חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

חיתוכיות גרנולה-שוקולד-בוטנים

מתכון מתוק ומפנק לחיתוכיות גרנולה ללא אפיה ||| חברת "רפאל'ס", המתמחה בייצור מוצרי בריאות וגרנולה מציעה ריבועי שוקולד, חמאת בוטנים וכל טוב ||| לחצו על התמונה להמשך המתכון <<<

חיתוכיות גרנולה רפאלס (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)
חיתוכיות גרנולה רפאלס (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)

מתכון של אתי בטיטו- מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי". ריבועי שוקולד עם חמאת בוטנים ושכבת  גרנולה של רפאל'ס בתוספת שוקולד ואגוזי לוז. מלבד העובדה שהגרנולה טעימה להפליא לכשעצמה, השילוב שלה עם חמאת בוטנים מעניק שלמות של פינוק וטעם. מומלץ להשתמש בתבנית מרובעת בינונית בגודל 31X22 ולהגיש כפינוק אישי.

גרנולה רפאלס והתוצאה (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)
גרנולה רפאלס והתוצאה (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)

מצרכים (כ-10-15 יחידות) לשכבת הגרנולה

  • 1/2 חבילה גרנולה טבעית שוקולד ואגוזי לוז "רפאל'ס" (350 גר' בחבילה)
  • 3/4 כוס סוכר חום דמררה
  • 300 גרם חמאה

מצרכים לשכבת השוקולד

  • 3/4 כוס חמאת בוטנים  מתוקה או מלוחה
  • 2 חפיסות שוקולד מריר חתוך לקוביות (200 גר')

הכנת שכבת הבסיס

    1. בסיר קטן ממיסים את החמאה
    2. מוסיפים הסוכר ובוחשים היטב עד שהסוכר נמס.
    3. מוסיפים את הגרנולה ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד
    4. מבשלים עוד כ-4 דק'
    5. מסירים מהאש ומצננים
    6. מעבירים 2/3 מכמות התערובת לתבנית אשר שומנה מראש ומהדקים היטב לדפנות
    7. את יתרת התערובת מניחים בצד.

הכנת שכבת השוקולד

  1. על אש נמוכה ממיסים את חמאת הבוטנים והשוקולד עד לקבלת תערובת חלקה
  2. שופכים מעל שכבת הבסיס (גרנולה) שבתבנית, שכבה עבה ומכובדת
  3. מעבירים למקפיא לכ-10 דקות
  4. מוציאים מהמקפיא, מפזרים באופן אחיד את יתרת תערובת הבסיס (הגרנולה) שהונחה בצד ומחזירים את התבנית להקפאה של כ- 3-4 שעות
  5. מוציאים מהקפאה
  6. חותכים לריבועים באמצעות סכין מתאימה
  7. מאכסנים במקרר בקופסא מרופדת נייר אפיה.

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *