מתכון: כופתאות קנודל עם פטריות Eierschwammerlsauce mit Semmelknödel

מנת סתיו אוסטרית עם פטריות יער טריות וכופתאות לחם אוסטריות מסורתיות ||| מנה טיפוסית של רוטב שנטרל Cantharellus או פטריות גביעוניות על שום הצורה דמוית הגביע שלהן ||| שילוב של טעמי היער עם כופתה אוסטרית עתירת אנרגיה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פטריות עם כופתאות קנודל Eierschwammerlsauce mit Semmelknödel (צילום דני בר)

מצרכים (4 מנות)

לכופתאות Semmelknödel

לרוטב הפטריות Eierschwammerlsauce

  • 700 גרם פטריות שנטרל (או פטריות פורצ'יני)
  • 2 כפות חמאה
  • מעט יין לבן
  • 250 מ"ל מרק ירקות
  • 1 כוס שמנת מתוקה (או קצפת)
  • 30 גרם קמח
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 בצל
  • קורט פלפל
  • קורט מלח

אופן הכנה

  1. הכנת הכופתאות: משרים את פירורי הלחם בקערה עם מים חמימים
  2. קולפים את הבצל, קוצצים דק ומטגנים במחבת עם חמאה
  3. מוסיפים את הבצל המטוגן לפירורי הלחם
  4. מוסיפים את הביצים ומערבבים
  5. מתבלים בנדיבות במלח ואגוז מוסקט
  6. לשים היטב עד אחידות
  7. מניחים בצד לנוח 30 דקות
  8. הכנת הרוטב: מנקים את הפטריות וחותכים לחתיכות קטנות יותר
  9. קולפים את הבצל, קוצצים דק ומטגנים בסיר עם חמאה
  10. מוסיפים את פטריות השנטרל וצולים היטב עד שהנוזלים שיצאו מתאדים מעט
  11. מכסים את הפטריות עם היין ויוצקים פנימה את המרק
  12. מערבבים את הקמח עם השמנת
  13. מוסיפים את בלילת הקמח לפטריות ומביאים לרתיחה ועוד קצת מבשלים
  14. מתבלים את הרוטב במלח ופלפל
  15. שוטפים את הפטרוזיליה, קוצצים דק ומערבבים לתוך הרוטב
  16. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים
  17. יוצרים כופתאות מתערובת פרורי הלחם שהשארנו בצד, בידיים רטובות
  18. מניחים את הכופתאות שיצרנו בסיר ונותנים להם להתבשל עד שהכופתאות צפות אל פני המים
  19. הגשה: יוצקים מהרוטב לצלחת עמוקה
  20. מניחים במרכז כל צלחת כופתאות וזורים מעל שבבי פטרוזיליה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *