מה הכי בריא לאכול?

המגזין המקוון של טסקו מציג את עשרת מוצרי המזון הבריאים והמועילים ביותר לגופנו ||| שאלתם את עצמכם מהם מוצרי המזון שמורידים כולסטרול, מסייעים בהרזיה, שומרים על רמת הסוכר תקינה, או על לחץ דם מאוזן, ועוד ||| כל דיאטנית תסכים שרק שילוב של כמה מרכיבים יכול להשפיע על בריאותינו ולשפרה ||| כל הפרטים וגם מתכון בהמשך…

נתחי סלמון (צילום: חן גלילי)

10 מוצרי המזון שחובה שיהיו על שולחנו של כל שוחר בריאות:

  1. דג סלמון Salmon – מחקרים רבים מוכיחים כי צריכת דגי סלמון מורידה את הסיכוי למות ממחלות לב. נמצא ששומן, ובעיקר חומצת השומן אומגה 3, מונעים שינויים פתאומיים בקצב הלב. מחקרים מראים שמספיקה מנת דג סלמון (או דג ים אחר) אחת בשבוע כדי להשפיע על בריאותנו. פרטים נוספים על סלמון ודגים…
  2. אגוזים Nuts – שקדים, בוטנים, אגוזים, צנובר ואגוזי לוז הם מרכיבים חשובים במניעת מחלות לב וסרטן. אחוז גבוה של שומן חד בלתי רווי, ויטמין E, מגנזיום וסיבים מצויים בהם. מספיקה מנה יומית של 40-30 גרם כדי להשפיע על הבריאות, ותתפלאו כמה זה משביע (בזכות תכולת השומן). פרטים נוספים על אגוזים…
  3. שעועית Beans – כן, יש תופעות לוואי, אבל זה מקור מעולה לחלבון, וגם לסיבים תזונתיים, חומצה פולית, מגנזיום ואשלגן. מאודה, מבושלת או מקופסת שימורים – השעועית היא מקור זול וצמחוני לחלבון. טובה כתוספת לסלט או למרק. פרטים נוספים על שעועית…
שלל סוגי שעועית טריה ויבשה (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א')

4. תפוזים Oranges – כמו כל פרי הדר, התפוז עתיר ויטמין C, שהוכח שהוא מונע סרטן ומחזק את המערכת החיסונית של הגוף. עדיף לאכול את הפרי כולו, ולא רק לשתות את המיץ. פרטים נוספים על תפוזים, לימונים ועוד…

5. תרד Spinach – הירק העלי הירוק עשיר בוויטמין C, בבטא-קרוטן, בוויטמין A ובסיבים תזונתיים, ויש בו גם קצת סידן וברזל. זהו מזון דל קלוריות, המחזק את המערכת החיסונית ומונע סרטן. אין הרבה מוצרי מזון עם ערך כל כך גבוה ביחס להשקעה הכספית הנמוכה.

6. בטטה Sweet Potato – הירק המצטיין ביותר בכמות של בטא-קרוטן, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. עדיפה כתחליף לתפוחי אדמה, אורז או תוספת אחרת. פרטים נוספים על בטטה…

7. תות שדה ואוכמניות Strawberry – כל סוגי תותי היער ואוכמניות כמו התות שדה מכילים חומרים נוגדי חמצון, ולדברי חוקרים הם מאיטים את קצב ההזדקנות ומפחיתים את הסיכון לחלות בסרטן. לא חשוב באיזה פרי ממשפחת התותים מדובר – אוכמניות Blackberries, Blueberries, תות שדה Strawberry או חמוציות Cranberries – אפשר להשיג אותם בכל עונה, טריים או קפואים. פרטים נוספים על תות שדה…

תות שדה בעונתו (צילום דן בר-דוב)

8. דייסת שיבולת שועל Oat Meal – עתירה בסיבים תזונתיים. כל סוגי הגרעינים המלאים עם קליפתם עוזרים להורדת הכולסטרול ולהורדת הסיכוי למחלות לב.

 
- פרסומת -

 

9. עגבניות Tomato – אמרת עגבנייה, אמרת ליקופן – אותו חומר רב-עוצמה המצטיין כנוגד חמצון. לא חשוב אם העגבנייה טרייה או משומרת, קטשופ או רסק עגבניות. היא תמיד טובה ומועילה. פרטים נוספים על העגבניות…

10. יוגורט או חלב דל שומן Yogurt – מוצרי החלב האלה אינם עתירי קלוריות, ועם זאת, הם עשירים בסידן, חלבון, ויטמין A וויטמין D. אם אינכם חובבים חלב ומוצריו, כדאי להשלים את המחסור בסידן באמצעות עלים ירוקים (כרוב, חסה וכו'), שעועית או אגוזים. פרטים נוספים על חלב…

מגוון עגבניות שרי (צילום דני בר)

לסיכום, מתכון למנה הבריאה ביותר – תרד ועגבניות עם גבינת פטה וצנובר
מצרכים 
(3-4 מנות)

  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 2 כפיות שום כתוש
  • 300 גרם פטריות שלמות
  • 300 גרם עלי תרד מאודים
  • 400 גרם עגבניות קצוצות משומרות
  • 300 גרם גבינת פטה
  • 2 כפיות צנובר מושחם, או לחלופין פרוסות שקדים
  • שמן זית

אופן הכנה

  1. במחבת עם שמן זית השרו את הבצל והשום וחממו השמן זית
  2. לאחר מספר דקות הוסיפו את הפטריות וטגנו 3-4 דקות
  3. הוסיפו את התרד בהדרגה (כל פעם חופן – ולערבב), עד שכל התרד מתרכך
  4. הוסיפו את העגבניות עם כל תכולת קופסת השימורים ובשלו עד שרוב הנוזלים מתאדים
  5. הורידו מהכיריים והוסיפו את גבינת הפטה והצנוברים

בתיאבון

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: