מתכון: קינוח ספיישל רד וולווט Red Velvet

BBB מציע מתכון רד וולווט טורט פטל וקרם שנטילי ||| טורט המוגש עם רוטב פירות יער וקישוט של טוויל פטל ||| מתכון של דוד אלחדף שף רשת BBB ||| פרטים ומתכון בהמשך <<<

קינוח רד וולווט (צילום גליה אבירם)

BBB חוגגת את ט"ו באב

הוא חג האהבה. במסגרת זו, במהלך המחצית השנייה של חודש יולי, בכל מסעדות הרשת ברחבי הארץ, מציעים לזוגות האוהבים ולכל הסועדים, קינוח אדום, רומנטי ומתוק במיוחד: ספיישל רד וולווט – טורט פטל וקרם שנטילי, מוגש עם רוטב פירות יער וקישוט של טוויל פטל. ספיישל רד וולווט יוגש במסעדות רשת BBB עד ליום שלישי 31.7.

מתכון רד וולווט

מצרכים (לתבנית קוטר 20 ס"מ )

  • 2 ביצים
  • חלמון מביצה אחת
  • כוס וחצי סוכר לבן
  • כוס וחצי שמן קנולה
  • 2.5 כוסות קמח לבן
  • כפית שטוחה סודה לשתייה
  • כפית שטוחה מלח
  • כפית שטוחה אבקת קקאו
  • כוס רוויון 1.5%
  • כפית חומץ 5%
  • כפית תמצית וניל
  • כף אחת צבע מאכל אדום או חצי כפית אבקת צבע מאכל אדום

קרם

  • 150 גרם חמאה לבנה או 100 גרם שמן זית
  • 2 גביעי גבינת שמנת 25% שומן
  • 2.5 כוסות אבקת סוכר

רד וולווט קינוח טו באב (צילום גליה אבירם)

אופן הכנה

    1. מקציפים את הביצים, החלמון והסוכר לתערובת תפוחה
    2. מוסיפים את השמן בזילוף איטי
    3. מערבבים את היבשים בקערה
    4. מוסיפים את היבשים והרוויון לסירוגין (1/3 מכמות היבשים, מחצית מהרוויון וכן הלאה)
    5. מוסיפים את החומץ, תמצית הווניל וצבע המאכל האדום, ומערבבים לאיחוד
    6. יוצקים לתבנית בקוטר 20 ס"מ משומנת ואופים כ- 50-55 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
    7. מצננים את העוגה צינון מלא

להכנת הקרם

  1. מקרימים את החמאה עד לקבלת קרם רך (עם וו גיטרה במיקסר)
  2. מוסיפים את הגבינה בהדרגה ומוסיפים את אבקת הסוכר עד לקבלת קרם חלק

באהבה ותיאבון

הוספת תגובה