מתכון החלה המיתולוגית של בית זית בקיבוץ אייל. חלה קלה להכנה שעושים באהבה ואוכלים באהבה עוד יותר גדולה. מתכון מצולם לכל אחד ואחת.
החלה של בית זית
מצרכים
- 750 גרם קמח
- 200 גרם חמאה או 150 גרם שמן זית עדין
- 2 חלמונים
- 1 כוס סוכר
- 1.5 כוס מים
- 1/2 חבילת שמרית (שמרים)
- 1/2 כפית מלח
- 1 ביצה
אופן הכנה
- מערבבים את המים עם הסוכר המלח והשמרית עד קבלת מרקם אחיד.
- מוסיפים הקמח, חמאה/שמן וחלמונים ומערבבים עד קבלת בצק.
- מניחים הבצק בכלי גדול לתפיחה.
- מכסים עם מגבת מטבח ושמים במקום חם או בשמש לתפיחה.
- לאחר גמר התפיחה לחלק המנה ל- 2 חלקים שווים.
- לרדד ליצירת משטח ארוך מכל יחידה.
- לגלגל ל"נקניק" אחיד.
8. ליצור חלה (צמות או עגולה).
9. לערבב את הביצה (חלמון וחלבון יחד) ולמרוח הביצה על החלות שיצרנו.
10. לחמם תנור לטמפרטורה 150-170 מעלות ולאפות עד להשחמה.