אופיום להמונים בפורים

פעם בשנה, בפורים, מקבל הפרג את המקום הראוי לו. כמה קווים לדמותו של הפרג

רומי חוכמה- אירידיולוגית, נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא מספרת לנו על הפרג, סגולותיו וצפונותיו.

הפרג גדל בעיקר במזרח אסיה ומתהדר בפרחים שצבעם לבן עד סגול עז דרך כל גווני הביניים. הפרג התרבותי הינו האב הפיסי של ההרואין ואחד הצמחים הראשונים ששימשו את האדם כסמי הזיה, לצרכים נרקוטיים, להרדמה ולהיפנוזה ואף קיימות עדויות לכך שבימי קדם שימש גם לצרכים רוחניים. מהשרף שלו מופק סם האופיום וברפואה נעזרים בחומרים שבו לתרופות משככות כאבים.

 

פרג (או כלנית) בדרום (צילום יעל צנגן-טטרקה)

פרג (או כלנית) בדרום (צילום יעל צנגן-טטרקה)

בישראל גדלים כ־9 סוגי פרגים, שאינם מכילים את הרכיבים הנרקוטיים. הנפוצים ביותר בישראל הם פרג אגסני ופרג נחות. הזרעים המשמשים למאכל שייכים למין המתורבת של הפרג.

 

פרג טחון טוב לבצק, מילוי לאוזני המן ועוגות. אבל הוא גם תבלין חשוב וקבוע בקארי ההודי, תבלין נילווה למאפים מלוחים, גבינות, דגים ולסלטים ומופיע גם כתבלין במשקאות חריפים.

 

תכונותיו הבריאותיות של הפרג:

  • עשיר בסידן ומכיל פי 15 סידן מאשר בחלב.
  • עשיר בסיבים תזונתיים, שמסייעים לעיכול תקין, וחלק מהסיבים מהווים מזון לחיידקים הטובים שלנו.
  • עשיר באבץ, המסייע למערכת החיסון, לאון המיני הגברי וחשוב לחיזוק הציפורניים והשיער.
  • זרעי פרג טובים לשיעול – ניתן להרתיח את זרעי הפרג עם חלב שקדים ולשתות.
  • ניתן גם להכין מהצמח תחבושות לטחורים.
  • 100 גר’ פרג מכילים כמעט 500 קלוריות (50 קלוריות בכפית)

 

איך לקנות?

מומלץ לקנות פרג בחנות שהתחלופה בה גבוהה. רצוי לקנות את הפרג כשהוא שלם ולטחון בבית, על מנת למנוע את חמצונו. טוחנים את הכמות הדרושה ואת השאר מקפיאים.

 

רומי חוכמה, רעננה, טל': 09-7745305, www.hochma.co.il

הוספת תגובה