טבולה ובורגול – כל מה שביניהם וגם מתכון

מהי הטבולה ומה מקורה ||| מהו הבורגול ואיפה תמצאו מאכלים של בורגול ||| איך קוראים לבורגול בעברית ||| מה עוד כדאי לדעת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

טבולה בורגול (צילום דני בר)

טאבוּלה تبولة או תבולה

מאכל נפוץ בכל מסעדה או בית ים תיכוני. מקור המאכל הוא מהמטבח הלבנוני-סורי ומשם הוא פרש כנפיים לשאר חלקי המזרח התיכון כולל ישראל אבל תמצאו טבולה גם באמריקה לשם הגיע עם המהגרים מלבנון וסוריה (לא מן הנמנע שבשנים הקרובות תמצאו טאבולה גם בהרבה מסעדות בגרמניה וצרפת). המרכיב העיקרי הוא בורגול ולעיתים מוסיפים גם אורז.

בּוּרְגוּל  بُرْغُل  בֻרְעֻ'ל

מאכל המורכב מגרגרי חיטה שבושלו, יובשו ונטחנו לגרגרים שבורים ואחידים ללא קליפה. השם העברי הוא ריפות והמאכל מוזכר בספר שמואל ב': וַתִּקַּח הָאִשָּׁה וַתִּפְרֹשׂ אֶת הַמָּסָךְ עַל פְּנֵי הַבְּאֵר וַתִּשְׁטַח עָלָיו הָרִפוֹת וְלֹא נוֹדַע דָּבָר.

אנחנו מכירים בעיקר את הטבולה שהמרכיב העיקרי בה הוא הבורגול אבל משתמשים בבורגול גם להכנת קובה נבלוסיה, וגם סוג של מג'דרה مجدرة.

 
- פרסומת -

 

מתכון לטאבולה עשירה

מצרכים (4-6 מנות)

  • 400 גרם בורגול
  • 3 כפות תותי הגוג'י  Goji Berries
  • 1/2 רימון מפורק לגרגרי הרימון
  • 3 עגבניות גדולות
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • גרידה מקליפת לימון אחד
  • 1 כפית פלפל אנגלי
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור נענע
  • 3 כפיות זרעי צ'יה
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 כפות מיץ לימון

אופן הכנה

  1. משרים את הבורגול במים חמים, כשעה עד שהוא תופח
  2. מסננים הנוזלים
  3. לקערה עם הבורגול מוסיפים את כל הרכיבים היבשים ומערבבים היטב
  4. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון וממליחים
  5. מגישים מייד

בתיאבון

כתיבת תגובה