מנת סתיו אוסטרית עם פטריות יער טריות וכופתאות לחם אוסטריות מסורתיות ||| מנה טיפוסית של רוטב שנטרל Cantharellus או פטריות גביעוניות על שום הצורה דמוית הגביע שלהן ||| שילוב של טעמי היער עם כופתה אוסטרית עתירת אנרגיה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
לכופתאות Semmelknödel
- 300 גרם פירורי לחם
- 1/2 כפית מלח
- 250 מ"ל מים (או חלב)
- 1 בצל
- 3 כפות חמאה
- 1 קורט אגוז מוסקט
- 2 ביצים XL
לרוטב הפטריות Eierschwammerlsauce
- 700 גרם פטריות שנטרל (או פטריות פורצ'יני)
- 2 כפות חמאה
- מעט יין לבן
- 250 מ"ל מרק ירקות
- 1 כוס שמנת מתוקה (או קצפת)
- 30 גרם קמח
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1 בצל
- קורט פלפל
- קורט מלח
אופן הכנה
- הכנת הכופתאות: משרים את פירורי הלחם בקערה עם מים חמימים
- קולפים את הבצל, קוצצים דק ומטגנים במחבת עם חמאה
- מוסיפים את הבצל המטוגן לפירורי הלחם
- מוסיפים את הביצים ומערבבים
- מתבלים בנדיבות במלח ואגוז מוסקט
- לשים היטב עד אחידות
- מניחים בצד לנוח 30 דקות
- הכנת הרוטב: מנקים את הפטריות וחותכים לחתיכות קטנות יותר
- קולפים את הבצל, קוצצים דק ומטגנים בסיר עם חמאה
- מוסיפים את פטריות השנטרל וצולים היטב עד שהנוזלים שיצאו מתאדים מעט
- מכסים את הפטריות עם היין ויוצקים פנימה את המרק
- מערבבים את הקמח עם השמנת
- מוסיפים את בלילת הקמח לפטריות ומביאים לרתיחה ועוד קצת מבשלים
- מתבלים את הרוטב במלח ופלפל
- שוטפים את הפטרוזיליה, קוצצים דק ומערבבים לתוך הרוטב
- מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים
- יוצרים כופתאות מתערובת פרורי הלחם שהשארנו בצד, בידיים רטובות
- מניחים את הכופתאות שיצרנו בסיר ונותנים להם להתבשל עד שהכופתאות צפות אל פני המים
- הגשה: יוצקים מהרוטב לצלחת עמוקה
- מניחים במרכז כל צלחת כופתאות וזורים מעל שבבי פטרוזיליה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit