חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לחם כפרי יווני καφέ ψωμί קפה פסומי

לחם כפרי שתפגשו בכל מקום ביוון ||| קל להכנה אבל יש להקפיד על השלבים כי יש לכך משמעות על הטעם והמרקם ||| כמו כל דבר ביוון, הסבלנות מתבקשת והתוצאה בהתאם ||| כאמור, להקפיד על הכמויות ועל שלבי האפייה ולא תצטערו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לחם כפרי יווני (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

אופן הכנה

  1. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל המצרכים לקבלת בצק
  2. להניח את הבצק בקערה מקומחת ומכוסה בניילון נצמד למשך שעה לפחות עד הכפלת הנפח
  3. אחרי ההתפחה מקמחים את הבצק בכל צדדיו ומעבירים למשטח עבודה מקומח היטב
  4. מקפלים את הבצק פנימה מספר פעמים (הערה: אפשר לעבוד תחילה עם ספטולה כי הבצק דביק, אח״כ תעברו לעבודה עם היד, עד שהבצק נוח לעבודה
  5. פותחים את הבצק אם הידיים ומשטחים מעט
  6. מקפלים לשלישים, ואז שוב לשליש בצק
  7. חוזרים על הפעולה 3 פעמים. הערה: בין הפעולות מקמחים המשטח ו/או הבצק על מנת למנוע הדבקה
  8. מחלקים לשניים לקבלת 2 ככרות לחם
  9. מקפלים את הקצוות פנימה ויוצרים את הצורה של הלחם (עגול או מוארך עפ"י מה שאוהבים)
  10. מקמחים 2 קערות, על פי צורת הלחם, ומניחים את הבצקים בקערות
  11. מכסים במגבת, ומניחים להתפחה נוספת כ- 15 דקות
  12. בתום שלב זה הופכים את הבצק מהקערה למשטח עבודה
  13. מנקים ממנו את הקמח היטב
  14. מברישים במים ומניחים את הבצק (בלי לשנות את הצורה) בתבנית אפייה מקומחת
  15. מעטרים בחיתוכי סכין את החלק העליון של הלחם
  16. מכסים את התבנית עם נייר אלומיניום
  17. מחממים תנור ל- 220 מעלות
  18. מכניסים לתנור למשך 40 דקות
  19. מסירים את הנייר אלומיניום ומורידים לחום של 190 מעלות
  20. מכניסים ל- 10 דקות נוספות של אפייה
  21. מצננים על רשת התנור כשהכיכרות מכוסים במגבת

בתיאבון καλή όρεξη

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *