עוגיית קרקר מלוחה, ממכרת לשבועות ||| המרקם של פירורי חול רך וייחודי הוא הקסם והסוד ||| הסוד הוא היחס הגבוה בין שומן לקמח, מהחמאה והשומשום וכמובן מהגבינות ||| אחרי שתכינו לא תפסיקו לארח עם העוגיות האלה בכל ימות השנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (60-70 יחידות)
- 1.5 כוסות קמח
- 1 כוס גבינת צ'דר מגורדת (כ- 100 גרם)
- ⅔ כוס גבינת פקורינו רומנו מגורדת באריזות רופפות (בערך 30 גרם)
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל קאיין (חריף)
- 8 כפות חמאה לא מלוחה קרה, חתוכה לקוביות 1/2 ס"מ
- 1 חלמון ביצה XL
- ⅓ כוס אגוזי פקאן קצוצים דק
- 3 כפות שומשום קלוי
- 2 כפות מי קרח
אופן הכנה
- בקערת מעבד מזון מערבבים את הקמח, גבינות, מלח ופלפל קאיין עד לאיחוד
- מפזרים את גושי החמאה הקרים מעל, וממשיכים לערבב ליצירת פירורים גסים
- מוסיפים את חלמון הביצה, אגוזי פקאן ושומשום ומערבבים לשילוב ביסודיות, לקבלת תערובת גרגרית גסה
- מעבירים את התערובת לקערת נירוסטה גדולה
- מפזרים את מי הקרח מעל, ולשים מעט לאיחוד וקבלת בצק דומה לבצק פאי
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים
- מרדדים כל שליש לקבלת גליל אחיד באורך 20 ס"מ ועובי 2-3 ס"מ (תלוי בגודל הקרקר שתרצו)
- עוטפים כל גליל בצק בניילון נצמד, ומסובבים את הקצוות לכיוונים מנוגדים כמו סוכריית טופי
- מכניסים הגלילים למקרר עד לצינון יציב לחלוטין, לפחות 4-5 שעות. עדיף לילה
- מחממים תנור ל- 190 מעלות
- מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה
- קחו גליל בצק קר וקלפו את ניילון
- פרסו את גליל הבצק למטבעות דקים, כל אחד מהם ברוחב של עיפרון
- סדרו את מטבעות הבצק בשורות מסודרות בתבנית המרופדת כך שהם לא ממש נוגעים זה בזה. הערה: הבצק לא יתרחב ולא ישטח באפייה
- אופים כ-20 דקות עד להזהבה ועדיף שקצוות הקרקר ישחימו מעט
- טיפ: בדקו את הקרקרים באמצע האפייה והפכו אותם אם התנור שלכם אופה בצורה לא אחידה
- מעבירים את הנייר אפייה העמוס וחם, לרשת להתקררות
- לאחסן במיכל אטום, שם הם ישמרו עד 3 שבועות
בתיאבון