מתחילים לתכנן את תפריט ארוחות החג ??? טארט תפוחים וחליטת סיידר תפוחים ??? דג בתערובת אנטיפסטי והדרים ??? פוקצ'ה בתערובת אנטיפסטי ??? טונה אדומה צרובה מתובלת על סלט עדשים שחורות ??? לחצו על התמונה לכל המתכונים <<<
ארבע מתכונים לראש השנה תשע"ו
חוות דרך התבלינים והשפית נילי כהן מינץ יצרו עבור קוראי "דני בר-טיולים וסגנון חיים" 4 מתכונים חגיגיים, ססגוניים וטעימים שייהפכו את שולחן החג שלנו למתובל, מרשים וטעים.
טונה אדומה צרובה מתובלת על סלט עדשים שחורות
מצרכים
- גרם עדשים שחורות
- 300 גרם פילה טונה אדומה נקי
- 200 גרם תערובת ים תיכונית לדגים מבית חוות דרך התבלינים
- 50 גרם עגבניות לחות קצוצות
- 100 גרם זיתי קלמטה מגולענים קצוצים
- צרור עלי בזיליקום קצוץ
- גרידה ומיץ מלימון אחד
- גרידה ומיץ מתפוז אחד
- שמן זית
אופן הכנה
- מרתיחים 5 ליטר של מים ומבשלים את העדשים עד לרגע שבו הם מוכנים אבל לא מתפרקים ומתפוררים
- מסננים ושומרים בצד.
- מפזרים "תערובת הדגים הים תיכונית" של חוות דרך התבלינים, בכלי שטוח ומצפים מכל הצדדים את נתח דג הטונה.
- מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן זית וסוגרים את נתח הדג מכל הצדדים.
- מניחים להתקרר על נייר סופג.
- מרכיבים את הסלט: מערבבים את העדשים עם העגבניות הזיתים בזיליקום גרידה ומיץ מתפוז ולימון ממליחים.
- חותכים בעזרת סכין חדה וקטנה את פילה הטונה לפרוסות בעובי של 5 מ"מ ומפזרים על הסלט.
פוקצ'ה בתערובת אנטיפסטי
מצרכים
- 500 גרם קמח לבן
- 1 כפית גלוטן
- 35 גרם שמרים
- 280 מ"ל מים פושרים
- כף מלח
- כף גדושה תערובת אנטיפסטי של חוות דרך התבלינים
- 3 כפות שמן זית
אופן הכנה
- לערבב כ-5 דקות במיקסר את הקמח השמרים והמים
- מוסיפים את יתרת החומרים ולשים עוד כרבע שעה. הבצק רך ודביק וזה בסדר.
- מעבירים לקערה משומנת.
- מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה ומיד מעבירים לתפיחה איטית של כשעתיים בקירור.
- מוציאים מהמקרר ומעצבים בשמן ארבע פוקצ'ות מאורכות ומתפיחים כחצי שעה נוספת.
- מחממים תנור ל 220 מעלות.
- אפשר לשים על הפוקצ'ות ירקות: פלפלים, חצילים, עגבניות, ארטישוק
- אופים כרבע שעה
- כשהפוקצ'ה יוצאת מהתנור מורחים אותה בשמן זית מתובל בתערובת אנטיפסטי
דג בתערובת אנטיפסטי והדרים
מצרכים
- 4 דגים יפים שלמים ומנוקים פרידה/ דניס/ בורי
- 4 תפוזים פרוסים לעיגולים
- 4 תפוזים סחוטים למיץ
- 3 לימונים פרוסים לעיגולים
- 50 גרם תערובת אנטיפסטי מבית חוות דרך התבלינים
- 8 שיניי שום פרוסות דק
- חצי כוס יין לבן
- רבע כוס שמן זית
- רבע כוס יין לבן
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 220 מעלות.
- מניחים את הדגים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- בכל אחד מהדגים מניחים בחלל הבטן הנקי, 2 שיניי שום פרוסות, מיץ מתפוז אחד, מלח ופלפל ואת תערובת האנטי פסטי.
- על עור הדג חורצים בסכין 3 חריצים עמוקים בשני הצדדים.
- מזליפים יין ומורחים בשמן זית.
- מניחים את פרוסות הלימונים ואת התפוזים בתבנית הדגים.
- אופים כרבע שעה או עד שהדג מוכן.
טארט תפוחים וחליטת סיידר תפוחים
מצרכים לבצק פריך
- 220 גרם קמח
- 100 גרם אבקת סוכר
- 100 גרם שקדים טחונים
- 200 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לריבועים
- מעט תמצית וניל
- חלמון
- 100 גרם חליטת סיידר תפוחים מבית חוות דרך התבלינים
מצרכים למילוי
- 50 גרם חמאה
- 6 תפוחי גרני-סמיט קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- חצי כוס סוכר
- 5 כפות דבש
- 250 גרם חליטת סיידר תפוחים מבית חוות דרך התבלינים
אופן הכנה
בצק (לתבנית 24)
- במעבד מזון שמים קמח, שקדים, אבקת סוכר וקוביות חמאה ומעבדים בפולסים קצרים.
- מוסיפים וניל וחלמון ומעבדים עוד זמן קצר עד להיווצרות בצק.
- עוטפים בצורת פיתה בניילון נצמד ומקררים שעה.
מלית
- במחבת גדולה מחממים את החמאה
- מפזרים את החליטה על החמאה על מנת לפתוח את כל הטעמים שבה.
- מניחים את התפוחים ומטגנים מעט על אש גבוהה
- מוסיפים סוכר ודבש.
- מבשלים עוד כחמש דקות לאידוי הנוזלים, מכבים ומצננים.
הרכבת הטארט
- משמנים תבנית 24
- מרדדים את הבצק הקר ומצמידים לתבנית.
- אוספים את כל השאריות לכדור ומקפיאים.
- מפזרים מעט שקדים טחונים על תחתית הבצק
- שופכים את מלית התפוחים.
- מוציאים מהפריזר את כדור הבצק ובעזרת פומפייה מגרדים מעל הטארט.
- אופים בחום של 165 מעלות כ- 40 דקות או עד שהבצק זהוב מאוד.
שיהיה חג שמח וטעים
ניתן להשיג את התערובות במתכונים, ב"חוות דרך התבלינים", בית לחם הגלילית, טל': 04-9533405. אתר החברה למתכונים נוספים