ט"ו בשבט הגיע, חג לאילנות. אבל לא רק פירות יבשים ||| קוסקוס טונה ופירות יבשים ||| גלילי טונה אדומה עם רוטב משמש יבש ||| למתכונים <<<
טונה בט"ו בשבט משום מה ?
חלק מהחוויה של ארוחה חגיגית זו ההפתעה. חדשנות במטבח היא לעיתים שילוב מפתיע של רכיבים או חומרי גלם. . הפעם בחרנו 2 מתכונים של טונה (לא בשר). הראשון הוא שידוך בין קוסקוס, טונה ופירות יבשים. השני הוא טונה אדומה ורטבי וטעמי פירות. מתכוני ט"ו בשבט טעימים ובריאים מאד, המתאימים לאירוח ולארוחת החג.
קוסקוס טונה ופירות יבשים (המתכון באדיבות טונה סטארקיסט ומתאים ל- 4 סועדים)
מצרכים
- 1 שקית קוסקוס בינוני
- 3/4 כוס מרק עוף או מרק ירקות
- 1/2 בצל – קצוץ
- חצי כוס שקדים שלמים
- שתי כפות שמן זית
- שתי כפיות יין לבן
- קורט אבקת קארי
- שלוש כפיות מים
- 1 קופסת טונה סטארקיסט בשמן זית /טונה בשמן זית כתית מעולה
- 1/3 כוס צימוקים
- 4 תמרים טריים
- 2 כפות נענע קצוצה
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- דבש לפי הטעם
אופן ההכנה
- לשפוך את מרק העוף/ירקות שהורתח על הקוסקוס ולכסות היטב
- לטגן ½ בצל בשמן זית עד שהוא מתחיל להשחים
- להוסיף את השקדים. לתת לבצל ולשקדים לקבל צבע
- לדלל עם היין הלבן
- לצמצם עד חצי הכמות
- להוסיף את הקארי, המים והטונה המפוררת ואחר את הצימוקים
- לבשל על אש קטנה במשך 5 דקות
- לשפוך את התערובת על הקוסקוס
- להוסיף את הנענע והכוסברה הקצוצות
- לקשט עם תמרים
גלילי טונה אדומה צרובה
מוגשת עם רוטב משמש מיובש בויניגרט סילאן ולימון, באדיבות צ'רלי פדידה לרשת יינות ביתן. מתכון ל- 4 סועדים.
מצרכים
- 600 גר' טונה אדומה חתוכה לגלילים בעובי של 4 ס"מ כל אחד
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לתיבול הטונה
- רוקט טרי
לויניגרט לימון וסילאן
- 5 משמשים מיובשים ומגולענים חתוכים לקוביות קטנות
- 1 כף עירית קצוצה
- 4 כפות מיץ לימון טרי
- 8 כפות שמן זית
- 1/2 כפית סילאן
- מעט מלח
- פלפל שחור טרי טחון
אופן ההכנה
- מחממים מחבת טפלון עם שמן זית וצורבים את הטונה כ – 8 שניות מכל צד
- מניחים על נייר סופג
- פורסים את הטונה לפרוסות דקיקות ומניחים בצלחת הגשה
- מערבבים את כל המצרכים של הויניגרט לימון וסילאן ביחד עד לקבלת רוטב הומוגני
- מתבלים גם את הרוקט שהוספנו למנה
- לאחר שסידרנו את הטונה בצלחת מוסיפים ליד הטונה מעט רוקט טרי
- יוצקים את הויניגרט שהכנו ומגישים מיד