כרמית מציעה מתכון בטעם עשיר של שוקולד ||| ט"ו באב עם בראוניז שיהפוך את הדייט להכי רומנטי ומיוחד||| בראוניז משויש עם שוקולד וגבינת ריקוטה ||| כל הפרטים בהמשך <<<
מצרכים
- 180 גרם חמאה או 120 גרם שמן זית
- 3 טבלאות שוקולד מריר אגו 60% מוצקי קקאו (250 גרם)
- חצי כוס סוכר
- קורט מלח
- 3 ביצים
- 2/3 כוס של קמח לבן
- 4 כפות מלאות קקאו משובח
- כפית תמצית וניל
מצרכים לחלק של הגבינה
- 250 גרם גבינת ריקוטה
- 1 ביצה
- 2 כפות קורנפלור
- 3 כפות סוכר
- 2 טבלאות שוקולד לבן אגו (170 גר)
- 4 כפות חלב
אביזרים
- תבנית 22X23
- מזלג
- נייר אפייה
- מטרפה ידנית
- קעריות לערבוב
אופן הכנה
-
- ממיסים יחד בפולסים קצרים במיקרוגל שוקולד מריר, סוכר וחמאה
- מערבבים היטב בעזרת מטרפה
- מוסיפים את הווניל והמלח
- מוסיפים את הביצים אחת אחת ובמהירות
- לאחר מכן מבליעים לתוך התערובת את הקמח והקקאו
- ממיסים בקערה נפרדת את השוקולד הלבן ואת החלב עד להומוגניות
- בקערה נוספת טורפים יחד את הריקוטה, הביצה, הקורנפלור והסוכר
- מקפלים לתוך התערובת את השוקולד הלבן המומס
- משמנים קלות תבנית- רצוי לרפד בנייר אפייה
- מעבירים את הבלילה הכהה לתבנית
- שופכים מעליה את בלילת הגבינה ובעזרת מזלג יוצרים מראה משוייש בין השניים
- אופים בחום של 170 מעלות, כחצי שעה- לא יותר
- מצננים ואז מגישים כקוביות
בתיאבון ואהבה