לשרי וינטר יש מנהג שישי ||| חלות השבת של שרי מעבירות גם מסר ||| שולחן השבת של שרי מלא זכרונות ||| גם מתכון החלות שבת של שרי ||| לחצו על התמונה להמשך סיפורה של שרי <<<
בית אבא
מספרת שרי וינטר. כבר בבית אבי, משחר ילדותי, נהגה משפחתי לקבל את השבת בהתרגשות ,אמי החלה את ההכנות כבר ביום חמישי, בבישול ואפיה לכבוד ארוחת השבת הקרבה. ערב שבת……. אבי ז״ל הלך לבית הכנסת ואמי שתבד״ל, ערכה שולחן לתפארה, הדליקה נרות ואבי ערך את הקידוש ומוציא. בני משפחתי, אחי ואחיותי, נסובו סביב שולחן השבת, האווירה – אוירת הקדושה, הריחות והטעמים מציפים ומעוררים בי געגועים כל פעם מחדש……
בית משפחת וינטר
עם השנים נישאתי למשה, בעלי, חילוני-מסורתי, מן שעטנז כזה, שכל כך אופייני לנו היהודים. בביתי, הקפדתי כל ערב שבת, להדליק נרות. בני ביתי נסובו סביב השולחן הערוך, אך היתה זו סעודה משפחתית, ארוחה בה כ ו ל נ ו יושבים סביב השולחן, מה שקוראים – ארוחה משפחתית, ללא אפיון מיוחד לשבת.
השנים עברו, גלגל הזמן התגלגל לו, שלשת ילדינו בגרו, עזבו את הקן והתפזרו להם בארצנו הקטנטונת. מי בת״א ומי בטבעון או נהלל ואנו, בעלי ואני כמילות השיר ״נשארנו לבדנו בקן״.
ברור היה לי שילדי, הקשורים מאוד זה לזה צריכים מקום להפגש, מקום בו יוכלו להמשיך ולשמור על הקשר ההדוק והמקסים שבניהם וברור היה לי שהמקום הטבעי ביותר יהייה בקן המשפחתי בו גדלו, התחנכו וקיבלו ערכים.
וכך…. כך החל לקרום עור וגידים שולחן השבת השבועי שלנו.
שולחן השבת
לפני כ- 10 שנים, כשבני הבכור לירון, נשוי היה מזה כשנתיים, למיכל. שימרית בתי, גרה כבר מזמן בת"א ובני הצעיר עזב את הבית, התחלתי לקבץ את כולם עם בני זוגם אצלנו, לערב שבת ולארוחת שבת. עם השנים נולדו גם הנכדים והצטרף לשולחננו גם החתן אסף.
המסר של חלות השבת
מוסיפה ומספרת שרי: אני מכינה את חלות השבת המיוחדות שלי עם כתוביות המתאימות לאותה שבת. עורכת שולחן לתפארת, מגוונת מדי פעם את הכלים והמפות ומכינה לכל אחד את מה שהוא אוהב או מזמין לאותו שבוע. בשעה היעודה אני מדליקה נרות שבת.
חתני אסף עורך קידוש ומוציא, כולנו ספונים אל שולחן השבת שממתין לנו, בהרבה אהבה, שמחה, שיחות וחוויות שצברנו במשך השבוע.
ומסכם שרי וינטר: כך אני סוגרת מעגל, וחזרת לזכרונות מבית אבי.
ש ב ת – ש ל ו ם .
מתכון חלות השבת של שרי וינטר
מצרכים
- 1 ק"ג קמח לבן מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים (22 גרם)
- 2 כפות שטוחות סוכר (30 גרם)
- 2 כפות סילאן (או 2 כפות דבש)
- 2 ביצים בינוניות
- כף שטוחה של מלח
- 90 סמ"ק שמן קנולה (או 65 סמ"ק שמן זית עדין)
- כף שמן למריחה על הבצק
- 1/4 2 כוסות מים פושרים (550 סמ"ק)
- 1/4 כוס פרג או שומשום (20 גרם) – לפי הטעם
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר יחד.
- יוצרים גומה ומוסיפים דבש, ביצה אחת, השמן והמים הפושרים בהדרגה.
- מוסיפים מלח וממשיכים ללוש מספר דקות, עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.
- מורחים כף שמן על פני הבצק (מעסים מעט את הבצק עם השמן).
- מכסים ומתפיחים כשעה.
- מחלקים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי (או לשתי חלות גדולות או לכ- 18 חלות קטנות). מכסים ומשהים כרבע שעה נוספת.
- קולעים חלות בצורה והגודל הרצויים.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח.
- מורחים ביצה אחת טרופה עם כף מים ומפזרים מעל החלות קצח/פרג/שומשום.
- אופים בחום של 180 מעלות כ- 15 עד 20 דקות עד השחמה.