הלחמניות המיתולוגיות של בוסטון ||| מה המקור ומדוע פרקר ||| מה הסיפור מאחורי המתכון ||| לחמניות קשות וקריספיות מבחוץ וקלות ואווריריות מבפנים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
הלחמניות של ניו-אינגלד בכלל ובוסטון בפרט
למטיילים בצפון מזרח ארה"ב, או בשם הקלסי – ניו-אינגלנד, ממתינה הפתעה כל בוקר עם לחמניות קריספיות ואווריריות שיכולות להכיל כל מילוי מתוק שיגישו על שולחנכם. וכאשר תבקשו עוד לחם, ישאלו האם התכוונתם ללחמניות בית פרקר Parker House Rolls.
מלון פארקר האוז Parker House Hotel
הסיפור מתחיל לפני כ-150 שנים, בשנות השבעים של המאה ה-19, במלון בית פארקר שבבוסטון. על פי המסופר, שוליית האופה של המלון היה ממורמר על המלון לאחר חלופי דברים מעצבנים עם אחד מאורחי המלון, השליך לתנור לחמניות שהחל להכין לאפיה אבל לא סיים את ההכנות כפי שהיה מורגל להכין. כשהוצאו הלחמניות מהתנור, הן היו עם כיס תפוח בתוכן כך שהיו קלות ואווריריות מצד אחד ואפויות ובעלות מרקם פריך וחמאתי מבחוץ מאידך. הלחמניות מיד הפכו ללהיט של המלון ובשנת 1874 פורסם בעיתון המקומי New Hampshire Sentinel המתכון של הלחמניות לראשונה.
גלגולו של מתכון
הפעם הבאה שצץ המתכון היה בספר הבישול של בוסטון Boston Cooking-School Cook BooK שפרסמה פאני פרמרFannie Farmer שמודפס ונמכר מאז 1896 ועד היום במהדורות חדשות. שמעם של הלחמניות המיתולוגיות של מלון פרקר התפרס לכל רחבי ארה"ב והעולם תודות לסלב'ס רבים ביניהם בני משפחת קנדי, צ'רלס דיקנס ועוד.
המתכון
מצרכים (25 לחמניות)
- 6 כוסות קמח (שיהיו הכוסות באזור העבודה) ועוד מעט קמח למשטח העבודה
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כפיות מלח
- 2 שקיות שמרים
- 2/3 כוס שמן זית עדין
- 2 כוסות מים חמים (לא רותחים)
- שמן לשימון התבניות
אופן הכנה
- להכניס 2.25 (שתים ורבע) כוסות קמח לקערת מיקסר גדולה
- להוסיף הסוכר, מלח, ושמרים ולערבב לקבלת אבקה אחידה
- הפעילו את וו המיקסר במהירות נמוכה תוך הוספת 1/2 מכמות השמן זית
- הוסיפו את המים החמים תוך כדי הבחישה האיטית
- הוסיפו את הביצה והגבירו מהירות הבחישה
- אחרי 2 דקות האטו המיקסר והוסיפו 3/4 כוס קמח
- המשיכו לערבב ומידי פעם לגרד הבצק מדפנות הקערה למרכז
- המשיכו והוסיפו את שאר הקמח עד קבלת עיסה אחידה, רכה ודביקה
הערה: לא חייבים את כל כמות הקמח שנשארה. חשוב להגיע למרקם בצק רך ולח.
- הוציאו הבצק מהקערה על משטח מקומח
- יש ללוש כ- 10 דקות עד לקבלת תערובת חלקה וגמישה תוך כדי הוספת עוד חצי כוס קמח
- שמנו קלות דפנות קערה גדולה
- עשו מהבצק כדור ושימו בקערה המשומנת
- הפכו כדור הבצק כך שגם החלק העליון של הבצק יהיה משומן מהקערה
- כסו הקערה עם הבצק במגבת ושימו במקום חמים למשך 30-60 דקות עד הכפלת הנפח
- נקבו את מרכז כדור הבצק עם האצבע וקפלו פינות הבצק למרכז
- הופכים את הבצק על משטח מקומח קלות פעם נוספת
- לשים את הבצק קלות עד לקבלת כדור חלק
- מכסים בקערה למשך 15 דקות ומניחים לבצק לנוח
- מרדדים הבצק שנח, לעובי 1.5 ס"מ על משטח מקומח קלות עם מערוך מקומח
- בעזרת חותך ביסקוויטים עגול או כוס בגודל 12 ס"מ ששפתו טבולה בקמח, יש לחתוך את הבצק לעיגולים שטוחים
- מחזיקים עיגול בצק בקצהו טובלים את שני הצדדים בשמן הזית שנותר
- מקפלים כל עיגול לשניים לקבלת חצי סהר משומן
- חוזרים על הפעולה עם כל עיגולי הבצק ומסדרים את עיגולי הבצק המקופלים בשורות, כל אחד כמעט נוגע בשני, זה אחרי זה, בתבנית אפיה גדולה שטוחה
- מכסים את התבנית במגבת ונותנים לבצק לתפוח במקום חמים עד להכפלת הנפח (בערך 40 דקות)
- חממו תנור ל-200 מעלות והכניסו התבנית עם לחמניות הבצק התפוחות
- אופים 15-18 דקות, עד לקבלת גוון שחום
בתיאבון