חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכונים אסייאתיים עם טונה

טונה סטארקיסט וירקות מוקפצים בניחוח אסייתי ||| טונה מעושנת בקארי בסגנון הודי ||| וייטנמיז רול של טונה אבוקדו ונבטים ||| כיסוני טונה וחצילים אפויים ברוטב ||| צ'יראשי סושי עם טונה ופטריות שיטאקי מוחמצות ||| 5 מתכונים באדיבות "טונה סטארקיסט" ||| למתכונים <<<

ציראשי סושי (צילום: ניר עצמון)
ציראשי סושי (צילום: ניר עצמון)

צ'יראשי סושי עם טונה ופטריות שיטאקי מוחמצות

מצרכים:

  • 250 גרם אורז
  • 50 מ"ל תערובת חומץ לסושי
  • 10 גרם סוכר
  • 2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% בטעם טבעי
  • 1 כף מיונז (אפשר קל)
  • 4 פטריות שיטאקי יבשות
  • 2 אבוקדו
  • 2 מלפפונים
  • 4 דפי אצת נורי
  • 2 בצלים ירוקים (הפטריות מבושלות בתערובת של חומץ אורז, סויה, וסאקי – אבל לא משתמשים בנוזל הבישול).

נוזל בישול השיטאקי (לא מוגש):

  • 50 גרם חומץ אורז
  • 50 גרם מירין
  • 50 גרם סוכר
  • 50 גרם סויה
  • 50 גרם סאקה מעט וסאבי
  • 50 גרם ג'ינג'ר כבוש

אופן ההכנה:

    1. מכינים את פטריות השיטאקי המוחמצות (ניתן להכין את הפטריות מראש): בסיר קטן מניחים את נוזלי בישול השיטאקי: חומץ אורז, מירין, סאקה, סויה וסוכר ומביאים לרתיחה.
    2. מוסיפים את השיטאקי ומבשלים כשעתיים. מדי פעם אם נגמרים הנוזלים בסיר ניתן להוסיף מעט מים.
    3. מצננים את הפטריות בנוזל הבישול.
    4. מכינים אורז לסושי לפי ההוראות על גבי אריזת האורז.
    5. מכינים את סלט הטונה: בקערה מערבבים את הטונה, המיונז, בצל ירוק אחד קצוץ ועלה אצת נורי קצוצה דק. מתקנים תיבול.
    6. מכינים מראש, מקלונים של מלפפון, אבוקדו בשל חתוך לחתיכות לפי הטעם. פורסים את פטריות השיטאקי דק.
    7. מרכיבים את המנה: בקערה מניחים 3 כפות אורז גדושות (150 גרם מבושל)
    8. על האורז מסדרים, מסלט הטונה, המלפפונים, הפטריות הכבושות, אבוקדו, עלי אצת נורי חתוכים למשולשים קטנים, ג'ינג'ר כבוש
    9. מפזרים מעל הכל מעט בצל ירוק פרוס דק.
    10. מגישים מיד.
כיסוני טונה (צילום: ניר עצמון)
כיסוני טונה (צילום: ניר עצמון)

כיסוני טונה וחצילים אפויים ברוטב

מצרכים:

  • 2 חצילים קטנים
  • 2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% עם עשבי תיבול
  • 4 שיני שום מיץ לימון
  • 4 עלי סיגר
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 200 גרם עגבניות שרי
  • 2 ענפי פטרוזיליה כפית צנוברים

אופן ההכנה:

    1. להכנת הטחינה: בקערת המיקסר הניחו 3 כפות טחינה גדושות, מיץ לימון אחד, 1/4 צרור פטרוזיליה, 1/4 צרור נענע, שני שום מלח ופלפל ועבדו למשחה ירוקה, במידת הצורך הוסיפו מעט מים.
    2. מניחים שני חצילים לקלייה על להבת הגז למשך כשעה עד שהם רכים ונראים שרופים מבחוץ.
    3. מצננים ובאמצעות כף מוציאים את בשר החציל.
    4. קוצצים גס.
    5. להכנת המלית: ערבבו בקערה את הטונה, בשר החציל הקלוי ומעט מסלט הטחינה, תקנו תיבול עם מעט לימון ומלח. שימרו בקירור.
    6. מורחים את עלי הסיגר במעט שמן, ובמרכז כל עלה מניחים כף מלית.
    7. סוגרים באמצעות קיסם גדול ואופים בחום 180 מעלות כ-10 דקות.
    8. במרכז צלחת הגשה מניחים מעט טחינה, מניחים את הכיסון האפוי ולצידו מספר עגבניות שרי מתובלות במלח ופלפל.
וייטנמיז רול (צילום: ניר עצמון)
וייטנמיז רול (צילום: ניר עצמון)

וייטנמיז רול של טונה אבוקדו ונבטים

מצרכים:

  • 8 דפי אורז
  • 1 אבוקדו
  • 1/2 חבילת נבטים סיניים
  • 50 גר' מקלוני אורז (ניתן למצוא במרכולים תחת השם אטריות אורז)
  • 2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% בטעם טבעי
  • כף מיונז (אפשר קל)
  • 1 בצלצל שאלוט קצוץ
  • 50 גרם ג'ינג'ר כבוש (כמו לסושי)
  • 1/4 צרור נענע
  • 1/4 צרור כוסברה

אופן ההכנה:

    1. מכינים את סלט הטונה: מערבבים את הטונה עם המיונז, והשאלוט הקצוץ. מתבלים עם מלח ופלפל.
    2. חותכים את המלפפון והאבוקדו למקלונים. ומניחים בקערית.
    3. מפרידים את עלי הנענע והכוסברה ומניחים בשתי קעריות.
    4. מנקים את הנבטים ושומרים בקערית
    5. משרים את מקלוני האורז במים כשעתיים עד שמתרככים, במידת הצורך השרו לכמה דקות במים פושרים.
    6. להרכבת המנה: בסיר רחב הניחו מעט מים חמימים, טבלו עלה אורז במים למשך 3 שניות והוציאו לשיש, עלה האורז נראה מעט קשיח אולם הוא יתרכך במהלך ההכנה.
    7. סדרו במרכזו של העלה, מקלון אבוקדו, מקלון מלפפון, מעט נבטים, מעט אטריות אורז, סלט טונה ועלי כוסברה ונענע, פזרו מעט ג'ינג'ר כבוש.
    8. קפלו את השוליים הימניים והשמאליים לכיוון המרכז, וגלגלו לגליל הדוק.
    9. חזרו על הפעולה עד לסיום המרכיבים
    10. את שארית דפי האורז ניתן לשמור עטופים בניילון בארון יבש.
טונה מעושנת בקארי (צילום: ניר עצמון)
טונה מעושנת בקארי (צילום: ניר עצמון)

טונה מעושנת בקארי בסגנון הודי

מצרכים:

  • 4 קופסאות פילה טונה מעושן סטארקיסט בשמן קנולה – מסוננות (לשמור את השמן)
  • ½ כפית אבקת קארי
  • ½ כפית פפריקה הונגרית מתוקה
  • ¼ כפית צ'ילי יבש גרוס
  • 900 גר' עגבניות מרוסקות
  • ½ כוס אפונה קפואה/ מקופסת שימורים
  • בצל קטן פרוס דק
  • 400 ג' דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
  • ½ כוס חלב קוקוס (ניתן להמיר בשמנת מתוקה)
  • חצי כוס אגוזי קשיו קלויים קצוצים
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • אורז לבן להגשה

אופן ההכנה:

    1. מחממים את השמן הנותר מקופסאות הטונה במחבת רחבה.
    2. מטגנים את הבצל וכאשר נהיה שקוף, מוסיפים את קוביות הדלעת ומערבבים.
    3. מתבלים בקארי, פפריקה וצ'ילי. מבשלים עד שהדלעת מתרככת. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת האפונה.
    4. פורסים את הטונה לפרוסות ומכניסים לרוטב.
    5. מוסיפים את חלב הקוקוס לתבשיל, ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה עד שנוצר מרקם אחיד – חשוב לשים לב – לא להביא לרתיחה את התבשיל.
    6. מגישים בקערה ומפזרים אגוזי קשיו קצוצים מעל התבשיל. מומלץ להגיש בתוספת אורז לבן.
טונה וירקות מוקפצים (צילום: ניר עצמון)
טונה וירקות מוקפצים (צילום: ניר עצמון)

טונה סטארקיסט וירקות מוקפצים בניחוח אסייתי

מצרכים:

  • 5 יחידות נתחי טונה בהירה עם עשבי תיבול 5% מסוננת(לשמור את השמן)
  • 1 יחידה של גזר חתוך לקוביות 1 על 1 ס"מ
  • 1 יחידה פלפל ירוק חתוך לקוביות 1 על 1 ס"מ
  • 1 יחידה פלפל צהוב חתוך לקוביות 1 על 1 ס"מ
  • 1 יחידה של ברוקולי חתוך לרצועות
  • 1 אגודה בצל ירוק(חתוך לרצועות קטנות)
  • 1 אגודה עלי בזיליקום פרוסים דק
  • 50 גרם ג'ינג'ר מקולף וקצוץ דק(4 כפות)
  • 5 יחידות שיני שום פרוסות דק
  • 30 גרם שמן שומשום לתיבול בלבד(2 כפות)
  • 45 גרם רוטב סויה(3 כפות)
  • 45 גרם רוטב צ'ילי מתוק (3 כפות)
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.

אופן ההכנה:

    1. מחממים את השמן שסונן מהטונה בווק מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומקפיצים קלות, זהירות לא לחרוך .
    2. מוסיפים לווק את הפלפלים, הברוקולי והגזר ומקפיצים מספר דקות.
    3. מוסיפים את הטונה, הבזיליקום, הבצל הירוק, רוטב הסויה ואת רוטב הצ'ילי.
    4. מוסיפים את שמן השומשום ומגישים.
    5. מגישים עם אורז לבן.

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *