יקב .A.G – יין יודע לעשות

מיהו A.G. ? אהרון ג'אלח ||| איזה יין עושים רחוק מן העין, בראש העין ||| טעימת יינות היקב בראש העין היתה תענוג צרוף ||| עוד על היקב והיינות <<<

כתבי יין בטעימה יקב AG (צילום חלי ג'אלח)

כתבי יין בטעימה יקב AG (צילום חלי ג'אלח)

אהרון ג'אלח

היינן והבעלים של היקב בעל השם הכל כך זר לראש העין (שיש הטוענים שהיא בירת תימן האמיתית). אהרון החל ללמוד לעשות יין בבית הספר של שורק וזאת לאחר שעסקי הטקסטיל שבהם עסק, החלו לדעוך ולהיות לא כלכליים. ג'אלח מספר שעוד בבית אביו שתה "יין" שאביו היה עושה למטרטת קידוש השבת והחג בלבד.

לאחר שנדבק החיידק היין המשיך להעמיק את הידע ולמד גם קורסים במכללת אריאל ועוד.

A.G. בטרה-וינו

קירות היקב מעוטרים בשלל תעודות המעידות על זכייה של היינות שיצאו מהיקב במגוון מדליות. סה"כ 8 מדליות כסף וגם מדליית זהב אחת.

הביקור שארגנתי ביקב

בתערוכת היין השנתית, סומליה, פגשתי לראשונה את הזוג, חלי ואהרון ג'אלח. בעידודו של ידידי, דני רובין, לקחתי על עצמי לארגן משלחת של כתבי יין ביקב על מנת להתרשם וגם לספר על היקב. הגענו 6 כותבים וטועמים שיכולים להעריך יין טוב וגם יכולים לספר על התרשמותם. הוויז הביא אותנו בין רחובות ראש-העין, לביתם וחצר מעונם של הזוג ג'אלח. ירדנו למרתף הבית שם נמצאים חדרי החביות, הבקבוקים וכמובן חדר האירוח שבימים אלה משמש לאירוח מבקרים ובימי הבציר, לפעולות הכנת הענבים והפיכתם ליין.

מגוון היינות הרחב של יקב הבוטיק AG

מגוון היינות הרחב של יקב הבוטיק AG

היקב בראש העין

אהרון פורש בפנינו את סיפורו של המקום ודרך הכנת היין ביקב שלו, שמפיק כ- 5,000 בקבוקים בשנה. החדר הראשון שנחשפנו אליו הוא חדר הקירור שמשמש לקירור בתהליך הכנת היינות הלבנים והרוזה ויכול להגיע להרבה מתחת לאפס. בסמוך לו חדר חביות בסמוך לו חדר החביות שלדברי ג'אלח הוא משתמש בהן עד 3 סבבי יישון כאשר כל סבב הוא של שנה. החדר השלישי הוא חדר הבקבוקים בו מאוחסנים ומתיישנים יינות מבצירים קודמים שרוב היינות הוותיקים אזלו כי נמכרו.

הענבים

בולט מיד כבר מחדר החביות ואח"כ בסבב הטעימות, שאהרון משתמש במגוון גדול מאד של זני ענבים ומייצר מגוון רחב, אולי אפילו רחב מידי, של יינות תוצרת אותם זנים. מהיקב יוצאים יין לבן אחד- שרדונה, רוזה אחד וקינוח בסגנון פורט אחד ובנוסף 4 סוגי יינות אדומים. ענבי הסירה והקברנה סוביניון מגיעים מכרמים בדלתון, ענבי פטי סירה מיפתחאל, ענבי המרלו מרמות, מרסלאן מגבעת ישעיהו וענבי שיראז מכפר יובל.

כתבי יין עם אהרון ג'אלח (צילום חלי ג'אלח)

כתבי יין עם אהרון ג'אלח (צילום חלי ג'אלח)

היינות של יקב AG

היקב כשר והיינות כשרים למהדרין.

שרדונה 2014 – יין זני על טהרת 100% ענבי שרדונה מכרמים בגבעת עדה. היין התיישן 8 חודשים בחבית עץ אלון. רק 300 בקבוקים עשה אהרון. צבע זהוב אופייני עם ארומה עומתית. חמוציות של פרי הדר ונגיעות של אננס. סיומת ארוכה. 12.5% אלכוהול. מחיר90 שקלים.

שרדונה 2015 – טעימה מחדר הקירור. יין שטרם יצא לשוק. הענבים מכרם במצפה רמון. 8 חודשים בחביות עץ אלון. שרדונה שונה לגמרי מקודמו. צבעו מעט ירקרק. לימון מתפרץ מהכוס. סיומת ארוכה ופירותית. בין חברי הטעימה, היתה נטייה לאהוב את הקודם הבשל יותר. נמתין לבשלותו של האח הצעיר של השרדונה מבית ג'אלח.

רוזה 2014 – יין מענבי מרסלאן מכרמים בגבעת ישעיהו בתוספת מעט ענבי קברנה סוביניון ומרלו. יין קל וחביב אולם מורגש בו מעט גיזוז לא מובן. מרענן קיצי חביב. מחיר 60 שקלים.

Treasure 2013 – מהסדרה ה-4 של היקב. עשוי מענבי קברנה סוביניון, מרלו ומעט פטי סירה מכרמים באזור דלתון. 12 חודשים בחבית עץ אלון. בלנד אבל ללא ספק הקברנה סוביניון שולט. ארומה של פירות יער אדומים ושחורים, מעט עץ. סיומת נעימה ופירותית.

Vallirone 2012 – יין שנעשה בסגנון עמק הרון ומבוקבק בבקבוק בורגונדי אבל ללא זני הרון – לא תמצאו בו גראנש או מורבדר. רק ענבי שיראז וסירה עם מעט פטי סירה. היין התיישן 12 חודשים בחבית עץ אלון. הצבע סגול שחור. ארומה פירותית ופרחונית. בפה מתובל עם נגיעות ליקריץ וקסיס. סיומת פירותית וארוכה. מחיר 100 שקלים.

Secret 2011 – 50% ענבי שיראז בתוספת של קברנה סוביניון מתל פארס ברמת הגולן וענבי מרלו מכרם ברמות נפתלי. 12 חודשים בחבית עץ אלון. יין כבד ועוצמתי. ארומה דחוסה שניפתחה תודות לחידרור שאהרון הקפיד לבצע לפני בואנו. הרבה פרי יער שחור ונגיעות פלפל וליקריץ. סיומת ארוכה ומלטפת. מחיר 120 שקלים.

Aroma 2011 – יין הדגל של היקב. זוכה מדליית זהב בתחרות טרה וינו 2015 בקטגוריית היקבים עד 10,000 בקבוקים. היין עשוי מ-80% ענבי קברנה סוביניון ו- 20% ענבי מרלו. 24 חודשים בחבית עץ אלון. ארומה של דובדבן ושזיף שחור בשלים. בטעם שוקולדי מעט והרבה פרי יער מרענן. סיומת ארוכה מאד, עגולה וכיפית. רק 900 בקבוקים. 14% אלכוהול. מחיר 140 שקלים.

Portador – יין קינוח בסגנון פורט RUBY העשוי מענבי פטי סירה (בעיקר), מרלו וקברנה סוביניון מכרמים במרום הגליל. היין מחוזק באלכוהול ענבים ובברנדי. התיישן כ- 24 חודשים בחביות עץ אלון שאוחסנו "מתחת למדרגות הבית". בקבוק 500 סמ"ק. ארומה של פירות יבשים, תאנים ותמרים. בטעימה הרבה שוקולד ומעט קפה. ריכוז של יין. 18-19% אלכוהול. מחיר 130 שקלים.

יקב AG אהרון וחלי ג'אלח, עליית הנוער 14 ראש העין טל': 050-4287676.

הוספת תגובה