Huilerie Vernoilaise שמני בוטיק מיוחדים

שמן אגוזי מלך ||| שמן שקדים ||| שמן פיסטוקים ||| שמן אגוזי לוז ||| מתכונים לקדאיף בשמן פיסטוק ||| ברוסקטה עם פסטו, שמן אגוזי מלך וסלט עגבניות פיקנטי ||| סלט שורשים עם שמן שקדים טהור ||| סטייק שמן אגוזי לוז ||| לכל המתכונים וההסברים <<<

שמן אגוזי מלך (צילום דפנה בר שדה)

שמן אגוזי מלך (צילום דפנה בר שדה)

Huilerie Vernoilaise  וילרי ורנולז

כבר יותר מחצי מאה, במפעל בוטיק בלב צרפת שמתמחה בכבישת שמנים בלבד, מייצרים במסירות ובעבודת יד, 4 סוגי שמני אגוזים שמהווים סוד של רבים מהשפים לתת למנות טעם יחודי שאורחים אוהבים. השילוב בין הידע הנצבר, איכות חומרי הגלם והמסורת מובילה למצויינות של "הויילרי ורנולז" ונותנת לכם להרגיש כמו שפים אמיתיים המטבח תוך שימוש בחומרי גלם איכותיים ובריאים.

השמנים מכילים 100% אגוזים טהורים הנכבשים בשיטה מסורתית המבטיחה טעם נהדר לכל שמן. אריזות האלומניום עם הפקק לסגירה נוחה ונקייה מגינות על השמן מאור, חמצון ונזקים אחרים ומגיעות בגודל אידיאלי של 250 מ"ל לבשלן הבייתי.

האריזה האיכותית מבטיחה שמן טהור ללא טעמי לוואי באריזה מדליקה שכיף לשים על השולחן או לתת כמתנה נפלאה לחג.

שמן אגוזי מלך

בעל ארומה אגוזית עשירה, מעולה לטיבול סלטי עלים,קרפציו, סביצ'ה וגבינות, בלתי אפשרי לעמוד בפניו שהוא מוסף לקינוחים או למאפים מתוקים ומלוחים. מתאים לשלב בסלט ירקות או קינואה להדגשת טעמים אגוזיים נפלאים. גם אנשובי או תפוחי אדמה ישודרגו עם כמות קטנה של השמן.

סגולות:

  • עשיר בחומצות שומן בלתי רוויות שמסייעות בהפחתת רמות הכולסטרול הרע.
  • עשיר באומגה 3 ו- 6
  • השומנים הבריאים מקטינים את הסיכון למחלות לב.
  • מצויין למפרקים.
שמן שקדים (צילום דפנה בר שדה )

שמן שקדים (צילום דפנה בר שדה )

שמן שקדים

בעל ארומה עדינה יחסית אשר נפתחת נהדר בתיבול של סלט,מיונז או דגים. מעולה כנותן טעם לגרנולה, לשימוש עם אבוקדו ולתיבול עדין של דגים ובעיקר סלמון ודניס. פסטה ומאכלים איטלקיים נהנים מאד מהארומה והטעם העדין שבשמן זה. ידוע בתכונותיו הנפלאות גם לעור, לציפורניים ולשיער.

סגולות:

  • עשיר בחומצות שומן כגון בטא סיטוסטרול הידוע כמגן על הלב ובעל תכונות אנטי דלקתיות.
  • מכיל ויטמין E אשר מהווה נוגד חמצון וידוע כמעכב הזדקנות תאים.
  • שמן השקדים ידוע גם ביתרונותיו בשימוש על העור. השמן מסייע לשיקום הוער, משאיר תחושה רכה ונעימה ובעל מרקם קליל.
  • ברפואה המסורתית נהוג להשתמש בשמן שקדים כנגד אקנה, אקזמה, נשירת שיער ואפילו נגד קשקשים.
  • מכיל ויטמינים E,B וP- ועשיר באומגה 3 ו-6.

שמן פיסטוקים

בעל טעם חזק וארומה של פיסטוקים אשר מחמיאה גם למנות מתוקות וגם למנות מלוחות. מעולה במנות עוף,מרקים כתומים, ירקות מוקפצים, ונותן לכל מנה טעם איכותי של גורמה. בשילוב עם חומץ בלסמי מתקבל ווינגרט שאי אפשר לעמוד בפניו. הוספת כפית של שמן פיסטוק מעלה גלידות מתוקות בכמה רמות לקינוח הגורמה הבא שלכם. נסו להוסיף כפית גם לפסטו,למרוח על הפיצה או להוסיף לפסטה ותשדרגו אותם בכמה וכמה רמות.

סגולות:

  • מועיל ומרגיע פצעים בפה ובחנכיים.
  • ברפואה המסורתית משמש גם נגד בעיות בקיבה ולהקלה על אנמיה

מחקר קבע כי צריכה קבועה של פיסטוק מסייעת בעיכוב מחלות כרוניות

שמן אגוזי לוז

שמן מתקתק וטעים במיוחד, חביב השפים. תהנו להשתמש בו בווינגרטים לסלט, עם גבינה או עם מנות דג למינהם. כל מנה מתוקה גם תקבל טעם נפלא של אגוזי לוז ובשילוב עם שוקולד (או אפילו נוטלה) הילדים שלכם (ואתם) תהנו מאוד. שמן אגוזי לוז בהחלט יכול גם להחליף שמן זית במגוון שימושים כמו תיבול או בפסטו להעשרת טעמים.

סגולות:

  • מכיל ריכוז של פלבנואידים שמהווים נוגדי חימצון חזקים
  • מכיל ויטמין אי מסוג Alpha-tocopherol ( אלפא טוקופרול) המחזק את הגמישות של העורקים וכלי הדם ומחזק את מערכת החיסון בין שאר יתרונות.
  • מחזק את יכולת הגוף להתמודד עם וירוסים.

תמונות והמתכונים באדיבות דפנה בר שדה – יועצת קולינארית לחברת מרום משה בע"מ, יבואנית Huilerie Vernoilaise  (הוילרי ורנולז) לישראל.

הכנת קדאיף עם שמן פיסטוק (צילום דפנה בר שדה )

הכנת קדאיף עם שמן פיסטוק (צילום דפנה בר שדה )

קדאיף בשמן פיסטוק

מרכיבים

  • 100 גרם מרגרינה או 70 גרם שמן זית עדין
  • שליש קופסא קדאיף קפוא
  • חצי כוס מיץ תפוזים
  • 5 כפות אבקת סוכר
  • 200 גרם גבינת שמנת
  • חופן פיסטוקים
  • 3 כפות דבש
  • 3 כפות שמן פיסטוקים הוילרי ורנולז

 אופן הכנה

    1. מפשירים את הקדאיף ומערבבים היטב עם החמאה המומסת (או שמן הזית) ו- 2 כפות אבקת סוכר גדושות.
    2. מחלקים את הקדאיף המעורב לרינגים או לתבניות סיליקון קטנות של עוגות אישיות.
    3. מקציפים את גבינת השמנת עם אבקת סוכר ו- 4 כפות שמן פיסטוקים
    4. ממלאים בתערובת את הרינגים\התבניות.
    5. סוגרים בשארית תערובת הקדאיף ואופים ב- 180 מעלות עד להשחמה.
    6. בסיר, מביאים לרתיחה את מיץ תפוזים והדבש ומצמצמים עד לרוטב חצי סמיך.
    7. קולים את הפיסטוקים עד להשחמה על מחבת.
    8. מצננים מעט את המאפים, מוסיפים לרוטב המצומצם 3 כפות שמן פיסטוק ומזליפים אותו על הקדאיף.
ברוסקטה עם שמן אגוזי מלך (צילום דפנה בר שדה )

ברוסקטה עם שמן אגוזי מלך (צילום דפנה בר שדה )

ברוסקטה עם פסטו, שמן אגוזי מלך וסלט עגבניות פיקנטי
מרכיבים

  • בגט אחד
  • 4 עגבניות תמר
  • 2 בצלצלי שאלוט
  • 1/2 פלפל ירוק חריף
  • לימון שלם
  • 4 כפות שמן אגוזים הוילרי ורנולז
  • כוס וחצי עלי בזיליקום
  • 200 גרם פרמזן
  • 5 שיני שום
    אופן הכנה

    1. חותכים את הבגט לברוסקטות עבות
    2. מורחים על הברוסקטות שמן אגוזים ואופים בתנור בחום של 200 מעלות עד כדי השחמה
    3. לסלט -קוצצים את העגבניות והבצל לקוביות קטנות
    4. חותכים את הפלפל החריף לעיגולים דקים ככל שאפשר
    5. מערבבים את העגבניות, בצל ופלפל חריף, סוחטים לימון שלם ומתבלים בשמן אגוזים פלפל שחור גרוס ומלח גס.
    6. לפסטו – טוחנים ביחד עלי בזיליקום שום פרמזן ורבע פלפל ירוק חריף.
    7. מוסיפים לפסטו שמן אגוזים בהדרגה עד לסמיכות הרצויה.
    8. מרכיבים את המנה – מורחים על הבגט כמות נדיבה של פסטו ומעל מניחים את הסלט
    9. ניתן לקשט בעלה בזיליקום ולזלף שמן אגוזים מעל.
רכיבי סלט שורשים עם שמן שקדים (צילום דפנה בר שדה )

רכיבי סלט שורשים עם שמן שקדים (צילום דפנה בר שדה )

סלט שורשים עם שמן שקדים טהור
מרכיבים

  • 2 סלקים מבושלים
  • 2 גזרים
  • 5 צנוניות
  • קולורבי אחד
  • חופן גדול של כוסברה
  • שקדים מולבנים
  • לויניגרט -1/4 כוס חומץ (מומלץ חומץ דבש מלפור)
  • כ- 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות שמן שקדים הוילרי ורנולז

אופן הכנה

    1. חותכים את הירקות למקלות דקים
    2. קוצצים דק את הכוסברה ומעבירים לקערת הגשה.
    3. בקערה נפרדת, טורפים היטב את כל מרכיבי הויניגרט והשקדים המולבנים וזולפים על הסלט
    4. מערבבים קלות ובתאבון.
סטייק עם שמן אגוזי לוז (צילום דפנה בר שדה )

סטייק עם שמן אגוזי לוז (צילום דפנה בר שדה )

סטייק שמן אגוזי לוז

מרכיבים

  • 2 חתיכות סטייק 250 גרם
  • חצי כוס אגוזי לוז קלויים
  • כף פפריקה חריפה
  • בצל לבן אחד

3 כפות שמן אגוזי לוז הוילרי ורנולז
אופן הכנה

    1. מטגנים את הבצל עד להשחמה מלאה
    2. טוחנים את אגוזי הלוז והבצל המושחם ומתבלים במלח ופלפל.
    3. מצפים את הסטייקים היטב
    4. אופים בתנור 200 מעלות לכ- 15 דקות או עד להשחמה.

את השמנים המיוחדים של "הוילרי ורנולז" ניתן להשיג ברשתות טיב טעם, עדן טבע, סטופמרקט, רשת אניס, במעדניות, חנויות מזון מתמחות ובבתי טבע ברחבי הארץ. משווק בבלעדיות ע"י חברת אימפורט פור יו – 09-9580522.

הוספת תגובה