לחג ולכל ימות השנה סלט בריאות של בטטה ||| קפה גרג ואלעד אמסלם, השף הראשי של הרשת מציעים מתכון ||| סלט בטטה, קל להכנה בבית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<
מצרכים
- 2 בטטות
- 150 גר' גבינת פטה 5%
- חופן אגוזי מלך
- מיקס חסות
- גזר
- כרוב לבן
- כרוב סגול
- מלפפון ירוק
- עגבניות שרי
לרוטב לסלט
- רבע כוס שמן זית
- חצי כפית מלח
- רבע כוס מיץ תפוזים
- כפית חרדל גרגירים
- 2 כפות סילאן
אופן הכנה
-
- חותכים בטטה אחת קטנה לקוביות ומכניסים לתנור עד שמתרככות
- מהבטטה השניה, בעזרת קולפן מגלפים רצועות בטטה דקות – לאורך
- מחממים שמן בסיר וזורקים פנימה את רצועות הבטטה לטיגון קל עד להזהבה (צ'יפס בטטה)
- חותכים גס את כל הירקות ומערבבים בקערה
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ביחד ושופכים על הירקות החתוכים
- מפזרים את קוביות הבטטה על הסלט
- מגרדים בפומפייה גבינת פטה מעל כל רכיבי הסלט בקערה
- מניחים בערימה במרכז הסלט את הצ'יפס בטטה
- מפזרים שברי אגוזי מלך מעל הסלט
בתיאבון