טארטלט סלק במילוי יוגורט וטחינה

לכבוד ט"ו בשבט הצעה לטארטלט ||| יחידות טארט קטנות, יפות, חגיגיות וטבעיות ||| טארטלט (Tartlet) הוא טארט  (Tart) קטן ||| למתכון <<<

טארטלט טחינה (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)
טארטלט טחינה (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)

טארטלט

זהו מאפה שפתוח בחלקו העליון ולא מכוסה בבצק. אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי" וחברת "אחוה", יצרנית הטחינה, חלוה ודברי מאפה, מציעים מתכון לקינוח חגיגי וטעים, במראה מרהיב, שלא ישאיר אף אחד אדיש. טארטלטים אישיים בקלי קלות, עשויים בצק פריך במילוי רענן של טחינה ויוגורט. המתכון ללא אפיה, מתאים כהגשה בבופה בשולחן החג לצד פירות יבשים וקינוחים או כמנה ראשונה.

מצרכים (לכ- 24 טארטלטים)

טארטלט טחינה (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)
טארטלט טחינה (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)

לבצק פריך

  • 2.5 כוסות קמח (350 גר')
  • 200 גרם חמאה מומסת או 140 מ"ל שמן זית עדין
  • 1/2 שקית פתיתי פרמזן (50 גר')
  • 1 כפית מלח
  • 1/3 כוס מים
  • 1 סלק גדול צלוי בתנור בחום של 220 מעלות

למילוי

 
- פרסומת -

 
  • 1 גביע יוגורט 3% שומן בטעם טבעי (200 גר')
  • 3/4 כוס טחינה גולמית אחוה 100% טבעי
  • צרור עלים לקישוט: בזיליקום, אורגנו או פטרוזיליה

תבניות מיני טארטלטים/תבניות מיני פאי (אפשר תבנית טארט גדולה)

אופן ההכנה

  1. מקלפים את הסלק הצלוי ומכניסים אותו למעבד מזון
  2. טוחנים כמה דקות לקבלת מחית אחידה
  3. ממלאים מהמחית 1/2 כוס ומניחים בצד
  4. להכנת הבצק (טארטלט): מעבדים את חומרי הבצק היבשים במעבד מזון
  5. מוסיפים חמאה, מים, פרמזן ו- 1/2 כוס מחית סלק תוך כדי עיבוד עד לקבלת בצק אחיד
  6. עוטפים בניילון ומקררים כשעה
  7. מחממים תנור ל-180 מעלות
  8. מוציאים את הבצק מהקירור
  9. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ ומרפדים בבצק את תבניות המיני טארטלטים/תבניות מיני פאי (אפשר בתבנית טארט גדולה)
  10. מחוררים את הבצק מעט באמצעות מזלג.
  11. להכנת המלית: מתבלים את הטחינה הגולמית בחצי כפית מלח, קורט פלפל שחור ו- 1 כף מיץ לימון ומערבבים היטב
  12. יוצקים לתוך הטארטלטים חצי כפית מהטחינה הגולמית המתובלת וחצי כפית יוגורט
  13. מקשטים בעלי אורגנו, בזיליקום או פטרוזיליה ומגישים

 

בתיאבון

כתיבת תגובה

סגירת תפריט