מתכון טבעוני: עוגת "גבינה" פירורים טבעונית עם נוגט שקדים ואגוזים

משומשו, יצרנית תחליפי הגבינות הטבעוניות, מציעה עם השפית אביגיל מייזליק ||| מתכון חגיגי ומיוחד לעוגת גבינה טבעונית לשבועות ||| עוגה קלת הכנה, בשימוש ממרחי גבינות טבעוניות בסגנון שמנת של משומשו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

עוגת גבינה פירורים טבעונית עם נוגט שקדים ואגוזים (צילום חנה יודייקין)

מצרכים

לבצק

  • שליש כוס שמן קוקוס או שמן זית עדין
  • 5 כוס קמח
  • 1 כוס שקדים טחונים
  • 2 כפות סוכר
  • 2-3 כפות מים

למלית

  • 2 גביעים ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% משומשו (400 גרם)
  • 1 גביע ממרח בסגנון קלאסי בטעם גבינת שמנת 25% משומשו (200 גרם)
  • 1/2 כוס קצפת צמחית או קרם קוקוס
  • 2/3 כוס סוכר
  • 1-2 כפית מיץ לימון טרי
  • 1 כוס שקדים פרוסים
  • 1/2 כוס אגוזי לוז

אופן הכנה

להכנת הבצק:

  1. מערבבים יחד את השמן, קמח, שקדים וסוכר עד לקבלת פירורים אחידים
  2. מוסיפים את המים לפי הצורך עד שהבצק מתאחד ומערבבים לקבלת כדור בצק
  1. מקררים במקרר למשך חצי שעה
  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  3. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ומניחים עליה שכבת בצק בעובי 1 ס"מ
  4. את שאר הבצק מניחים על תבנית בינונית בצורה חופשית בעובי 1 ס"מ
  5. אופים בתנור למשך כרבע שעה, עד ששני הבצקים מזהיבים
  6. מוציאים מהתנור ומצננים
  7. אופים בתנור את השקדים ואגוזי הלוז כ- 5 דקות עד שהם מזהיבים היטב. מוציאים ומצננים.

להכנת המלית:

10. קולפים את אגוזי הלוז. טוחנים במעבד מזון איכותי את האגוזים והשקדים הקלויים עד שהם הופכים לממרח אחיד

11. מוסיפים את ממרחי הגבינות הטבעוניות יחד עם כל החומרים הנוספים וטוחנים למלית אחידה

  1. טועמים את המלית ומאזנים את המתיקות (במידת הצורך מוסיפים עוד מעט סוכר או מיץ לימון)
  2. יוצקים את המלית מעל תבנית הבצק באינגליש קייק
  3. מפוררים בעזרת פומפייה את הבצק הנוסף האפוי מעל העוגה
  4. מעבירים למקפיא למשך שעתיים

הגשה: פורסים לפרוסות ומפשירים כחצי שעה

בתיאבון

הוספת תגובה