טטאקי טונה עשיר בטעמים

טונה טריה במתכון טטאקי ||| השף דודי אסרף מציע מתכון מהיר להכנה ||| מתכון בו בחירת המצרכים תיקח הרבה יותר זמן מהכנת הטטאקי ||| למתכון <<<

טטאקי (Tataki) טונה על קרם ארטישוק  (צילום איתי כהן)
טטאקי (Tataki) טונה על קרם ארטישוק (צילום איתי כהן)

טטאקי או טאטאקי (Tataki) היא שיטת הכנה יפנית של טונה בעיקר. נתחי הטונה נצרבים קלות ורוב נתח הטונה נשאר חי ועסיסי. השף דודי אסרף למלון קראון פלזה ירושלים מציעים לקוראי האתר מתכון קל להכנה ומרהיב עין ועשיר בטעמים. יש להקפיד על המצרכים הרשומים מטה.

מצרכים

  • פלח מנגו טרי
  • עלי תימין

לדג

  • 200 גרם טונה אדומה טרייה
  • תערובת פיצוחים קלויים: 5 גר' מכל סוג- גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, צנוברים, פיסטוק וקשיו
  • תערובת תבלינים גרוסים: 5 גר' מכל סוג- גרעני חרדל שחור, זרעי קימל, מלח פחם גס, פלפל שחור גרוס
  • מעט שמן כמהין

לקרם ארטישוק

  • 200 גרם תחתיות ארטישוק
  • מיץ מלימון 1
  • 4 שערות/חוטים של  זעפרן
  • שמן זית 3 כפות
  • 2 שיני שום קלופות
  • מלח / פלפל שחור
  • 10 גרם מחית מנגו טרי
  • מעט שמן תימין

אופן ההכנה

    1. מבשלים את תחתיות הארטישוק עם מעט מים ,מיץ לימון טרי, זעפרן ,שמן זית, מלח פלפל ושיני השום עד לריכוך מלא
    2. מסננים וטוחנים את הארטישוק עם השום ושמן הכמהין עד למרקם חלק וקטיפתי
    3. חותכים את נתח הטונה לקוביות אחידות ומטבלים בשני צידי הדג בקראסט פיצוחים ותערובת  התבלינים
    4. בניפרד מחממים במחבת מעט משמן התימין וצורבים את הדג משני ציידיו למשך 6 שניות בלבד!

להגשה / צילחות

  • מורחים או מניחים מעט מקרם הארטישוק על שטח פנים גדול בצלחת
  • מרכיבים את המנה לפי התמונה בקומות
  • משלימים עם נגיעות של המנגו הטרי ועלי תימין טריים לקישוט
  • שואבים לתוך מזרק פלסטיק את שמן התימין ומגישים ליד

כתיבת תגובה

סגירת תפריט