לחם כפרי שתפגשו בכל מקום ביוון ||| קל להכנה אבל יש להקפיד על השלבים כי יש לכך משמעות על הטעם והמרקם ||| כמו כל דבר ביוון, הסבלנות מתבקשת והתוצאה בהתאם ||| כאמור, להקפיד על הכמויות ועל שלבי האפייה ולא תצטערו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 600 גרם קמח
- 410 מ"ל מים חמימים
- 12 גרם שמרים יבשים
- 12 גרם מלח
אופן הכנה
- מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל המצרכים לקבלת בצק
- להניח את הבצק בקערה מקומחת ומכוסה בניילון נצמד למשך שעה לפחות עד הכפלת הנפח
- אחרי ההתפחה מקמחים את הבצק בכל צדדיו ומעבירים למשטח עבודה מקומח היטב
- מקפלים את הבצק פנימה מספר פעמים (הערה: אפשר לעבוד תחילה עם ספטולה כי הבצק דביק, אח״כ תעברו לעבודה עם היד, עד שהבצק נוח לעבודה
- פותחים את הבצק אם הידיים ומשטחים מעט
- מקפלים לשלישים, ואז שוב לשליש בצק
- חוזרים על הפעולה 3 פעמים. הערה: בין הפעולות מקמחים המשטח ו/או הבצק על מנת למנוע הדבקה
- מחלקים לשניים לקבלת 2 ככרות לחם
- מקפלים את הקצוות פנימה ויוצרים את הצורה של הלחם (עגול או מוארך עפ"י מה שאוהבים)
- מקמחים 2 קערות, על פי צורת הלחם, ומניחים את הבצקים בקערות
- מכסים במגבת, ומניחים להתפחה נוספת כ- 15 דקות
- בתום שלב זה הופכים את הבצק מהקערה למשטח עבודה
- מנקים ממנו את הקמח היטב
- מברישים במים ומניחים את הבצק (בלי לשנות את הצורה) בתבנית אפייה מקומחת
- מעטרים בחיתוכי סכין את החלק העליון של הלחם
- מכסים את התבנית עם נייר אלומיניום
- מחממים תנור ל- 220 מעלות
- מכניסים לתנור למשך 40 דקות
- מסירים את הנייר אלומיניום ומורידים לחום של 190 מעלות
- מכניסים ל- 10 דקות נוספות של אפייה
- מצננים על רשת התנור כשהכיכרות מכוסים במגבת
בתיאבון καλή όρεξη