Bulleit Bourbon הוא חדש ישן ובמיוחד מקנטאקי

סיפורו של הבוליט ברבון הוא סיפורה של אמריקה ויצרני המונשיין שהפכו לברבון עם מיטב הדגנים שהיו בנמצא. גם אני טעמתי מהעולה החדש הזה לארצנו

לפני מאתיים שנה הגיע אוגוסטוס בוליט, שבטח קראו לו בבית בצרפת, אוגוס בולי, ליבשת החדשה והתישב איפה שהצרפתים הרגישו בנוח, בניו-אורלינס. בשנת 1841 עבר בוליט לאינדיאנה ושם פתח פונדק. כצרפתי היה בולי בעל ידע כיצד לזקק ברנדי ועם ידע זה התחיל לזקק ויסקי ברבון עוצמתי כיאה לאנשי אינדיאנה הקשוחים. במשך כ-20 שנה צמח השם Bulleit Bourbon והפך להיות מוצר מבוקש גם בניו אורלינס והתחבב על אנשי הערבות והספר האמריקאי.

בשנת 1860 נעלמו עקבותיו של אוגוסטוס בדרכו מהמזקקה באינדיאנה ללקוחותיו בניו-אורלינס ובכך הסתיים פרק זה של Bulleit Bourbon. מהלך מלחמת האזרחים של ארה"ב סתם את הגולל על סיפורו של אוגוסטוס בוליט והמחסור בברבון Bourbon whiskey רק גדל.

מאה שנים לאחר מכן, צאצאו של אוגוסטוס בוליט, טום, סיים לימודיו ואף משרת עם הכוחות האמריקאים בויאטנם, חוזר ללמוד משפטים ותוך כדי הלימודים מרחיב השכלתו בתחום הויסקי ועובד במזקקות בחופשות הלימודים.

בשנת 1999 מחליט טום בוליט לנטוס את קריירת המשפטים ולהשיק מחדש אתBulleit Bourbon   עם בקבוק שיוצר במאה ה-19 וקרוב לודאי שגם סב סבו השתמש בכמותו למכירת הברבון שלו. כיום מיוצרים ומגיעים כבר לישראל שני מוצרים ממותג הברבון החדש ישן.

Bulleit Bourbon  הוא ויסקי בורבון סטרייט קנטאקי וככזה המשמעות היא שהוויסקי צריך להיות מיוצר מלפחות 51% תירס, ומיושן לפחות שנתיים בחביות עץ אלון חרוכות. בנוסף, כללי הקנטאקי סטרייט ברבון קובעים כי הויסקי הוא לפחות 40% אלכוהול לאחר הביקבוק ואילו בתום הזיקוק יהיה התזקיק לפחות 80% אלכוהול ויוכנס לחבית עם לפחות 62.5% אלכוהול ולא יהיה מסונן.

בולט ברבן

Bulleit Bourbon

הוא ויסקי בעל אחוזי שיפון גבוהים אשר מעניקים לויסקי אופי נועז ומתובל עם סיומת חלקה ונקייה. הויסקי מזוקק במנות ייצור קטנות תוך שימוש במים המסוננים דרך אבני גיר על מנת לספק את הבסיס לאופיו של הוויסקי ושימוש בתהליך של זיקוק כפול.

מרכיבים: 68% תירס, 28% שיפון ו-4% לתת שעורה. זה הופך את בוליט ברבון לאחד ממותגי הברבון בעלי אחוז השיפון הגבוה בשוק.

הרכב הבלנד שלBulleit Bourbon  עשוי מחביות שהתיישנו בין 5 ל- 8 שנים (7 שנים בממוצע) בחביות עץ אלון אמריקאיות חדשות, חרוכות בדרגת חריכה 4 ואילו ראשי החבית חרוכים בדרגה 2.

צבע חום ענברי בינוני, בעל ארומה מעט חריפה ועדינה ומשולבת במתיקות המגיע מעץ האלון. בטעימה בעל טעמי מייפל, אגוז ומוסקט. מעט טופי שעולה בסוף. סיומת ארוכה ויבשה.

45% אלכוהול. מחיר 179 שקלים.

Bulleit_rye

בולט ריי ברבון (צילום יח"צ)

 

Bulleit Rye

הוא ויסקי סטרייט שיפון קנטאקי המורכב מ- 95% שיפון ורק 5% לתת שעורה וזה הופך אותו לאחד מסוגי הויסקי בעלי אחוז השיפון הגבוה ביותר בשוק. הויסקי עשוי עם מי גיר טהורים מסוננים דרך אבני גיר מקומיות.

מרכיבים: 95% שיפון ו-5% לתת שעורה. נחשב לברבון שיפון האהוב ביותר בארה"ב.

הרכב הבלנד של Bulleit Rye עשוי מחביות שהתיישנו בין 4 ל-6 שנים בחביות עץ אלון אמריקאיות חדשות, חרוכות בדרגת חריכה 4 ואילו ראשי החבית חרוכים בדרגה 2.

צבע חום אדמדם, ארומה של דבש ווניל. בטעם חלק ולא תוקפני עם נגיעות של וניל, פלפל לבן ודבש. סיומת ארוכה ועדינה.

45% אלכוהול. מחיר 199 שקלים.

הוספת תגובה