חנוכה: סופגניות ולביבות ללא גלוטן

לכבוד החנוכה גם לנמנעים מגלוטן מגיע סופגניה ולביבה ||| חברת "בר-אל" מציעה לחג החנוכה קמח ללא גלוטן להכנת סופגניות ולביבות ||| לחצו על התמונה למתכונים <<<

לביבות תפוחי אדמה ובטטה ללא גלוטן (צילום יח"צ בר-אל)
לביבות תפוחי אדמה ובטטה ללא גלוטן (צילום יח"צ בר-אל)

קמח ללא גלוטן

הקמח מתאים במיוחד לחולי צליאק ולרגישים לגלוטן, ולכל אחד שמבקש להפחית באכילת גלוטן. הקמח הינו רב תכליתי, כך שהוא מתאים להכנת סופגניות, לביבות ומגוון סוגי מאפים ומתכונים המשלבים קמח, בהם – חלות, לחמים, עוגות, פשטידות, עוגיות ועוד. כשר פרווה. מחיר: כ-17 ₪ (ל- 500 גרם). ניתן להשיג: ברשת יינות ביתן, שופרסל (מחלקות GREEN), אושר עד ובבתי טבע ברחבי הארץ.

מתכון להכנת סופגניות – ללא גלוטן

סופגניות ללא גלוטן (צילום יח"צ בר-אל)
סופגניות ללא גלוטן (צילום יח"צ בר-אל)

מצרכים

  • 3 כוסות (350 גרם) קמח בר-אל רב תכליתי ללא גלוטן
  • כ-100 מ"ל מים פושרים (חצי כוס)
  • חצי כוס סוכר (100 גרם)
  • 17 גרם (כשתי כפות) שמרים יבשים, או 50 גרם שמרים טריים
  • חצי כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 4 כפות שמן
  • קליפת תפוז מגוררת
  • לציפוי – אבקת סוכר

אופן ההכנה

    1. לערבב היטב בקערת המיקסר את השמרים עם הקמח
    2. להוסיף סוכר ומלח ולערבב
    3. ליצור גומחה במרכז הכלי ולהוסיף לתוכה ביצים, שמן וקליפת תפוז מגוררת
    4. לערבב במיקסר ולהוסיף את המים בזרם דק בצורה הדרגתית (תוך כדי עבודת המיקסר) עד קבלת בצק מעט דביק
    5. להתפיח את הבצק למשך כחצי שעה בקערת המיקסר מכוסה במגבת מטבח
    6. לשמן את הידיים וליצור כדורים
    7. להתפיח את הכדורים לכשעה וחצי עד שעתיים
    8. לטגן בשמן עמוק.

מתכון ללביבות תפוחי אדמה ובטטה – ללא גלוטן
הערה: מתכון לכ-20 לביבות. ניתן להכפיל כמויות

מצרכים

  • כחצי קילו תפוחי אדמה ובטטות מגורדים (לפי היחס הרצוי(
  • 1ביצה
  • 3-4 כפות (45-60 גרם) קמח בר-אל רב תכליתי ללא גלוטן
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כפית אבקת מרק עוף (לא חובה(
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  1. מקלפים ומגרדים את תפוחי האדמה והבטטה
  2. סוחטים אותם בעזרת הידיים
  3. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם
  4. מוסיפים את הביצה ומערבבים
  5. מוסיפים את הקמח עד קבלת תערובת אחידה יחסית
  6. יוצרים כדורים שטוחים ומטגנים במחבת עם שמן חם

בתיאבון

כתיבת תגובה