חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שמונה מזונות בריאים לחורף ובכלל

המלצה חמה לכלול את כל אחד מהמזונות הבאים בתפריט היומי שלכם ||| כל אחד מסוגי המזון ברשימה, בעל סגולות ואיכויות שישפרו את הרגשתכם ואת בריאותכם ||| לפניכם הסיבות למה כדאי ומומלץ לאכול סלק, תרד, ברוקולי ועוד ||| כל הפרטים וההמלצות בהמשך…

ברוקולי

ברוקולי טרי (צילום דני בר)

ברוקולי הוא ירק ממשפחת המצליבים, וסגולות הברוקולי ניכרות גם במצליבים אחרים כמו כרוב, כרובית, צנון, צנונית, רוקט ועוד. מחקר משנת 2011 הראה שברוקולי בעל תכונות אנטי-סרטניות מובהקות. במחקר נמצא כי מי שניזון בברוקולי לפני חשיפה לחומרים מסרטנים, לא פיתח את הסרטן. מחקר אחר מצא שפרחי ברוקולי עשירים בנוגדני חמצון ומרכיבים אנטי-דלקתיים כמו פנולים וסולפורפנים. נבטי ברוקולי שפחות מוכרים, הראו במחקר שצריכתם סייעה לסלק מהשתן כימיקלים מזיקים כמו בנזן ואקרוליין שידוע שמגיעים לגופינו כתוצאה של שאיפת אוויר מזוהם. עוד על ברוקולי בקישור…

שקדים

פריחות במטעי השקדים (צילום דני בר)

כידוע שקדים עשירים בשומן בלתי רווי, סיבים, ויטמין E, מגנזיום, נחושת, ופיטונוטריינטים. הודות להרכב התזונתי הייחודי שלהם, שקדים יכולים לצמצם את הסיכון לסוכרת ומחלות לב ע"י העזרה שלהם בירידה במשקל, שמירת איזון הסוכר והפחתת דלקות. עוד על אגוזים בקישור…

מנגו

ככה אוכלים מנגו עסיסי בחוף הים (צילום דני בר)

על פי מחקר חדש, מנגו מהווה מקור למגוון של סוכרים איכותיים, חומצות אמינו, תרכובות ריח, פקטין, ויטמינים, ופוליפנולים, בכמות רבה מאד יחסית לפירות. במחקר זה נמצא שהמנגו עוזר לגופנו עם התכונות נוגדות החמצון, האנטי דלקתיות והאנטי סרטניות שלו. גרעין המנגו שניתן לצרוך כשמן, עשיר בנוגדי חמצון ופוליפנולים אפילו יותר מהפרי. עוד על מנגו בקישור…

דגים

נמל הדייגים של ג'אסר א-זרקא (צילום דני בר)

דגים עשירים בחלבון איכותי ובנוסף, הם דלי שומן יחסית לאלטרנטיבה מן החי. דגים עשירים בחומצת אומגה 3 שהוכח שהיא מפחיתה את הסיכון למחלות לב, שבץ ואפילו סרטן. בנוסף אומגה 3 משפרת מצב רוח, מפחיתה דיכאון ותסמונות נפשיות אחרות. עוד על דגים בקישור…

סלק

סלק טרי (צילום דן בר-דוב)

סלק מקבל את היתרונות הבריאותיים בעיקר בזכות הבטלין או בטנין, וחנקות שהוא מכיל. הבטלינים הוכחו כנוגדי חמצון ומפחיתים את הכולסטרול הרע LDL. כמו כן, חנקות ידועות בתכונה שלהם בהורדת שומנים בדם, סוכר ולחץ דם במחלות כרוניות שונות. בנוסף, נמצא כי צריכת סלק משפרת את הביצועים הספורטיביים ומחלישה את כאבי השרירים אחרי פעילות גופנית מאומצת, בסוגי פעילות גופנית מסויימים.

תרד ועלים ירוקים

שטרודל תרד וגבינות מבצק פילו (צילום דני בר)

תרד נחשב למזון חשוב בשל הרכבו המגוון שכולל ויטמינים, מינרלים, פיטוכימיקלים ביו-אקטיביים שמשפרים את הבריאות מעבר לתזונה רגילה. הפיטוכימיקלים והחומרים ביו-אקטיביים שבתרד מסוגלים לצמצם נזק חמצון התאים, לווסת פעילות של גנים שמשפיעים על חילוף החומרים ולמנוע דלקות. כמו כן, התרד ידוע ביכולתו להפחית תיאבון ע"י הפרשת הורמונים התורמים לתחושת שובע. תכונות אלה תורמות להפחתת הרגישות להתפתחות סרטן, צמצום השמנה, צמצום סמפטומים של שומנים וסוכרים בדם. בזכות כל התכונות האלה מומלץ להגביר צריכת עלים ירוקים כמו תרד ואחרים.

כרוב כבוש

סלט כרוב אדום (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

כרוב כבוש הוא פרוביוטיקה עוצמתית טבעית ידוע במזרח הרחוק ומרכז אירופה. גם המחקר תומך שתרופת הסבתא הזו, ומאשר את היתרונות הבריאותיים של הכרוב הכבוש, בעל תכונות אנטי דלקתיות, נוגדות חמצון והגנה מפני נזקים חמצון של ה- DNA. בנוסף, כרוב כבוש מהווה מקור ייחודי לחיידקי חומצה לקטית שידועים כפרוביוטיקה המקדמת את הבריאות של מערכת העיכול שלנו, על ידי החלשת דלקות וויסות הפעילות במעיים. יש לשים לב להבדל בין כרוב כבוש מקופסת שימורים שהוא מפוסטר ולכן פחות יעיל. במחקר בקרב צרכני כרוב כבוש ביתי ולא מפוסטר, נמצאו כמות חיידקי חומצה לקטית גבוהה משמעותית, דבר שמצביע על כך שחיידקים פרה-ביוטיים אחראים להשפעה החיובית של כרוב כבוש בתסמונת המעי הרגיז. המלצה: במקום לרוץ ולקנות תוספי פרוביוטיקה, נסו קודם לכבוש כרוב ולצרוך אותו.

קטניות

מיה תעשיות מזון סדרת הקטניות לחורף (צילום: איימי טל)

קטניות מספקות סיבים, חלבון, פחמימות, ויטמינים מסוג B, ברזל, נחושת, מגנזיום, מנגן, אבץ וזרחן. הקטניות דלות שומן בכלל והן כמעט ללא שומן רווי, וכמובן ללא כולסטרול. מנה אחת של קטניות (1/2 כוס), מכילה 115 קלוריות, 20 גרם פחמימות, 8 גרם סיבים, 8 גרם חלבון ו-1 גרם שומן. לקטניות גם אינדקס גליקמי נמוך, בדרך כלל 10-40. קטניות הן חלק חשוב בדיאטה הים תיכונית, דיאטה צמחונית וטבעונית וגם בדיאטות המקפידות על אינדקס גליקמי נמוך. קטניות יכולות לעזור במניעה והפחתה של סוכרת, שומנים בדם, יתר לחץ דם, שמירה על המשקל. עוד על קטניות בקישור…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *