3 מתכונים משגעים עם קפה

אחת מתופעות הלוואי המעניינות שצמחו כחלק מתרבות הקפה העכשווית, היא זליגה איטית של הקפה אל טריטוריות קולינריות חדשות. בהרבה מקומות הקפה נחשב יותר מבסיס למשקה המפורסם והוא מאומץ כתבלין מרכזי במספר מנות.

פולי קפה (צילום דן בר דב)

הקפה

בעצם, זה פחות מפתיע ממה שזה נשמע. לקפה יש את כל התכונות הדרושות לתבלין משובח. ארומה עשירה נעימה, טעם דומיננטי אך מורכב המשלב מרירות, חמיצות ומעט מתיקות וכמובן תכונותיו כממריץ ומעורר טבעי.

תחילת המסע של הקפה מהספל לצלחת היתה בזירת הקינוחים. גלידת קפה היא המצאה די ותיקה וגם קינוחים כמו טירמיסו מקבלים את הטוויסט שלהם מההנגדה בין המתיקות הקלאסית למרירות המעודנת של הקפה. אנחנו נמליץ לכם על קינוח שעושה שימוש פחות שגור בקפה, אבל מוצלח לא פחות. בהמשך נעבור למתכונים יותר נועזים ונלמד איך משלבים בין קפה לעוף ואפילו לנתח עסיסי של סטייק.

בראוניז קפה ואגוזים

אם אתם אוהבים בראוניז, אבל מחפשים גרסה פחות מתוקה ועשירה המתכון הזה מושלם עבורכם.

מרכיבים: כפית שטוחה של קפה נמס, 200 גרם שוקולד מריר, 200 גרם חמאה, שלושת רבעי כוס של קמח לבן, רבע כוס קקאו, כוס וחצי סוכר, חצי כפית מלח, חופן אגוזי לוז וחופן אגוזי פקאן, ארבע ביצים ושתי כפות של ליקר קפה.

אופן הכנה: ממיסים את השוקולד והחמאה ללא מגע ישיר עם הלהבה (אפשר להניח קערת נירוסטה מעל סיר עם מים רותחים), מוסיפים את הקפה והסוכר לתערובת. מערבבים טוב ומורידים מהאש. מוסיפים את הביצים ואת ליקר הקפה ומערבבים. מוסיפים את הקקאו, הקמח והמלח ומערבבים. מוסיפים את האגוזים והפקאנים. מכניסים את התערובת לתבנית אפייה ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות כעשרים וחמש דקות. מוציאים מהתנור. נותנים לתבנית כמה דקות לנוח ואז חותכים ליחידות קטנות ומגישים.

עוף בקפה וניל

מנה נהדרת בסגנון קאריבי.

מרכיבים: 5 כפות שטוחות של קפה נמס, 8 כרעי עוף, כפית גרגרי וניל, כפית מלח, רבע קליפת תפוז מגורדת, שתי כפיות סוכר, רבע כפית פלפל שחור, שתיים וחצי כוסות מים, שלוש כפות של רוטב צ'ילי שן שום כתושה ובצל אחד קצוץ.

אופן הכנה: שמים את כרעי העוף בתבנית, מערבבים במים את הקפה, שופכים על העוף בתבנית ואז מוסיפים גרד תפוז, רוטב צ'ילי, פלפל, סוכר, שום ובצל. מכניסים לתנור לאפייה של רבע שעה בטמפרטורה של 200 מעלות. מורידים את הטמפרטורה ל-100 מעלות, מכסים בנייר כסף וממשיכים לאפות לכמה שעות עד שהכול מקבל גוון חום עמוק. בתיאבון.

סטייק ברוטב אספרסו

לא נכביר במילים. רק נציין שזה מאוד טעים.

מרכיבים: 800 גרם אנטריקוט (בארבעה נתחים קטנים), כוס אספרסו חזק, חצי כוס חמאה, כף וחצי של סוכר חום, חצי כף חמאה, כפית וחצי של גרעיני חרדל, כמה טיפות של טבסקו וחצי כף של מיץ לימון.

אופן הכנה: מניחים את הסטייקים בצד, ממיסים את החמאה במחבת יחד עם שאר הרכיבים ואז מטגנים את הסטייקים משני הצדדים עד שהם משחימים.

אחרי המתכונים יש לכם גם בונוס. קבלו לינק לרכישת פולי קפה איכותיים במחיר באמת מעולה באתר <<<

הוספת תגובה