יצאנו מספר כתבי יין לסיור בין הכרמים של יקב ברבדו ||| סיור ג'יפים שמגלה גם מנסתרות הטבע שסביב היקב וכרמי יוסף ||| כרמים חדשים וחיבור בין הכרמים להיסטוריה של האזור – תל גזר ||| על טעימות יין בין הכרמים וגם ביקב ||| כל הפרטים בהמשך …
יקב ברבדו
יקב ברבדו הוקם בשנת 2001, בלב הכרמים שליד כרמי יוסף, בשיפולי הרי יהודה, על אדמת גיר כבדה ועשירה באבן. כל מגוון יינות היקב מופקים מענבים הגדלים בכרמים הסובבים את היקב ולכן נחשב Estate Winery ישראלי. יינות היקב הם פרי ידע מצטבר של הייננים פרופ' בן עמי ברבדו ופרופ' עודד שוסיוב שהקימו והם בעלי היקב עד היום. יינות יקב ברבדו כשרים. הפילוסופיה שלהם היא מן הכרם לבקבוק, החל מהיכרות עמוקה עם כל חלקת כרם, טיפול חקלאי מוקפד, ועד ליצירה של היינות. הוזמנתי לסיור כתבי יין בין חלקות הכרמים שמתחילים להתעורר עם תחילת האביב. כרמים ותיקים וגם חדשים ועליהם גם נספר. הסיור נערך בג'יפים והתחלנו בתל גזר.
כרמי יקב ברבדו
כרם צבי: כרם זה שייך למשפחת שוסיוב, כורמים ותיקים ובעלים ביקב ברבדו. הכרם נקרא ע"ש צבי שוסיוב (צביאל'ה) שנולד ונפטר כחקלאי, ונטע והקים את כרמי המשפחה. בגיל 16 התייתם צביאל'ה מאביו דוד ונאלץ לקחת על עצמו את תפקיד ראש המשפחה. במהלך השנים הרחיב את כרמי המשפחה ומבחינתו הבית היה הכרם, לשם היה מגיע בכל בוקר עוד טרם הזריחה ומשם, מהאדמה, מהמגע עם הגפנים הוא שאב את כוחו. בשנת 2017 הלך לעולמו והותיר אחריו מסורת של אהבת אדם ואדמה. בכרם נטועים גפני מרסלן (10 דונם משנת 2016) ומלבק (4 דונם משנת 2016) שיופק מהם יין לראשונה השנה.
כרם לבן: חלקת כרם זו מורכבת עד 40% מגיר לבן ומכאן השם. זוהי אדמה קשה לגידול אך בשל כך ענבי השרדונה שהיא מפיקה הם מהטובים בארץ (10 דונם משנת 2002).
כרם נחל שחם: הכרם נטוע על גדתו הצפונית של נחל שחם. מקורו של נחל שחם הוא כק"מ מערבית לכרמי יוסף. הנחל מתעקל במתינות דרומה, עובר ביער חולדה, עובר צפונית לישוב משמר דוד ונשפך לנחל שורק. בכרם נטועים גפני שיראז (30 דונם משנת 2002) , קברנה פרנק (10 דונם משנת 2002), קברנה סוביניון (20 דונם משנת 2009 ושנת 2006), מרלו (14 דונם משנת 2009 ושנת 2016) , שרדונה (10 דונם משנת 2014).
כרם לוח גזר: לוח גזר נמצא בתל גזר הסמוך והוא נחשב לכתובת העברית הקדומה ביותר המתוארכת למאה 11 לפני הספירה. בלוח מתוארות העונות החקלאיות לאורך השנה כשבחודשים תמוז ואב מתוארים שני חודשי בציר הענבים. הכרם נקרא על שם הלוח ובכך מקשר בין הכרמים המשפחתיים של היקב עם מגדלי ענבים, שייצרו יין במקום כבר בתקופת מלכות שלמה. עדות לכך ניתן לראות בגתות הרבות הפזורות באזור.
בכרם נטועים גפני פטיט ורדו (10 דונם משנת 2012 ושנת 2017), סוביניון בלאן (10 דונם משנת 2012 ושנת 2017).
טיול ג'יפים שילוב של טבע ויין
יקב ברבדו ממוקם באחד מאזורי היין היפים בארץ, מורדות שפלת יהודה. הכרמים, הנופים, וההיסטוריה של האזור כל כך שופעים שביקב ברבדו החליטו שהם צריכים לחלוק את השפע הזה עם כולם ולכן יצאו ביזמה של טיול ג'יפים ייחודי, המלווה במדריך מנוסה ומקצועי שמוביל את המשתתפים בדרכים נסתרות וקסומות למרחבים הירוקים של מורדות שפלת יהודה. הטיול יעבור בין כרמי הגפנים, תצפיות נוף מרהיבות והיסטוריה מרתקת אודות נבכי היין.
להשלמת החוויה יגיעו המטיילים ליקב ברבדו, שממוקם בלב הכרמים בנוף פסטורלי עוצר נשימה. ביקב יערך סיור המלווה בהסבר אודות ההיסטוריה של היקב ותהליך ייצור היין וגם סדנת טעימות יין מרתקת, בה יוטעמו מיטב יינות ברבדו לצד גבינות איכותית ממחלבות האזור, מגש ירקות עשיר, זיתים ושמן זית מבית הבד המקומי ומגוון לחמים טריים.
*** הטיול מותנה במינימום 4 משתתפים (בכל ג'יפ 5-6 מקומות)
*** משך הטיול כשעתיים וחצי (יש אפשרות למסלול ארוך יותר ומאתגר יותר)
*** במהלך הטיול תהיה הפסקת קפה/תה וכיבוד קל
*** יש אפשרות לחבילת פרמיום אשר כולל ארוחת שף פרטית
פרטים והזמנות בטל': חן ראובן 054-6808873
טעימות בין הכרמים
במהלך הסיור שלנו עצרנו בין הכרמים וטעמנו בכל כרם את היין שהופק מענבי החלקה הספציפית בה ביקרנו. עלינו תחילה לתל גזר לתצפית וראינו דגם לוח גזר שהוגדל מאות מונים, ירדנו בין הטרשים לאזור בו מצויים גתות עתיקים, משם למעיין ורדה – מעיין נסתר שבקיץ יבש אבל בימים אלה שופע מים ועוד מראות התגלו בהמשך הסיור אבל בלי יין אי אפשר.
ברבדו שרדונה 2018
100% ענבי שרדונה מכרם לבן. היין עבר כחודש תסיסה איטית וקרה במיכל נירוסטה. לאחר מכן, שני שליש מהיין תסס בחביות אלון צרפתי על משקעי השמרים במשך שלשה חדשים ובסיום אוחד עם היין שבמיכל. יין בעל מספר רבדים: רעננות מן היין שבמיכל, חמאתיות מהיין שיושן בחביות ומינרליות סלעית גירית מן הכרם. 12.5% אלכוהול. 90 שקלים.
ברבדו רוזה 2018
100% ענבי מרלו מכרם נחל שחם. לאחר מגע קצר עם הקליפות, תסס היין בטמפרטורה נמוכה והתקבל יין עדין ומרענן. יין קל וצעיר, צבע אפרסק בהיר, ארומה של פרי הדרים ותות. בפה שילוב של דובדבן ופרחי הדרים. 13% אלכוהול. 90 שקלים.
ברבדו סוביניון בלאן 2018
100% ענבי סוביניון בלאן מכרם לוח גזר. יין רענן ומאופיין בשפע פרי לימוני, טרופי ומעט מינרליות גירית רכה וחלקה. צבע זהוב בהיר. ארומה פרחונית מעט לימונית. בפה חמיצות מעוררת שמתעדנת מיד וסיומת ארוכה ונעימה. 12.5% אלכוהול. 90 שקלים.
ברבדו מרלו 2016
100% ענבי מרלו מכרם נחל שחם. היין מיוצר ללא סינון בתהליכי הצללה טבעיים ממושכים להבטחת ארומה וטעם עשירים. היין התבגר 12 חודשים בחביות אלון, רובן מעץ צרפתי. צבע אדום ארגמן עמוק וצלול. גוף מלא, טאנינים רכים וטעמי פרי מורכבים וסיומת ארוכה ומתמשכת. 14.5% אלכוהול. 130 שקלים.
ברבדו קופאז' 2016
בלנד של 40% ענבי קברנה פרנק, 20% ענבי קברנה סוביניון, 20% ענבי שיראז, 20% ענבי פטיט ורדו כולם מכרם נחל שחם. קופאז' ממשלב 4 זני ענבים אדומים שנבצרו כל אחד במועד ההבשלה האופטימלי עבורו. היין התבגר בחביות עץ אלון, רובן מעץ צרפתי במשך 12 חודשים. יין עשיר ומלא נוכחות, מורכב מאד ועם זאת רך נגיש ונעים לשתייה. 14% אלכוהול. 130 שקלים
ברבדו שיראז 2016
100% ענבי שיראז מכרם נחל שחם. היין מיוצר ללא סינון בתהליכי הצללה טבעיים ממושכים להבטחת ארומה וטעם עשירים. היין התבגר בחביות עץ אלון, רובן מעץ צרפתי במשך 12 חודשים. צבע אדום כהה ובוהק. ארומה של פרי בשל ובפה מתובל מעט והרבה שזיף ותאנה בשלה. סיומת נעימה וארוכה. 14.5% אלכוהול. 130 שקלים.
ברבדו Landmark Merlot 2014
100% ענבי מרלו מכרם נחל שחם. הענבים שנבצרו מחלקת מרלו יוצאת דופן באיכותה. קלון (תת זן) מצטיין, בו מצויה גם כמות רזברטול (נוגד חימצון חזק, האחראי העיקרי לסגולות הבריאות שיש ביינות אדומים) גבוהה משמעותית מהרמות המקובלות בענבים אדומים בכלל ובענבי מרלו בפרט. היין התבגר בחביות עץ אלון חדשות ( 75% צרפתיות, 25% אמריקאיות) במשך 24 חודשים. יין מורכב, בנוי היטב ובעל שכבות טאנינים מעודנים. ארומות של פירות אדומים. בעל סיומת נעימה. איזון מעודן בין טעמי הפרי לטעמי החבית. 15.5% אלכוהול. 179 שקלים.
ברבדו Landmark 2B 2015
Landmark 2B הוא ספינת הדגל של יינות ברבדו, המיוצר מהענבים המובחרים ביותר ביקב, בשיטה ייחודית הנקראת ריפאסו. זהו בלנד המורכב מענבי קברנה סוביניון וענבי מרלו שמקורם בכרם נחל שחם. הענבים נבצרו לאחר שהגיעו לבשלות. לתירוש התוסס הוספו זגים של ענבי מרלו שהופרדו לאחר הסחיטה מתירוש יין הרוזה של היקב. הוספת הקליפות תרמה להעשרת הארומה ומאפייני היין. תהליך ייצור זה קיבל את השראתו מיינות הריפאסו המפורסמים באיטליה. היין התבגר בחביות עץ אלון חדשות ( 75% צרפתיות, 25% אמריקאיות) במשך 24 חודשים. בעל גוף מלא, מאוזן. נגיעות של פירות יער שחורים ועשבי תיבול. סיומת ארוכה ואלגנטית. 14% אלכוהול. 179 שקלים.