מתכון: אטריות אורז טבעוניות

לכבוד יום הטבעונות מציע WOK TO WALK רשת המסעדות האסייתית המתמחה בנודלס בהרכבה אישית ||| מנת אטריות אורז בריאה וטעימה בהתאם לערכי הגמישות, טריות ותזונה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

מנת אטריות אורז (צילום חנן דיאמנט)

בישול ווק

הבישול בווק מבוסס על 3 ערכים:

גמישות – כל אחד מקפיץ בדרך שלו, פשוטו כמשמעו. ניתן לאכול מנת ווק כל יום בשנה, ולא לאכול את אותה המנה פעמיים. מעבר לכך, ניתן לאכול במקום או לקחת את המנה שלכם הביתה.

טריות- חומרי הגלם משווקים מקומיים על בסיס יום יומי. ניתן לראות הכל, כי הרשת מציגה את כל רכיבי המנות שלה לראווה. המנה שלך, בדרך שלך, מוקפצת מול עיניך. אז כן, אפשר לקרוא לזה אוכל מהיר, אבל רק בגלל שלא צריך לחכות הרבה זמן כדי ליהנות ממנו.

תזונה- הקפצה היא אחת הדרכים הבריאות ביותר להכנת אוכל. השימוש בווק במטבח האסייתי מאפשר לנו לשמור על הוויטמינים, הרכיבים התזונתיים ומרקמם של מרכיבים טריים.

מצרכים (ל-4 מנות)

  • 400 גרם איטריות אורז 5 מ"מ
  • 300 גרם טופו חתוך לקוביות
  • 50 מ"ל מים
  • 1 כפית שום טחון
  • 1 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 3 כפות שמן סויה
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 4 כפות מירין
  • 2 כפות סויה כהה
  • 100 מ"ל סויה בהירה
  • 100 מ"ל סויה מתוקה

ללקט הירקות

  • כרוב פרוס דק
  • גזר חתוך לגפרורים
  • נבטים
  • בצל לבן פרוס דק
  • בצל ירוק קצוץ
  • פלפלים חתוכים לרצועות דקות
  • תרד
  • פטריות פרוסות
  • ברוקולי

אופן הכנה

  1. מחממים 2 ליטר מים עד ל-60 מעלות ומכבים את האש
  2. מוסיפים את האטריות למים החמים ומשרים כ- 30 דקות עם מכסה סגור
  3. מסננים את המים
  4. מחממים מחבת ווק עם שמן הסויה וממתינים עד לחימום
  5. מוסיפים שום וג'ינג'ר ומטגנים קלות
  6. מוסיפים את האטריות ואת 50 מ"ל מים ומקפיצים עד לריכוך האטריות
  7. מוסיפים את שאר הירקות למעט התרד והבצל ירוק
  8. מוסיפים את הטופו ומתבלים במרכיבי הרוטב (סויה כהה, בהירה, מתוקה, מירין ושמן שומשום)
  9. מקפיצים כדקה את התרד והבצל ירוק
  10. מקפיצים את הכל כחצי דקה נוספת ומגישים

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות