מתכון: מספאן, עוגיות מרציפן מרוקאיות

חג האילנות הגיע ואיתו גם שלל הפירות והשקדים ||| דינה דגן מביאנקיני, כפר הנופש שבצפון ים המלח מציעה ||| עוגיות מספאן Mazapan מרוקאיות ||| עוגיות מרציפן שקדים צבעוניות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

עוגיות מספאן מרוקאיות (צילום דינה דגן)

מספאן Mazapan

העוגיות המלכותיות מוכרות לרבים מאיתנו במיוחד מהמימונה המרוקאית של פסח, אך למה לשמור אותן דווקא לזמן זה ולא להנות מהן גם עכשיו בט"ו בשבט? הכינו סלסילות בצק קטנטנות ומתוקות, ממולאות במלית שקדים (מרציפן).

מצרכים

  • מנג'טים מנייר
  • תבנית מאפינס לאפות את העוגיות עם הנייר בתוכה או תבניות פטיפור קטנות בקוטר כ- 6 ס"מ

לבצק

  • 600 גרם קמח
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • 2 ביצים

למילוי

  • 2 כוסות שקדים טחונים (אבקת שקדים)
  • 1 כוס סוכר
  • 3-4 ביצים (עד לקבלת מסה אחידה)
  • סוכריות צבעוניות

אופן הכנה

    1. לבצק: מערבבים את כל החומרים של הבצק עד לקבלת בצק חלק
    2. שמים במקרר לחצי שעה ואחרי הקירור מחלקים את הבצק ל-3 חלקים
    3. מרדדים כל חלק בנפרד במערוך
    4. מקפלים, מקמחים ומרדדים שוב עד שכל חלק, כל גוש בצק, יהיה מרודד לעובי דק של מילימטר
    5. חותכים את הבצק לעיגולים
    6. מקמחים ומכניסים למנג'טים
    7. מוסיפים את המילוי על ידי שקית זילוף או עם כפית כך שהמילוי ימלא 2/3 מגובה הבצק
    8. מפזרים מעל את הסוכריות הצבעוניות
    9. אופים בחום של 160 מעלות למשך כחצי שעה
    10. מקררים ומגישים

בתיאבון וחג שמח

הוספת תגובה