לשבועות, "הטחנות הגדולות של א"י" מציעה מתכון של שף רמי סויסה ||| מתכון מזרח תיכוני לחג ובכלל ||| לפרטי המתכון בהמשך <<<
חומרים
- 500 גרם שערות קדאיף
- 100 גרם ממרח עגבניות מיובשות
- 100 גרם צנוברים קלויים
- 100 גרם גבינת ריקוטה
- 1 גליל גבינת עזים פרוס
- 1/2 כוס שמן
- 4 פטריות פורטבלו צלויות וחתוכות לרצועות
- 2 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
-
- לצקת שמן על שערות הקדאיף ולערבב קלות לעטיפת השערות בשמן
- לרפד תבניות פאי אישיות בחצי מכמות שערות הקדאיף
- לערבב בקערה גבינת ריקוטה, פטריות, פלפלים, עגבניות מיובשות וצנוברים
- לתבל התערובת שבקערה במלח ובפלפל שחור ולבזוק על הקדאיף
- מניחים פרוסות גבינת עזים ומפזרים צנוברים
- לכסות בשכבה נוספת של קדאיף
- להדק השכבה הנוספת
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות במשך 10 דקות או עד שהמאפה מקבל צבע חום זהב.
- מגישים חם.
בתיאבון