טונה סטארקיסט וירקות מוקפצים בניחוח אסייתי ||| טונה מעושנת בקארי בסגנון הודי ||| וייטנמיז רול של טונה אבוקדו ונבטים ||| כיסוני טונה וחצילים אפויים ברוטב ||| צ'יראשי סושי עם טונה ופטריות שיטאקי מוחמצות ||| 5 מתכונים באדיבות "טונה סטארקיסט" ||| למתכונים <<<
צ'יראשי סושי עם טונה ופטריות שיטאקי מוחמצות
מצרכים:
- 250 גרם אורז
- 50 מ"ל תערובת חומץ לסושי
- 10 גרם סוכר
- 2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% בטעם טבעי
- 1 כף מיונז (אפשר קל)
- 4 פטריות שיטאקי יבשות
- 2 אבוקדו
- 2 מלפפונים
- 4 דפי אצת נורי
- 2 בצלים ירוקים (הפטריות מבושלות בתערובת של חומץ אורז, סויה, וסאקי – אבל לא משתמשים בנוזל הבישול).
נוזל בישול השיטאקי (לא מוגש):
- 50 גרם חומץ אורז
- 50 גרם מירין
- 50 גרם סוכר
- 50 גרם סויה
- 50 גרם סאקה מעט וסאבי
- 50 גרם ג'ינג'ר כבוש
אופן ההכנה:
- מכינים את פטריות השיטאקי המוחמצות (ניתן להכין את הפטריות מראש): בסיר קטן מניחים את נוזלי בישול השיטאקי: חומץ אורז, מירין, סאקה, סויה וסוכר ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את השיטאקי ומבשלים כשעתיים. מדי פעם אם נגמרים הנוזלים בסיר ניתן להוסיף מעט מים.
- מצננים את הפטריות בנוזל הבישול.
- מכינים אורז לסושי לפי ההוראות על גבי אריזת האורז.
- מכינים את סלט הטונה: בקערה מערבבים את הטונה, המיונז, בצל ירוק אחד קצוץ ועלה אצת נורי קצוצה דק. מתקנים תיבול.
- מכינים מראש, מקלונים של מלפפון, אבוקדו בשל חתוך לחתיכות לפי הטעם. פורסים את פטריות השיטאקי דק.
- מרכיבים את המנה: בקערה מניחים 3 כפות אורז גדושות (150 גרם מבושל)
- על האורז מסדרים, מסלט הטונה, המלפפונים, הפטריות הכבושות, אבוקדו, עלי אצת נורי חתוכים למשולשים קטנים, ג'ינג'ר כבוש
- מפזרים מעל הכל מעט בצל ירוק פרוס דק.
- מגישים מיד.
כיסוני טונה וחצילים אפויים ברוטב
מצרכים:
- 2 חצילים קטנים
- 2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% עם עשבי תיבול
- 4 שיני שום מיץ לימון
- 4 עלי סיגר
- 1 כף שמן זית
- 2 כפות טחינה גולמית
- 200 גרם עגבניות שרי
- 2 ענפי פטרוזיליה כפית צנוברים
אופן ההכנה:
- להכנת הטחינה: בקערת המיקסר הניחו 3 כפות טחינה גדושות, מיץ לימון אחד, 1/4 צרור פטרוזיליה, 1/4 צרור נענע, שני שום מלח ופלפל ועבדו למשחה ירוקה, במידת הצורך הוסיפו מעט מים.
- מניחים שני חצילים לקלייה על להבת הגז למשך כשעה עד שהם רכים ונראים שרופים מבחוץ.
- מצננים ובאמצעות כף מוציאים את בשר החציל.
- קוצצים גס.
- להכנת המלית: ערבבו בקערה את הטונה, בשר החציל הקלוי ומעט מסלט הטחינה, תקנו תיבול עם מעט לימון ומלח. שימרו בקירור.
- מורחים את עלי הסיגר במעט שמן, ובמרכז כל עלה מניחים כף מלית.
- סוגרים באמצעות קיסם גדול ואופים בחום 180 מעלות כ-10 דקות.
- במרכז צלחת הגשה מניחים מעט טחינה, מניחים את הכיסון האפוי ולצידו מספר עגבניות שרי מתובלות במלח ופלפל.
וייטנמיז רול של טונה אבוקדו ונבטים
מצרכים:
- 8 דפי אורז
- 1 אבוקדו
- 1/2 חבילת נבטים סיניים
- 50 גר' מקלוני אורז (ניתן למצוא במרכולים תחת השם אטריות אורז)
- 2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% בטעם טבעי
- כף מיונז (אפשר קל)
- 1 בצלצל שאלוט קצוץ
- 50 גרם ג'ינג'ר כבוש (כמו לסושי)
- 1/4 צרור נענע
- 1/4 צרור כוסברה
אופן ההכנה:
- מכינים את סלט הטונה: מערבבים את הטונה עם המיונז, והשאלוט הקצוץ. מתבלים עם מלח ופלפל.
- חותכים את המלפפון והאבוקדו למקלונים. ומניחים בקערית.
- מפרידים את עלי הנענע והכוסברה ומניחים בשתי קעריות.
- מנקים את הנבטים ושומרים בקערית
- משרים את מקלוני האורז במים כשעתיים עד שמתרככים, במידת הצורך השרו לכמה דקות במים פושרים.
- להרכבת המנה: בסיר רחב הניחו מעט מים חמימים, טבלו עלה אורז במים למשך 3 שניות והוציאו לשיש, עלה האורז נראה מעט קשיח אולם הוא יתרכך במהלך ההכנה.
- סדרו במרכזו של העלה, מקלון אבוקדו, מקלון מלפפון, מעט נבטים, מעט אטריות אורז, סלט טונה ועלי כוסברה ונענע, פזרו מעט ג'ינג'ר כבוש.
- קפלו את השוליים הימניים והשמאליים לכיוון המרכז, וגלגלו לגליל הדוק.
- חזרו על הפעולה עד לסיום המרכיבים
- את שארית דפי האורז ניתן לשמור עטופים בניילון בארון יבש.
טונה מעושנת בקארי בסגנון הודי
מצרכים:
- 4 קופסאות פילה טונה מעושן סטארקיסט בשמן קנולה – מסוננות (לשמור את השמן)
- ½ כפית אבקת קארי
- ½ כפית פפריקה הונגרית מתוקה
- ¼ כפית צ'ילי יבש גרוס
- 900 גר' עגבניות מרוסקות
- ½ כוס אפונה קפואה/ מקופסת שימורים
- בצל קטן פרוס דק
- 400 ג' דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
- ½ כוס חלב קוקוס (ניתן להמיר בשמנת מתוקה)
- חצי כוס אגוזי קשיו קלויים קצוצים
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- אורז לבן להגשה
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן הנותר מקופסאות הטונה במחבת רחבה.
- מטגנים את הבצל וכאשר נהיה שקוף, מוסיפים את קוביות הדלעת ומערבבים.
- מתבלים בקארי, פפריקה וצ'ילי. מבשלים עד שהדלעת מתרככת. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת האפונה.
- פורסים את הטונה לפרוסות ומכניסים לרוטב.
- מוסיפים את חלב הקוקוס לתבשיל, ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה עד שנוצר מרקם אחיד – חשוב לשים לב – לא להביא לרתיחה את התבשיל.
- מגישים בקערה ומפזרים אגוזי קשיו קצוצים מעל התבשיל. מומלץ להגיש בתוספת אורז לבן.
טונה סטארקיסט וירקות מוקפצים בניחוח אסייתי
מצרכים:
- 5 יחידות נתחי טונה בהירה עם עשבי תיבול 5% מסוננת(לשמור את השמן)
- 1 יחידה של גזר חתוך לקוביות 1 על 1 ס"מ
- 1 יחידה פלפל ירוק חתוך לקוביות 1 על 1 ס"מ
- 1 יחידה פלפל צהוב חתוך לקוביות 1 על 1 ס"מ
- 1 יחידה של ברוקולי חתוך לרצועות
- 1 אגודה בצל ירוק(חתוך לרצועות קטנות)
- 1 אגודה עלי בזיליקום פרוסים דק
- 50 גרם ג'ינג'ר מקולף וקצוץ דק(4 כפות)
- 5 יחידות שיני שום פרוסות דק
- 30 גרם שמן שומשום לתיבול בלבד(2 כפות)
- 45 גרם רוטב סויה(3 כפות)
- 45 גרם רוטב צ'ילי מתוק (3 כפות)
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן שסונן מהטונה בווק מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומקפיצים קלות, זהירות לא לחרוך .
- מוסיפים לווק את הפלפלים, הברוקולי והגזר ומקפיצים מספר דקות.
- מוסיפים את הטונה, הבזיליקום, הבצל הירוק, רוטב הסויה ואת רוטב הצ'ילי.
- מוסיפים את שמן השומשום ומגישים.
- מגישים עם אורז לבן.