שלל מתכונים באדיבות מסעדת עראיס, שרונה ת"א ||| תפוח אדמה של פעם ||| סלט שוק ומעורב ירושלמי ||| כל הפרטים בהמשך <<<
סלט שוק
מצרכים
עדיף שכמות הירקות תהיה שווה ותגדל לפי כמות הסועדים.
- לבבות מיקרו חסה ערבית
- צנוניות
- עגבניות בצבעים
- מלפפון
- פרחי כרובית
- גזר ננסי
יש לחתוך את הירקות בחיתוך גס.
תיבול
- וויניגרט לימון
- שמן זית
- פלפל ירוק חריף
- מלח ופלפל שחור גרוס
תפוח אדמה של פעם
- נבחר מספר תפוחי אדמה צהובים בגודל בינוני
- נשטוף ונפרוס לאורך לחצי הקליפה
- נבשל התפודים עם הרבה מים וללא מלח עד להתרככות
- יש לסנן
- לשמן את תפוחי האדמה בשמן זית ישראלי
- לצלות על הפלנצ'ה או מחבת צלייה אחרת עד להשחמה יפה
- להגיש עם איולי או שמנת חמוצה של פעם
- נסחט עגבנייה מעל, מלח, פלפל שחור גרוס ובצל ירוק קצוץ
מעורב ירושלמי
מצרכים ( 4-5 סועדים)
- 200 גרם מכל סוג, נקיים ומוכנים לבישול: לבבות עוף, טחול עוף, שישליק הודו, פרגיות וחזה הודו
- 400 גרם בצל לבן חתוך גס ומנוקה
- מעט שמן זית
לתערובת התיבול
- 2 כפות כורכום
- 1 כף כמון
- 1/2 כף פלפל אנגלי טחון
- 1/2 כף הל טחון
- 1.5 כף פלפל שחור טחון
- 1 פפריקה מתוקה
אופן הכנה
- חותכים את כל הבשר למעט הלבבות והטחול לגדול של סנטימטר וחצי
- מערבבים אותם ביחד עם הלבבות והטחול בקערה
- מחממים מחבת מעט משומנת לחום הכי גבוה שיש
- לאחר שהמחבת לוהטת מניחים עליה את הבשר
- מערבבים כל הזמן עד שהבשר מקבל גוון לבנבן מכל הכיוונים
- מוסיפים את הבצל החתוך ומייד אחריו את התבלינים
- מקפיצים עוד בין 3-5 דקות עד לדרגת מדיום וול
טיפ: אפשר לדעת שמוכן על ידי פתיחת שישליק הודו: אם הוא עשוי בפנים ולא ורוד, סימן שכל החלקים מוכנים.
מומלץ לשפוך מעל את מיצי הבשר, להגיש בפיתה/צלחת יחד עם חמוצים ועמבה שמוסיפה מאוד. ניתן להוסיף גם טחינה או חומוס וחריף לפי הטעם ולזרות מעל כוסברה או פטרוזיליה.
בתיאבון