חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אקוודוקט והגליל המערבי

 


ביקור במלון אקוודוקט של רשת אוליב, ע"י רגבה ||| אתרי תיירות החל מראש הנקרה ועד יחיעם ||| MAD – מסעדה נהריינית מטריפה ||| אבו עפיף בחורפיש עם שמן זית ועוד הרבה ||| טנדוקה יקנעם לסיום מהנה של חופשה ||| כל הפרטים והרשמים בהמשך <<<

האקוודוקט ע"י רגבה (צילום דני בר)

יום חורף מתחיל בעכו

יצאנו לחופשה קצרה באמצע השבוע, בגליל המערבי. המלון הנבחר לאירוח ופינוק בחופשה זו היה מלון אקוודוקט. בדרכנו לרגבה, שם נמצא מחוז חפצנו, עצרנו בטיילת המחודשת של עכו. הים היה אפור ומכוסה עננים אבל היופי של המקום ההיסטורי הזה לא נעלם גם ביום כזה.

אתר אחר בעכו הוא פארק האקסטרים בכניסה המזרחית לעיר והוא שופע אטרקציות אקסטרים מדהימות בפארק האתגרים הגדול והחדיש בישראל. חברת שפן הסלע מפעילה את פארק עכו אקסטרים והיא מתמחה ביצירת חוויות חינוכיות, ערכיות ומעצימות המשנות תפיסות חיים באמצעות סדנאות, ימי העצמה, אתגרים וגיבוש לצוותי ניהול והדרכה למקומות עבודה, מוסדות, ארגונים וכוחות הביטחון, כאשר הדגש הוא על האתגר האישי כחלק ממינוף החוויה הקבוצתית. ברחבי פארק אקסטרים ניתן למצוא מתקני ספורט אקסטרים יוצאים מן הכלל: קיר הטיפוס הגבוה ביותר במזרח התיכון (32 מטרים), באנג’י דרופ הגבוה ביותר בישראל (בגובה 10 קומות), אומגה ענקית (באורך 90 מטרים) ושני מסלולי SKY TRACK מדהימים שיבחנו עד כמה אתם אמיצים.

המשכנו צפונה ואחרי שעברנו את שרידי אמת המים האות'מנית, מלפני 200 שנים שהוליכה מים ממעיינות כברי לעיר עכו, פנינו לכיוון רגבה ולמלון אקוודוקט של רשת אוליב.

מלון אקוודוקט

המלון הוא חלק מרשת מלונות אוליב המתפתחת שכבר יש בה יותר מתריסר מלונות בכל רחבי הארץ – כל מלון עם יחוד ואופי המתאים למיקומו של המלון. מדובר במלון המשלב בין יוקרה לנוף גלילי ירוק, אשר מקיף את המתחם המושקע. בנוסף, מחצית מחדרי המלון, הסוויטות המפנקות, משקיפות לנוף הים התיכון. במלון 100 חדרים, בריכת שחייה וסוויטות גדולות ומאובזרות עם חצר פרטית לכל סוויטה. לחלק מהסוויטות יש בריכה פרטית או ג'קוזי פרטי הן בתוך הסוויטה והן בחצר.

קיבלנו את המפתח לסוויטה שקיבלנו ו….וואו. איזה גודל של סוויטה ואיזה איבזור וריהוט בשפע שקיבלנו בסוויטה.

פרטים והזמנות מלון אקוודוקט. מרכז הזמנות מלונות אוליב: 04-9531153

Mad Kitchen-Bar נהריה

טעימות לעיניים מהמנות ב-MAD נהריה (צילום דני בר)

יצאנו לבילוי ערב וארוחה בנהריה השכנה מצפון. הגענו למסעדת מד קיטצ'ן בר, שנמצאת ממש על יד שדרות הגעתון – השדרה המיתולוגית של נהריה. המטבח של מד הוא תערובת של מטבח ים-תיכוני (ישראל, יוון ואיטליה). חומרי הגלם טריים ומקומיים כולל דגים שמגיעים כל בוקר מנמל עכו.

לראשונות בחרנו ארטישוק אלה רומנה (ארטישוק מטוגן, בריוש קלוי, ביצה עלומה, קצף פרמז'ן, עגבניות שרי ועלים. 45 שקלים) וגם רביולי גבינות רכות (המילוי ריקוטה וגבינת בושה, תפוחים, שמנת, פלפל שאטה ושוקולד לבן. 68 שקלים).

2 המנות הגדולות והטעימות היו פתיחה לעיקריות, שהיו מנות גדולות ומשביעות. זוגתי בחרה בפפרדלה (פסטה ביצור עצמי, בשר שפונדרה בבישול ארוך, פטריות, אפונים, פטרוזיליה ודמי גלס. 78 שקלים) ואילו אני פניתי לים ובחרתי פילה דניס (ארטישוק תרד בר, עגבניות מהאש, יין לבן וחמאה, עם פירה או תפוחי אדמה. 88 שקלים).

שתי המנות היו מעל ליכולתנו ולא ניתן היה לסיימן אבל הכל היתה הנאה צרופה של טעמים גם לאוכל הדגים וגם לקרניבורית. יש לציין שמד היא מסעדה עד 22:00 ואז היא הופכת ומשנה צורתה לבר אלכוהול צעיר ותוסס, עד אחרון הלקוחות. במקום מגישים 4 סוגי בירה מחבית ועוד ליין רחב של יינות ואלכוהול להשלמת החוויה. MAD וייצמן 65 נהריה. לפרטים והזמנות טל': 04-665-3535

בוקר באקוודוקט

לפני היציאה מהמלון עשינו טיול להתרשם מהאקוודוקט שנבנה לאורך שטח המלון ומוסיף אווירה ונוכחות לשם המלון. יצאנו משם לכמה אתרים שהוצעו לנו בגליל המערבי.

מצודת יחיעם (צילום דן בר דב)
  • מבצר יחיעם הוא מבצר בריחה – מבצר יחיעם מהמאה ה-18 שינה תוכנו לטובת אנשי אסקייפ גרופ שהיא חברה למשחקי מקוריים באתרים היסטוריים. המבצר הפך למגרש למשחק הרפתקה קבוצתי כשמטרת הקבוצה לברוח מהמתחם תוך 60 דקות ע"י פתרון משימות יצירתיות ומקוריות שיובילו אותה לצאת מהמתחם. סיפור המשחק הוא כי במבצר יחיעם שוכנת רוחו של דאהר אל-עומר, שליט הגליל מהמאה ה-18, אשר נרצח באכזריות בידי שומריו. עם הכניסה למבצר התעוררה הרוח וכעת היא מונעת את היציאה.על מנת לברוח יש לפתור סדרה של חידות מסתוריות תוך שיתוף פעולה וחשיבה יצירתית. אנשי אסקייפ גרופ משווקים את המשחק לקבוצות כאשר הם ערוכים לקלוט במקום כל כמות משתתפים בין משפחות של 15-20 נפשות ועד ארגונים גדולים עד 200 משתתפים. הפעילות מלווה בפינוקים וצ'ופרים רבים ומספקת חוויה מהנה.

  • ראש הנקרה עם האטרקציה המרכזית הנקרות. הנקרות שעל גבול לבנון הן אטרקציה לכל יום ומזג אוויר. אורך מסלול ההליכה בנקרות 200 מטר. והירידה אליהן היא ברכבל הקצר בעולם, שיורד מגובה 70 מטר מעל פני הים בזווית תלולה של 60 מעלות. פרטים באתר <<<

  • חוף בצת הוא החוף הצפוני ביותר במדינת ישראל ואין ספק כי מדובר באחד מהחופים היפים בארץ. החוף נושק לראש הנקרה מצפון ולגן הלאומי אכזיב מדרום. החוף מורכב למעשה משני חופים: חוף מוכרז שמעניק שירותי הצלה, ולצידו חוף פראי ובתולי. בחוף בצת מופעל בקיץ חניון קרוואנים שמציע מקום מוסדר לבעלי קרוואן וגם אפשרות לשכור קרוואן מפואר שצמוד לו פינת ישיבה ומקום למנגל. כל הקרוואנים מאובזרים במצעים נקיים, מגבות, כלי מטבח, קפה וסוכר.

מרכז המבקרים של שמן זית אבו עפיף, חורפיש

לעת צהריים שמנו פעמינו לחורפיש – כפר דרוזי בלב הרי הגליל. פגשנו שם את לוטפי ובני משפחתו שעובדים סביב מרכז המבקרים ובית הבד. שמענו מלוטפי על אביו – אבו עפיף ז"ל, שתמונתו מתנוססת בגאווה במרכז המבקרים המטופח והמסודר. מרכז המבקרים החדיש והמודרני הוא המשך ישיר לבית הבד הראשון של המשפחה שהוקם על ידי אבו עפיף עוד בשנת 1952 אז היה זה בית בד מסורתי עם אבן הים ועליה אבן המפרחה שמסובבים אותה בעזרת הבד – קורת העץ שעל שמה נקרא בית בד. והיום פועלים 3 קווי יצור מודרניים בבית הבד. מרכז המבקרים נמצא בפאתי הכפר מצד מזרח ושם אפשר ללמוד על שמן הזית אבל לא רק עליו. לוטפי מעביר אותנו מתחנה לתחנה שבא ניתן ללמוד גם על שמן הקצח, שמן שומשום, ראשד ועוד. כחלק מהחוויה בזמן ביקור במרכז המבקרים אבו עפיף רואים או מתנסים בהכנת כנאפה מדהים בשיטה מסורתית, קפה נשפת ללא הרף או תה למי שרוצה וגם ניתן ללמוד ולראות הכנת סבון משמן זית ועוד.

לא לשכוח כמובן להצטייד בשמן זית בעת ביקור במקום. שמן מזית סורי גלילי מסורתי. המרכז פתוח כל יום למעט ראשון (כולל שבת). לפרטים והזמנות טל': 077-9964663

הדגמה של סיבוב אבן המפרחה על אבן הים, כמו פעם (צילום דני בר)

טנדוקה, יקנעם (המושבה)

לסיום החופשה בגליל המערבי, עצרנו במסעדת טנדוקה שנחבאת אל הכלים, ליד מגדל המים של המושבה יקנעם. מסעדה שפועלת כבר 11 שנים וזה אומר דרשני.

הראשונות בטנדוקה יקנעם (צילום דני בר)

פגשנו את אסף, אחד הבעלים של טנדוקה, מאז הקמתה. מספר אסף ששמעו של המקום ידוע לא רק בפי המקומיים. תודות לכשרות ועצם העבודה רק בימי חול, המקום מאפשר לקבוצות להגיע וליהנות מהתפריט העשיר והמגוון. במקום ניתן לקיים אירועים וסעודות של 50 עד 140 איש בעת ובעונה אחת.

פתחנו עם סלט סלק ואגסים (בתוספת נענע וסלרי, רוטב ויניגרט של ג'ינג'ר, תפוז וסילאן. 38 שקלים) וחציל קלוי על האש (עם בשר טלה וטחינה, גרגרי חומוס, צנונית ותמרים לחים. 42 שקלים). 2 במנות מרעננות כאשק הקרניבורית נהנתה מהחציל הקלסי עם הטוויסט של תוספת בשרית. הסלק הטרי עם האגסים – ללקק את האצבעות. לעיקריות בחרתי דג דניס שלם על הגריל (ברוטב דיז‘ון עדין על אורז פאיה בציר דגים וזעפרן. 92 שקלים) והקרניבורית בחרה פלטת בשרים אישי (400 גרם בשר מוגש בפלנצ'ה, בתוספת של תפו"א וירק גריל/סלט ירוק חמצמץ. 117 שקלים). הדג היה עסיסי ופריך בו בעת. חגיגה בפה. לדברי הקרניבורית, המנה מדהימה אבל מעל לכושר האכילה שלה – מנה גדולה במיוחד אבל מהנה ומגוונת. טנדוקה, המושבה יקנעם. טל': 053-9366145.

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *