מתכונים: 5 מרקים לחמם את הגוף והנשמה

החורף כאן וזה זמן אידיאלי לעשות ניסויים במטבח כשכולם בבית ||| מועצת מגדלי האגסים האמריקאית מציעה 5 מרקים שיוסיפו המון חום ומתיקות בחודשי החורף ||| מרק אגסים ודלורית בניחוח קארי ||| מרק מוליגטוני עם עוף, אגסים, קוקוס ||| מרק אגסים קלויים וקישואים עם קרוטוני פרמזן ||| מרק ארטישוק ירושלמי ואגסי בוסק עם פטריות וקבנוס ||| אגס ומרק תירס ברוטב פסטו בזיליקום-מקדמיה ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך <<<

מרק אגסים קלויים וקישואים עם קרוטוני פרמזן (צילום יובל בר-נר)

אגסים ואיש האגסים

מועצת האגסים הנו גוף המרכז כ-1600 מגדלי אגסים בצפון מערב ארה"ב במדינות וושינגטון ואורגון . בארץ משווקים זנים פופולאריים במיוחד של אגסים אמריקאים: בוסק – אגס בצבע חלודה, השומר על צורתו גם במהלך בישול בטמפ' גבוהות ולכן מתאים לצלייה או אפייה. ואגס האנג'ו הירוק והאדום – אגסים עזי טעם, עסיסיות ומתיקות. האגסים הם מקור מצוין של סיבים, ויטמין C, אשלגן וגם מזינים וטעימים. אגסים אמריקאים טעימים כשהם מוקפצים עם ירקות, צלויים או טחונים ומתמזגים היטב במרק שתחברו.

יובל בר-נר , איש האגסים, המייצג מזה שנים רבות את מועצת האגסים האמריקאית בישראל. חיבתו והבנתו הרחבה בתחום האגסים משמשת את יובל בר-נר בתפקידו כנציג הרשמי של מועצת האגסים האמריקאית בישראל. יובל ומועצת האגסים מציעים לקוראינו 5 מתכונים מיוחדים.

מרק אגסים ודלורית בניחוח קארי

מרק אגסים ודלורית בניחוח קארי (צילום יובל בר-נר)

מצרכים

  • 1/2 כוס שמן זית כתית
  • 2 בצל צהוב, חצוי וחתוכים לפלחים
  • 1 דלורית
  • 2 אגסי בוסק חלודים קלופים
  • 3 כפות אבקת קארי מתון
  • 2 כוסות סיידר תפוחים
  • 6 כוסות מים
  • 2 כוסות שמנת מתוקה
  • 1 כוס שמנת חמוצה
  • שמיר רענן

 אופן הכנה

  1. מחממים שמן זית בסיר מרק גדול מעל להבה בינונית
  2. מוסיפים בצל ומטגנים, תוך ערבוב לעיתים קרובות עד שקיפות
  3. מוסיפים דלורית חתוכה ומקולפת, אגסים חתוכים לקוביות, מתבלים במלח ופלפל, מקטינים את החום
  4. מערבבים מידי פעם, עד שהדלורית רכה ומתקרמלת מעט
  5. מוסיפים אבקת קארי וממשיכים לערבב במשך דקה לתת טעם
  6. מוסיפים סיידר, מגבירים את החום לבינוני ומוסיפים מים
  7. מבשלים עד שהדלורית מבושלת לחלוטין
  8. מוסיפים שמנת מתוקה וחמוצה ומביאים לרתיחה
  9. מתבלים במלח ופלפל
  10. טוחנים את המרק באמצעות בלנדר או מעבד מזון

הגשה

מקשטים עם מעט שמנת חמוצה ושמיר.

מרק מוליגטוני עם עוף, אגסים, קוקוס

מרק מוליגטוני עם עוף אגסים וקוקוס (צילום יובל בר-נר)

מרק מוליגטווני Mulligatawny טאמילי, עם אגסים צבעוניים, עוף רך, בטטה וחלב קוקוס עשיר – מרק אנגלי קלאסי בניחוח הודי. המרק מוכן תוך 30 דקות והטעם אפילו טוב יותר למחרת.

מצרכים

  • 2 כפות חמאה או שמן זית
  • 1/2 קילו חזה עוף, חתוך לחתיכות
  • מלח ופלפל
  • 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום קצוצים דק
  • 2 כפיות ג'ינג'ר מגורד
  • 2 כפיות אבקת קארי
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית גרם-מסאלה
  • 4 כוסות מרק עוף
  • 1/2 קילו בטטות חתוכות לקוביות
  • 2 אגסים אמריקאים חתוכים לקוביות בינונית
  • 1 קופסא קרם קוקוס
  • 3/4 כוס פתיתי קוקוס קלוי
  • כוסברה קצוצה

 אופן הכנה

  1. בתוך סיר מרק גדולה מעל להבה בינונית ממיסים  כף החמאה או משתמשים בשמן זית
  2. מוסיפים את העוף החתוך לקוביות ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל
  3. מטגנים במשך 3 עד 4 דקות או עד שהעוף מבושל ומעבירים לקערה קטנה
  4. להוסיף את החמאה או שמן הזית הנותרים למחבת ומטגנים את הבצל עד שמשחים קלות
  5. מוסיפים את השום, ג'ינג'ר ואת כל התבלינים ומטגנים למשך דקה אחת נוספת
  6. מוסיפים מרק עוף ומגרדים את תחתית הסיר כדי לערבב את כל המשקעים
  7. מוסיפים את קוביות בטטה ומביאים לרתיחה
  8. כשהמרק רותח, מבשלים במשך 6-8 דקות, או עד שהבטטה מתרככת
  9. להוסיף את קוביות האגסים ולהמשיך להתבשל במשך 5 דקות נוספות
  10. מוסיפים קרם קוקוס ומתבלים את המרק עם עוד מלח ופלפל במידת הצורך

הגשה

מקשטים כל קערית מרק עם קוקוס קלוי וכוסברה קצוצה

מרק אגסים קלויים וקישואים עם קרוטוני פרמזן

מרק אגסים קלויים וקישואים עם קרוטוני פרמזן (צילום יובל בר-נר)

מרק קטיפתי חלק ופשוט להכנה. מרק שיכול להיות מוכן גם 3 ימים מראש.

מצרכים

  • קילו דלעת או דלורית, חתוך לחצי לאורכו
  • 2 אגסי אנג'ו חתוכים לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 כוסות מרק עוף צח
  • 1/2 גביע שמנת מתוקה
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טרי מגורר
  • 1 כף סוכר
  • פלפל גרוס טרי ומלח
  • פרמזן (לקרוטונים)
  • 2 כוסות קוביות לחם לבן כפרי
  • 1 כפות שמן זית
  • 2 כפות פרמזן מגורר

אופן הכנה

למרק

  1. מחממים התנור ל- 200 מעלות
  2. מברישים את הדלעת ואגסים עם שמן זית
  3. מניחים על נייר אפייה וצולים 30-35 דקות עד שהם רכים
  4. מגרדים את תוכן הדלעת ומכניסים למעבד מזון עם האגסים
  5. מעבדים עם להב מתכת עד שהתערובת חלקה
  6. מוסיפים 1-2 כוסות מרק עוף וממשיכים בעיבוד עד שהתערובת חלקה
  7. מעבירים לסיר, מוסיפים את מרק עוף הנותר
  8. מוסיפים השמנת, אגוז מוסקט וסוכר
  9. מביאים לרתיחה
  10. להקטין את חום הלהבה ולבשל במשך 10 דקות
  11. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם

לקרוטונים

  1. מניחים את קוביות הלחם בקערת ערבוב גדולה
  2. מטפטפים שמן זית מעל ומוסיפים פרמזן
  3. מקפיצים את קוביות הלחם עד שהם מצופים בגבינה
  4. אופים 10-12 דקות

מרק ארטישוק ירושלמי ואגסי בוסק עם פטריות וקבנוס

מתכון למנה מתוקה שתתחיל כל ארוחה בשילוב יוצא דופן של אגסים בשלים, ארטישוק ירושלמי וקבנוס.

מצרכים

  • 2 כפות חמאה או שמן זית
  • 1 בצל קטן פרוס דק
  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף, שטוף היטב וחתוך לקוביות
  • 3-4 כוסות מים מוגזים
  • 2 אגסי בוסק חלודים בשלים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • פלפל שחור גרוס טרי ומלח לפי הטעם
  • חופן פטריות חומות ארומטיות מכל סוג
  • 100 גרם קבנוס חתוך
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 2 בצלי שאלוט קצוצים

 אופן הכנה

  1. ממיסים את החמאה בסיר בינוני או משתמשים בשמן זית
  2. מוסיפים בצל קצוץ ומערבבים על אש בינונית-נמוכה כ 8 דקות מבלי לשרוף אותו
  3. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, מוסיפים 3 כוסות מים מוגזים ומביאים לרתיחה
  4. מבשלים עם מכסה כ-15 דקות כד שהארטישוק רך
  5. מוסיפים קוביות אגסים ומבשלים כ-4 דקות נוספות
  6. מעבדים את המרק בבלנדר או מעבד מזון
  7. מוסיפים מים מוגזים נוספים לפי הצורך כדי להגיע למרקם הרצוי
  8. מתבלים במלח ופלפל
  9. בזמן בישול מרק, מטגנים בשמן זית חתיכות קבנוס במחבת על אש בינונית
  10. מוסיפים את הפטריות ומבשלים 4-5 דקות
  11. מוסיפים בצלצלי שאלוט קצוצים ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות
  12. מתבלים בפלפל ומלח

הגשה

שמים 2 כפות פטריות וקבנוס בקערה, שופכים מרק חם ומגישים מיד

אגס ומרק תירס ברוטב פסטו בזיליקום-מקדמיה

מרק תירס ואגסים ברוטב פסטו בזיליקום ומקדמיה (צילום יובל בר-נר)

מרק מתקתק עם פסטו בזיליקום-מקדמיה, מה שהופך אותו לתבשיל צמחוני טעים ודל שומן.

מצרכים

לפסטו

  • 2 כוסות עלי בזיליקום
  • 3 כפות אגוזי מקדמיה (בערך 10 אגוזים)
  • 2 כפיות מיץ לימון טרי
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כף שמן קנולה

למרק

  • 4 אגסי אנג'ו, חתוכים לרבעים
  • 3 כוסות גרעיני תירס
  • ג'ינג'ר טרי קצוץ 1 כף
  • 4 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס חלב קוקוס

אופן הכנה

להכנת הפסטו

  1. לשלב את כל המרכיבים במעבד מזון, להפעיל בפולסים מספר פעמים
  2. לגרד מהצדדים פעם או פעמיים ולהמשיך לטחון עד שתקבל משחת פסטו שמנמנה ויציבה
  3. מניחים בצד עד שהמרק מוכן

להכנת המרק

  1. בסיר בינוני, שמים את האגסים, תירס, ג'ינג'ר ומים. מכסים ומביאים לרתיחה
  2. מקטינים את האש ומבשלים במשך 10 דקות
  3. לכבות את האש ולאפשר למרק להתקרר למשך 15-20 דקות
  4. כשהמרק מקורר מעט, מרסקים אותו בבלנדר עד שהתערובת חלקה
  5. כדי לקבל מרק חלק לגמרי, מעבירים אותו דרך מסננת
  6. מחזירים את המרק לסיר על אש נמוכה
  7. מתבלים במלח וחלב קוקוס

הגשה

מגישים חם עם כפית נדיבה של רוטב פסטו בזיליקום-מקדמיה.

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות