מתכון: עוגת שכבות קפה ואגוזים

מתכון לעוגת שכבות חגיגית וקלילה ||| עוגה שנראה כאילו מסובכת להכנה אבל לא היא ||| טיפ חשוב: עבודה מדויקת תביא לתוצאה מקסימה ויפה ||| עוגה שתפתיעה כל אורח או כל מסיבה ובסך הכול פשוטה ומיוחדת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

עוגת שכבות (צילום Pixabay)

מצרכים (תבנית קפיצית 24)

  • 5 ביצים XL
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כף מים חמים
  • 1 כף ליקר קפה
  • 1 כף אבקת קפה נמס
  • 2 כפות שמן
  • 35 גרם שמן זית (או 50 גרם חמאה מומסת)
  • 1.75 כוסות קמח מנופה
  • 2 שקיות אבקת אפייה

לסירופ

  • 1 כוס מים
  • 3/4 כוס סוכר דמררה
  • 3 כפות ליקר שוקולד מריר

למלית

  • 3 כפות ממרח שוקולד נוגט (או אבקת נוגט)
  • 2 כפות פירורי אגוזי לוז מסוכרים או אגוזים קצוצים

לקרם

  • 2 יחידות שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 2 כפות אבקת קפה נמס
  • 2 כפות ליקר קפה או אחר

לעיטור

 
- פרסומת -

 
  • 1/2 כוס אגוזים מסוכרים גרוסים

לעבודה

  1. להכנת העוגה: שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הביצים ומקציפים במהירות גבוהה
  2. כאשר נוצר קצף, מוסיפים באטיות ובהדרגה את הסוכר
  3. ממשיכים להקציף 7־8 דקות עד לקבלת קצף תפוח וצהבהב
  4. מערבבים בקערית את המים, ליקר, אבקת קפה נמס, שמן (או חמאה מומסת) עד לקבלת בלילה אחידה
  5. מוסיפים את בלילת הקפה לקצף הביצים באטיות ובהדרגה
  6. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה
  7. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  8. מעבירים התערובת לתבנית ומשטחים
  9. אופים בתנור כ־30 דקות, או עד שהעוגה קפיצית למגע ונפרדת קלות מדופנות התבנית
  10. מצננים היטב
  11. להכנת הסירופ: שמים את המים והסוכר בסיר ומבשלים על להבה בינונית עד להמסת הסוכר
  12. מוסיפים את הליקר, מערבבים ומורידים מהאש
  13. להכנת הקרם: מקציפים במיקסר וו גיטרה את השמנת מתוקה ואבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה
  14. מוסיפים את אבקת הקפה הנמס והליקר, מקציפים קלות לקצפת יציבה
  15. הרכבת העוגה: חותכים את העוגה לשלוש שכבות בעובי שווה
  16. מניחים בתבנית שכבה אחת ומרטיבים אותה בסירופ
  17. מורחים מעל מעט ממרח נוגט או מפזרים אבקת נוגט
  18. מפזרים מעל מעט פירורי אגוזי לוז מסוכרים ו/או אגוזים קצוצים
  19. מורחים מעל שכבת קרם בעובי 1 ס"מ
  20. מניחים ומכסים בשכבת העוגה האמצעית
  21. מרטיבים את השכבה השנייה בסירופ
  22. מורחים ממרח נוגט או מפזרים אבקת נוגט ושברי אגוזים
  23. מניחים ומכסים בשכבה העליונה
  24. מורחים בקרם הנותר בשכבה חלקה ושווה
  25. מאחסנים במקרר לפחות 3־4 שעות

להגשה

לפני ההגשה מפזרים מעל מעט אגוזים מסוכרים גרוסים

בתיאבון

כתיבת תגובה