חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קרקר גבינה Cheese Crackers

עוגיית קרקר מלוחה, ממכרת לשבועות ||| המרקם של פירורי חול רך וייחודי הוא הקסם והסוד ||| הסוד הוא היחס הגבוה בין שומן לקמח, מהחמאה והשומשום וכמובן מהגבינות ||| אחרי שתכינו לא תפסיקו לארח עם העוגיות האלה בכל ימות השנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קרקר גבינה חגיגי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (60-70 יחידות)

אופן הכנה

  1. בקערת מעבד מזון מערבבים את הקמח, גבינות, מלח ופלפל קאיין עד לאיחוד
  2. מפזרים את גושי החמאה הקרים מעל, וממשיכים לערבב ליצירת פירורים גסים
  3. מוסיפים את חלמון הביצה, אגוזי פקאן ושומשום ומערבבים לשילוב ביסודיות, לקבלת תערובת גרגרית גסה
  4. מעבירים את התערובת לקערת נירוסטה גדולה
  5. מפזרים את מי הקרח מעל, ולשים מעט לאיחוד וקבלת בצק דומה לבצק פאי
  6. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים
  7. מרדדים כל שליש לקבלת גליל אחיד באורך 20 ס"מ ועובי 2-3 ס"מ (תלוי בגודל הקרקר שתרצו)
  8. עוטפים כל גליל בצק בניילון נצמד, ומסובבים את הקצוות לכיוונים מנוגדים כמו סוכריית טופי
  9. מכניסים הגלילים למקרר עד לצינון יציב לחלוטין, לפחות 4-5 שעות. עדיף לילה
  10. מחממים תנור ל- 190 מעלות
  11. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה
  12. קחו גליל בצק קר וקלפו את ניילון
  13. פרסו את גליל הבצק למטבעות דקים, כל אחד מהם ברוחב של עיפרון
  14. סדרו את מטבעות הבצק בשורות מסודרות בתבנית המרופדת כך שהם לא ממש נוגעים זה בזה. הערה: הבצק לא יתרחב ולא ישטח באפייה
  15. אופים כ-20 דקות עד להזהבה ועדיף שקצוות הקרקר ישחימו מעט
  16. טיפ: בדקו את הקרקרים באמצע האפייה והפכו אותם אם התנור שלכם אופה בצורה לא אחידה
  17. מעבירים את הנייר אפייה העמוס וחם, לרשת להתקררות
  18. לאחסן במיכל אטום, שם הם ישמרו עד 3 שבועות

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *