יומולדת למסעדת עראיס Arais

מסעדת Arais ממתחם שרונה בתל אביב חוגגת שנתיים ||| זוגתי ואני יצאנו לחגוג עם עראיס ||| פילה בקר, סלמון, בירה יין ועוד ||| פרטים ותמונות בהמשך <<<

חציל על האש בעראיס (צילום דני בר)

עראיס Arais שרונה תל אביב

עראיס הוקמה ביולי 2015 במטרה ליצור קונספט חדשני שנולד מתוך מפגש של יזמים מתחום המסעדנות עם אנשי האטליז מיטמרקט משוק הכרמל בתל אביב. המסעדה ממוקמת בלב מתחם שרונה אשר משמש היום כאחד המקומות הלוהטים ביותר לתל אביבים, תיירים ושאר תושבי הארץ שפוקדים את המקום במהלך כל ימות השנה. המקום בנוי בצורת בר פינתי המשקיף על גינת שרונה ומחופה אריחי חרסינה לבנים ממש כמו באטליז קלאסי.

בירה צוננת להתחיל את הערב (צילום אביבה בר)

התפריט

תפריט המסעדה הורכב ע"י השף ירון קסטנבוים תוך בחירת נתחים וחיתוכי בשר מובחרים. בנוסף הרכיב מסבחת מעושנים ייחודית, מגוון שיפודים, קבבים קלאסיים ו"שקשוקה" של קציצות בשר בסגנון מרגז. המטרה של עראיס היא להפוך את הגישה לבשר לעניין פשוט, נוח, יומיומי ומהיר תוך הקפדה על סטנדרטים גבוהים.

קרניבורית ודייג במסעדת הבשרים

החלטתי לצאת לטעימות בעראיס, עם רעייתי הקרניבורית כי הרי אני לא אוכל לחוות דעתי על הבשרים.

קיבלו את פנינו בסבר פנים יפות מנהלת המסעדה ומלצר שניכר היה שהוא אוהב ובקיא בתחום הבשר, דבר שסייע לרעייתי לבחור את המנות הבשריות המתאימות לטעמה.

לאחר קבלת כוס בירה צוננת ויין לבן מצונן כיאות, פנינו למלאכה.

ראשונות

הזמנו 2 מנות פתיחה שהפתיעו בגודלן – יכולות להיות עיקריות לצמחוני. הבטטה היתה

כאמור גדולה וגדושה. פלפל אדום קלוי ומתקתק, גזר שלם אפוי ורך וכמובן נתחי בטטה כשלכל טוב הזה נוספו נגיעות סילן.

המנה השניה שהוגשה היתה חציל בלאדי עגול ואפוי היטב כך שהקליפה השרופה דקיקה והשאירה הרבה מקום לטחינה ולתוכן החצילים. לא יכולתי לוותר על הקליפה הקלויה ואהבתי. ניסיון לאכול גם את הפלפל החריף שהוגש בנוסף, עלה בהרבה לגימות בירה – חריפות עוצמתית שלא מתאימה לכל אחד.

בטטה ועוד כול טוב בעראיס (צילום דני בר)

עיקריות

מנת הבשר שניבחרה היתה נתח פילה בקר שמוגש עם ירק, נעשה במידה שנבחרה ע"י הקרניבורית, וביחד עם המנה מצורפת אבן לוהטת עליה ניתן לשמור את חום הנתח בקר גם הארוחה מתארכת.

אני הזמנתי פילה סלמון שהוא פילה טרי על הגריל, מוגש על מצע ירקות צלויים בליווי סלט שוק ירוק. הסלמון היה עסיסי ועשוי היטב כפי שדייג אוהב.

אחרונה

סיימנו עם מנת קרם ברולה עשויה היטב שנתנה לנו סיום מתוק לבלוי ערב כיפי בעראיס.

קרם ברולה בעראיס (צילום דני בר)

מסעדת עראיס, שרונה, תל אביב. כל יום משעה 12:00-23:00. פרטים והזמנות בטל': 03-5509070 ובאתר <<<

הערה: באפשרות כל לקוח להצטרף למועדון החברים אונליין באתר המסעדה טרם הגיעו או בזמן הביקור בה וליהנות ממבצעים באופן מידי. ההצטרפות למועדון החברים אינה כרוכה בתשלום.

הוספת תגובה