מתכון: פטריות יער ממולאת כבד אווז

השף אליחנן מלכיור עם מנה ראשונה מרעננת בפסח ||| פטריה ממולאת בכבד יעשו את זה הפעם ||| פטריה ממולאת ומטוגנת סטייל שניצל ||| מתכון לפסח לכולם, ובכל השנה לצליאקים הנמנעים מגלוטן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

פטריות יער ממולאת כבד (צילום אליחנן מלכיור)

מצרכים (6 מנות)

  • פטריות יער גדולות ושטופות למילוי
  • כבד אווז או כבד עוף
  • 2 ביצים קשות
  • 5 בצל בינוני
  • טימין
  • פטרוזליה קצוצה
  • סלרי קצוץ
  • 3תפוח אדמה אפוי
  • צנוברים או אגוזי מלך מרוסקים (כל אגוז אחר יעשה את העבודה)
קימוח פטריות יער ממולאות (צילום אליחנן מלכיור)

לציפוי

  • קמח מצה
  • 1 ביצה
  • קמח תפוחי אדמה
  • שמן לטיגון
פטריות יער ממולאות כבד (צילום אליחנן מלכיור)

אופן הכנה

  1. נכין את הכבד למידה כמעט עשוי
  2. נקרר את הכבד
  3. נערבב את כל המצרכים למעט הצנוברים או אגוזים, במעבד מזון למסה אחידה
  4. נוסיף את הצנוברים או אגוזים ונערבב ידנית
  5. נטעם ונתקן טעם
  6. נמלא את הפטריה בתערובת הכבד (ראו תמונה)
  7. נקמח כל פטריה ממולאת, בקמח תפוחי אדמה
  8. נלטף את קמח התפוחי אדמה עד שתישאר מעטפת דקה
  9. נכין בלילה מהביצים ונטבול הפטריה הממולאת
  10. נצפה בקמח מצה (כמו שניצל)
  11. לטגן בשמן עמוק

הצעת הגשה

 
- פרסומת -

 

להניח על מצע של מה שבא לכם. אני הכנתי פירה ובלסמי מצומצם לקישוט.

פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…

בתיאבון חג כשר ושמח

כתיבת תגובה