הימים קרים ואין כמו מרק עדשים ||| השף אילן ניב מבית "בא בריא" מציג מתכון בריא ||| לחצו על התמונה למתכון <<<
רכיבים
- 1 כוס עדשים ירוקים
- 1 כוס עדשים שחורים
- 1 כוס עדשים כתומים
- 1 בצל גדול
- 3 גבעולי סלרי אמריקאי
- 4 שיני שום כתושות
- 4 כפות שמן זית לטיגון
- 1.7 ליטר מים
- קורט מלח פלפל שחור
- רבע כפית כמון
- כף כוסברה קצוצה
- כף פטרוזיליה קצוצה
- מיץ מרבע לימון
אופן ההכנה
- לקצוץ את הסלרי ולטגן עם שמן למשך 5 דקות עד להזהבה
- להוסיף את המים, עדשים שטופים ותבלינים
- להביא לרתיחה
- להמשיך ולבשל על אש נמוכה למשך כ- 40 דקות נוספות. תוך כדי הבישול, לכפות את הקצף מידי פעם.
- לטגן את השום, במחבת אחרת, עם מעט שמן זית עד להזהבה ולהוסיף למרק.
- להוסיף את עשבי התיבול והלימון.
במידה והמרק יוצא סמיך מידי ניתן להוסיף עוד כוס מים
בתיאבון