מתכון לפלאפל ביתי

אולי לא שמעתם עדיין על פלאפל סוזן בלוד, אבל גבי מרטין, הבעלים של פלאפל סוזן חושף סודות מאחורי הדוכן. מי יותר מתאים להעניק לכם מתכון לפלאפל, מבעלי דוכן פלאפל שקיים כבר כמעט חמישים שנה

כדורי פלאפל (צילום דני בר)
כדורי פלאפל (צילום דני בר)

פלאפל סוזן

דוכן הפלאפל של סוזן הממוקם באזור הקניון ובית המשפט בלוד, סוגר השנה 50 שנות פעילות. הדוכן שומר על ערכי הנוסטלגיה שלו, ומביא איתו אווירה ים תיכונית ארץ ישראלית משהו.

הפלאפל של סוזן שהפך להיות אחד מסימני הדגל של העיר לוד מחליט לגלות לנו טפח מסודות המקום. מאחר ובפלאפל של סוזן יש מרכיב סודי, עליו שומרים משפחת מרטין מכל משמר, החלטנו להעניק לכם מתכון ביתי לפלאפל שתוכלו להכין בנחת לבני המשפחה.

את הפלאפל המקורי עם המתכון הסודי, תוכלו לבוא לאכול בלוד.

מרכיבים לפלאפל ביתי

  • 2 כוסות גרגירי חומוס שבושלו מראש
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1/2 צרור פטרוזליה
  • 1 בצל יבש גדול
  • 6 שיני שום גדולות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית שטוחה בהרט
  • שמן לטיגון עמוק
תוכן כדורי פלאפל מתובלים (צילום דני בר)
תוכן כדורי פלאפל מתובלים (צילום דני בר)

אופן ההכנה

  1. טוחנים יחד את כל המרכיבים.
  2. יוצרים כדורים קטנים מהתערובת
  3. מטגנים בשמן עמוק.
  4. כשהכדורים שחומים משני הצדדים, מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
  5. מגישים בצלחת או בפיתה עם טחינה וסלטים.

פלאפל סוזן. רח' דוד המלך 1 לוד. 08-9222282       פתוח: א'-ה' 08:30 -18:30, ו' 09:00-15:00.

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. יורם אמר

    מגניב

כתיבת תגובה