מיני קיש זוגי לחג האהבה

מיני קיש לזוג אוהב ||| עשוי מקמח מלא בשילוב פתיתי שיפון וספירלת ירקות צלויים ||| מתכון של אתי בטיטו – הרשימות של אתי ||| למתכון <<<

מתכון זוגי לט"ו באב

מיני קיש זוגי לחג האהבה (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)

מיני קיש זוגי לחג האהבה (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)

לרגל ט"ו באב מגישה חברת "רפאל'ס" מתכון זוגי ומיוחד לקיש "ספירלה". הקיש עשוי מקמח מלא ופתיתי שיפון. הירקות חתוכים במנדולינה וצלויים מעט בתנור לפני האפייה. ניתן להכין בזוג תבניות אישיות או בתבנית פאי גדולה בקוטר 26 ס"מ להגשה מרכזית. נפלא להגשה בארוחה זוגית וכמובן, באירוח משפחתי.

מצרכים

לבצק הקיש:

  • 1/2 כוס פתיתי שיפון מלאים "רפאל'ס"
  • 75 גרם קמח מלא
  • 75 גרם קמח לבן
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 100 גרם חמאה קרה
מיני קיש זוגי לט"ו באב (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)

מיני קיש זוגי לט"ו באב (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)

לירקות הצלויים:

  • 1 חציל דק פרוס לפרוסות דקות
  • 1 בטטה גדולה פרוסה לפרוסות דקות
  • 1 גזר פרוס דק
  • 1 קישוא פרוס דק
  • 1 זוקיני פרוס דק
  • צרור רוזמרין
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

למילוי:

  • 1/2 קופסא גבינת ריקוטה
  • 50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 1 ביצה
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

  1. שמים במעבד מזון את הקמח המלא, קמח לבן, פתיתי השיפון, החמאה והמלח ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי.
  2. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד לקבלת גושי בצק גדולים. במידת הצורך מוסיפים 2-3 כפות מים פושרים.
  3. מקמחים משטח עבודה, מעבירי את גושי הבצק למשטח ומעבדים עד לקבלת כדור בצק אחיד.
  4. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה.
  5. מוציאים מהמקרר למשטח עבודה מקומח ומרדדים עד לקבלת עלה בעובי של כ- 3 מ"מ.
  6. מרפדים את התבניות (או התבנית) והדפנות בעובי אחיד.
  7. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג.
  8. מעבירים לקירור נוסף של כ- 30 דקות.

הירקות:

  1. חותכים את הירקות ידנית או בעזרת מנדולינה לפרוסות דקות.
  2. מסדרים בתבנית, מתבלים ומזלפים שמן זית.
  3. צולים בתנור כ- 15 דקות ועד להזהבה קלה ומניחים בצד.

הכנת המילוי:

  1. מערבבים בקערה את הירקות ושאר המרכיבים.
  2. במרכז התבנית מורחים שכבה מתערובת הגבינות.
  3. מסדרים מעליה את רצועות הירקות בצורה מאוזנת ומעגלית. כדאי לגוון בסדר הירקות לקבלת קיש צבעוני.
  4. מקשטים את הקיש בעלי רוזמרין ופתיתי שיפון.
  5. מעבירים לאפיה בחום של 190 מעלות למשך כ- 35 דקות ועד שהקיש מזהיב.

 

בתיאבון

הוספת תגובה