מתכון: עוגת גבינה יוונית

השף אליחנן מלכיור עם עוגת גבינה לכבוד חג השבועות ||| מתכון קל להכנה ומצוין למתקשים ||| בסיס לעוגה שיהווה בסיס לתוספות מעשירות כיד הדמיון והיצירתיות של אוהבי המטבח והאוכל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

עוגת גבינה יוונית (צילום אליחנן מלכיור)

עוגת גבינה למתקשים

מספר מלכיור: אני לא קונדיטור ומאז ומתמיד התעסקות עם עוגות הייתה מבחינתי אתגר, זו אולי הסיבה שנשאתי לקונדיטורית (זו לא באמת הסיבה פשוט התאהבתי).

כטבח, ההתנסות שלי עם עוגות גבינה היא בעייתית. עוגות הגבינה נופלות ונהיות כבדות, ולכן מאז שאני זוכר את עצמי בנושא עוגות גבינה, חיפשתי שתי דברים:

  1. שהמתכון יהיה קל וזמין
  2. שהעוגה תהיה אוורירית

כאן המקום לציין שאני לא אוהב עוגות גבינה קרות. לטעמי מי שמכין לי עוגה קרה לא באמת התאמץ בשבילי, ומעט מאד עוגות קרות (לא אפויות) ערבו לחיכי. דבר נוסף, עוגות הגבינה הקרות הן עוגות מתוקות יותר ויש גבול לסכריניות בעוגה. לפעמים ניראה לי שהייתה תקלה ונשפך סוכר או כפי שאשתי אומרת: מתיקות לא מידתית.

העוגה שלפנינו היא עוגה שמקורה ביוון (כמו הרבה עוגות גבינה). מהגרים מיוון הביאו אותה לארה"ב ואני למדתי להכין אותה מקונדיטורית ממוצע יווני בשם ניקולא. העוגה לא מתוקה וקלת הכנה. צריך לעקוב אחר ההוראות. העוגה היא בסיסית ותוכלו להוסיף לה מה שבא לכם – השמיים הם הגבול.

עם זאת עצה ראשונית: תעשו את המתכון הבסיסי ואז תתחילו להמר. העוגה לא נוזלת, לא מאבדת גובה ולא מצריכה ידע קונדיטורי.

קלתית עוגת גבינה (צילום אליחנן מלכיור)

מצרכים (תבנית 26 או פיירקס)

 
- פרסומת -

 

לבסיס

  • 220 גרם עוגיות טחונות
  • 20 סמ"ק שמנת מתוקה (גם חלב יעשה את העבודה)

לעוגה

  • 500 גרם גבינת שמנת (אני מכין מ-2 שמנת חמוצה, מלח וגביע יוגורט)
  • 80 גרם דבש (מי שרוצה מתוק יותר יכול להוסיף סוכר)
  • 360 גרם יוגורט יווני (10% שומן)
  • 2 ביצים L
  • 30 גרם קורנפלור (3 כפות)
עוגת גבינה (צילום אליחנן מלכיור)

לעבודה

  1. לערבב את העוגיות הטחונות והשמנת מתוקה
  2. נחמם תנור ל- 180 מעלות
  3. נכסה את תחתית התבנית
  4. נכניס לאפיה ל- 15 דקות
  5. לערבב את כל שאר המצרכים
  6. לצקת על הקלתית שיוצאת מהתנור
  7. להנמיך חום התנור ל- 150 מעלות
  8. להכניס לאחר כבוד לתנור לשעה
  9. הערה: אל חשש, לא צריך באן-מרי או תחתית עם מים ואפשר להוציא לאחר שעה
  10. לקרר לטמפרטורת חדר
  11. טיפ למשדרגים: כשהעוגה תתייצב, אפשר מעל לשים מה שבא לכם (אני לא מחכה, וישר אוכל) אבל שוקולד לבן יעשה לה חסד, יוגורט עם תפוזים מקורמלים גם טוב, תות-שדה וגלייז שקוף כבר ניסיתי.
  12. הערה: ניתן להכניס לעוגה צימוקים (המלצה – קמחו אותם, שלא ישקעו לתחתית) או כל פרי אחר שבא לכם.

כאמור זו עוגת בסיס ואתם תהינו ותודו לי בכל ביס

פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…

בתיאבון

כתיבת תגובה