מתכון: בקלאווה ג'עלה

השף אליחנן מלכיור עם שילוב של בקלאווה וג'עלה ||| מה זה ג'עלה ואיך אפשר להכין לבד ג'עלה ||| שילוב של 2 מאכלים מזרח תיכוניים לקינוח יצירתי ועשיר ||| בונוס מתכון להכנת ג'עלה ביתית אבל אפשר גם לקנות תערובת ג'עלה (או מזון לציפורים) ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

בקלאווה ג'עלה (צילום אליחנן מלכיור)

ג'עלה תימנית

מספר מלכיור: אחד היתרונות שיש לי כחסר מוצא אתני (פולני זה אורח חיים לא מוצא. בנוסף, אני רק חצי פולני) זה שאני לא מוכתב במטבח על ידי אקסיומות, למעשה אני ציפור דרור בכל מה שקשור לניסיונות קולינאריים. בקלאווה כבר עשו לפני באין ספור גרסאות אבל כזו לדעתי עוד לא הייתה.

ג'עלה תימנית

למי שלא יודע, ג'עלה זה תערובת של גרעינים, שקדים, אגוזים, בוטנים עם פירות יבשים למיניהם כמו צימוקים (זביב בלשון תימן). ג’עלה תימנית היא התכנסות חגיגית סביב שולחן גדוש בפירות יבשים ופירות טריים וגם הרבה ופיצוחים שונים. הג'עלה מתקיימת בשמחות או בשבתות וחגים ובה יושבים צעירים ומבוגרים לזמן איכות המלווה בשירה, געגועים ואף סיפורי מורשת ומסורת המועברים מדור הקשישים לדור הצעיר. התערובת של הכיבוש באירוע הג'עלה הפכה למוצר שיש חברות העושות ומוכרות.

הערה: בבריטניה וארה"ב, תוכלו לקנות תערובת ג'עלה כאוכל לציפורים ומאד בזול.

מתכון לג'עלה ביתית

ג'עלה ביתית מוכנה (צילום דני בר)

מצרכים

  • 1 כוס גרעיני חמנייה
  • 1 כוס גרעיני דלעת
  • 1/2 כוס שקדים חצויים מולבנים
  • 1/2 כוס אגוזי קשיו
  • 3 כפות שומשום
  • 1/2 כוס פיסטוקים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מים
  • 1 כפית גדושה מלח

אופן הכנה

 
- פרסומת -

 
  1. יש לערבב את כל המצרכים
  2. לחמם במחבת את השמן, מים, מלח עד שהמלח נמס
  3. להוסיף לתערובת את השמן ולערבב עם כל המצרכים
  4. לחמם תנור ל 150 מעלות
  5. לרפד תבנית בנייר אפייה
  6. לפזר את התערובת באופן שווה בתבנית
  7. לאפות כ 20 דקות, מידי פעם חובה לערבב

לשמור בכלי אטום לשימוש בכל סלט או במתכון הבא.

ג'עלה על דפי פילו (צילום אליחנן מלכיור)

כך נולד המתכון

ממשיך השף מלכיור: לפני לא הרבה זמן הייתי שף של חברה מסחרית ולקוח שלנו רכש כמויות גדולות של ג'עלה. ניסיתי להבין מה אותו שף עושה עם כל כך הרבה חומר גלם, שלפני שפגשתי אותו הכנתי כל מיני מטעמים ויצאתי מהקופסא לשם כך. אחד מהם שמלווה אותי עד היום הוא בקלאווה ג'עלה. אגב בסוף הסתבר שאותו שף נהג להכין ממתק עם התערובת, אך זה מתכון שלו, ואני לא פוגע בפרנסתו. המתכון כל כך קל שתוכלו להכין אותו במקום לקנות מוכן.

מצרכים

  • 500 גרם תערובת ג'עלה
  • 200 גרם גרנולה (אפשרות במקום 200 גרם ג'עלה)
  • 2 כפות דבש
  • 2 ביצים L
  • 1/2 כוס סוכר למלית + 1 כוס סוכר למי סוכר
  • חבילת עלי פילו
  • 50 גרם קינמון
  • 3 שיני הל מרוסקות
  • שמן זית (או חמאה נוזלית) לשימון עלי הפילו
  • מיץ מלימון בינוני
  • מי זהאר (לא חייב)
בקלאווה ג'עלה (צילום אליחנן מלכיור)

לעבודה

  1. מכניסים את תערובת הג'עלה לקערה
  2. מוסיפים ביצים, 1/2 כוס סוכר, 25 גרם קינמון, 2 כפות דבש ומי זהאר ומערבבים לעיסה אחת
  3. פורשים את חבילת הפילו
  4. מברישים בשמן (או חמאה) דף
  5. הופכים אותו על גבו כך שהשמן יתחלק בין שני דפים
  6. מורחים מהעיסה על מחצית הדף
  7. מגלגלים אותה לגלילי צר וארוך
  8. כך עושים עד שגומרים את העיסה או הדפים (בחלוקה נבונה זה יקרה יחד)
  9. מניחים את הגלילים הממולאים צמודים
  10. פורסים את הגלילים הארוכים לגלילים באורך 3-5 ס"מ (ראה תמונה)
  11. נעמיד את הגלילים הקצרים שחתכנו בתבנית עם דופן גבוה
  12. נחמם תנור לחום בינוני גבוהה 180 מעלות
  13. נכניס התבנית ל-30 דקות או עד השחמה
  14. על הכיריים נכין מי סוכר: נערבב בסיר כוס סוכר, כוס מים, מיץ לימון, 25 גרם קינמון ותרמילי הל
  15. נבשל ונטרוף תוך כדי הבישול, עד קבלת סמיכות
  16. הכול יעבור דרך מסננת לכלי אחר ויתקרר עד שתצא הבקלאווה מהתנור
  17. טיפ: חוק המזיגה בקינוחים קובע כי או שהעוגה חמה ומי הסוכר קרים או להיפך. אם שניהם יהיו באותה טמפרטורה נקבל דייסה במקרה הרע או שני מוצרים שלא יתאחדו.
  18. בתום האפיה, נמזוג מעל את מי הסוכר שהספיקו להצטנן.

פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…

בתיאבון

כתיבת תגובה