לשבועות מציעה פרימור, מתכון לעוגת גבינה ||| עוגה קלאסית, נימוחה וטעימה, בשילוב גרידת תפוזים המעניקה לעוגה טעם הדרים וניחוח נפלא ||| בחירה טובה שתקשט כל שולחן חג לשבועות כקינוח נפלא ||| לפרטים ולמתכון בהמשך <<<
מצרכים (לתבנית 26)
לתחתית
- 1/2 1 כוס קמח
- 100 גרם מרגרינה קרה חתוכה לקוביות קטנות או 70 גרם שמן זית
- 5 כפות סוכר
- 1 חלמון
- 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
למלית גבינה
- 500 גרם גבינה 9%
- 4 חלמונים
- 1/3 כוס קמח
- 1/3 כוס קורנפלור
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 מיכל שמנת חמוצה
- 1 כוס סוכר (מחולקת ל-2)
- 5 חלבונים
- 1 כפית גרידת תפוז
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום בינוני של 170 מעלות
- מערבבים בקערה את כל החומרים לתחתית ולשים לבצק אחיד
- מרפדים תחתית של תבנית אפיה מספר 26 בעיגול של נייר אפיה ומשמנים אותו
- שופכים את פירורי הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית
- מכניסים לתנור לאפיה של 10 דקות ולאחר האפייה מצננים את התחתית
- בקערה מערבבים היטב את הגבינה, החלמונים, השמנת החמוצה, הקמח, הקורנפלור, תמצית הווניל, חצי כוס סוכר וגרידת התפוז
- מערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים
- מקציפים את החלבונים עם חצי כוס הסוכר הנותרת לקצף יציב ומבריק
- מאחדים את תערובת הגבינות עם קצף החלבונים בתנועות קיפול לתערובת אחידה ושופכים על התחתית האפויה
- אופים בתנור כשעה עד שעה ורבע או עד שהעוגה יציבה למגע
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור הכבוי לעוד חצי שעה
- מוציאים וממשיכים לצנן על רשת
טיפ: מומלץ להגיש קר לאחר קירור במקרר לצד כוס מיץ תפוזים
בתיאבון