חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: ביסקוטי אגוזים ושקדים בציפוי טחינה סילאן

אחוה מציעה מתכון לט"ו בשבט ||| בישקוטי עוגיות מפנקות ||| ביסקוטי טבולים בממרח טחינה עם סילאן ||| עם תוספות מפנקות שמעניקות אקסטרה טעם וקראנצ'יות לעוגייה ||| לפרטי המתכון בהמשך <<<

ביסקוטי אגוזים ושקדים בציפוי טחינה סילאן (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)

מצרכים

לביסקוטי

  • 3 כוסות קמח מנופה
  • 1.5 כוסות אגוזי לוז טבעיים
  • 1.5 כוסות שקדים
  • 1.5 כוסות סוכר חום
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן טבעיים
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 כפיות מיץ תפוחים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף גרידת לימון
  • 3 ביצים גודל L
ביסקוטי בציפוי טחינה סילאן (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)

לציפוי

  • 1/2 כוס ממרח טחינה עם סילאן אחוה
  • 3 כפות שברי "ברס" (תערובת שברי אגוזים ושבבי קרמל, לרכישה בחנויות מתמחות)
  • 3 כפות שברי פיסטוקים
  • 3 כפות שברי פקאן מסוכר

אופן הכנה

  1. בקערה בינונית מערבבים את החומרים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפיה, סוכר וניל, מלח, יחד עם האגוזים, השקדים והפקאנים.
  2. בקערה נוספת מערבבים את החומרים הרטובים: תמצית וניל, מיץ תפוחים, ביצים וגרידת לימון. מכניסים את החומרים הרטובים ליבשים ומערבבים היטב עד אשר נוצר בצק אחיד.
  3. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ובידיים רטובות יוצרים 4 כיכרות.
  4. מניחים במרווח די גדול על תבנית אפייה משומנת (מומלץ לאפות ב-2 תבניות נפרדות).
  5. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  6. אופים את הכיכרות 20-30 דקות או עד שהן מזהיבות מבחוץ ומרכז הגליל קשה למדי.
  7. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  8. מורידים את טמפרטורת התנור ל- 150 מעלות.
  9. לאחר שהכיכרות התקררו לחלוטין חותכים לעוגיות בעובי של כ- 1 ס"מ ומסדרים בצפיפות על רשת אפייה.
  10. אופים למשך כ- 10-15 דקות נוספות מכל צד ועד שהביסקוטי יבשים. מצננים לחלוטין.
  11. לציפוי הביסקוטי: טובלים כל קצה אחד של ביסקוטי בממרח טחינה עם סילאן ומצפים בשברי ברס, פקאנים או פיסטוקים ומניחים בקופסא.

ניתן לשמור בקירור או במקום יבש.

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *