבד מזון את כל חומרי הבסיס
- מהדקים על תחתית תבנית מרופדת בנייר אפיה
- מצננים במקרר כ- 20 דק׳.
- אופים כ- 8 דק׳ בתנור 170 מעלות.
- מורידים את התנור לחום של 150 מעלות
- מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת תערובת הומוגנית.
- יוצקים את המלית על הבסיס האפוי
- אופים כ- 45 דק׳ או עד התייצבות העוגה.
- מערבבים חומרי הציפוי (שמנת חמוצה וסוכר)
- יוצקים על העוגה ומיישרים.
- מחזירים לתנור ל- 7 דק' נוספות.
- מצננים את העוגה עד לטמפרטורת החדר
- מעבירים למקרר ללילה.