6 עובדות שיבדילו בין הפסטה שלכם לפסטה באיטליה

לכבוד יום הפסטה, איך מבשלים פסטה ומתי אוכלים אותה ||| איזה רוטב כן ואיזה חס וחלילה ||| איזו מסעדה היא מלכודת תיירים ואיזו היא משפחתית ואותנטית ||| איזה קפה ומתי שותים אותו האיטלקים ||| כל הפרטים הפיקנטיים בהמשך…

פסטה בצבעים שונים (צילום דני בר)

פסטה זו לא תוספת

מבנה הארוחה האיטלקית כולל מנה ראשונה, מנת ביניים של פסטה או ריזוטו ורק אח"כ מנה עיקרית עם בשר או דג או פירות ים. לא רוצים מנה עיקרית? אתם יכולים לוותר, אבל לא יעלה על הדעת לבקש ליד המנה העיקרית, תוספת פסטה. זה חילול הקודש. פסטה או ריזוטו הן מנות שעושים להן כבוד באיטליה.

פסטה בלי שמן

כשמכינים פסטה, מבשלים את הפסטה רק במים ומעט מלח. שמן זית או כל רוטב אחר מוסיפים לאחר הבישול והסינון.

פסטה וקטשופ

המנהג ההזוי הזה נולד בארה"ב, בשל הדמיון של קטשופ לרוטב עגבניות. אבל… חוץ מהצבע אין כל קשר בין השניים. תשמרו את הקטשופ לצ'יפס ותאכלו פסטה עם רוטב הולם מעגבניות.

פרפלה Parfalle ברוטב עגבניות (צילום דני בר)

ספגטי בולונז

ככל הנראה זו במנה האיטלקית הכי פופולארית בעולם אחרי הפיצה. פסטה בולונז זו מנה מבולוניה שאוכלים עם טליאטלה שזו פסטה רחבה ולא הצינורות הדקיקים של ספגטי. פסטה טליאטלה בולונז כן, ספגטי בולונז לא.

פסטה עוף לא באיטליה

האמריקנים וכך גם הישראלים, עפים על השילוב הזה של פסטה ועוף בו מקפיצים נתחי עוף קטנים יחד עם פסטה. זה יכול להיות מצוין טעים וטוב לאוכלי הבשר הישראלים (ואמריקאים) אבל לא לאיטלקים. במטבח האיטלקי הקלאסי לא תמצאו מנה חמה של פסטה עם עוף. סלט של פסטה קרה ועוף קר? יש.

פרפלה Parfalle ברוטב אלפרדו (צילום דני בר)

פטוצ'יני אלפרדו

מנת דגל שהפכה לבינלאומית וגם השתלבה היטב במטבח האיטלקי. המציא אותה השף של מסעדת בל פאסה Bel Passa ברומא, והיא היתה כל כך פופולארית שם שנהפכה לסמל החיים הטובים של רומא La Dolce Vita. מדובר בפסטה מתובלת בחמאה (או שמן זית), מלח, פלפל שחור והרבה גבינת פרמג'אנו.

עוד כמה טיפים לאוהבי איטליה: תקשיבו למאמא

המאמא יודעת. כי היא למדה מאמא שלה, שלמדה מאמא שלה וכך הלאה. זה מתכון שנוסה ונבדק. זה לא שהמאמות מבשלות כל היום ביחד אבל זה כבר זורם בעורקיהן, נמצא ב-DNA שלהן.

פסטה פפרדלה, טריו עגבניות ושבבי פקורינו (צילום דני בר)

קפוצ'ינו אם ומתי

כל איטלקי ואיטלקיה מכבדים את עצמם, קפה הוא כמעט כמו צחצוח שיניים בבוקר – לא מתחילים את היום בלי הקפוצ'ינו או האספרסו. קפה וקפוצ'ינו הם גאוותה של איטליה בעולם. מתי? האיטלקים לוגמים את הקפוצ'ינו או אספרסו (קצר וחזק) על הבוקר, עם מאפה בוקר כמו קרואסון. האדוקים שותים עוד אחד בעמידה, בפינת הרחוב לפני הכניסה למשרד או למקום העבודה. קפוצ'ינו בסוף ארוחה? סימן שאתם לא איטלקים.

פרוסת לינצנר-טורט עם קפה (צילום יח"צ חו"ל נספרסו)

סלט קיסר

סלט קיסר הומצא על ידי שף ממוצא איטלקי, בארה"ב אבל זה הקשר היחיד בין מנה זו למטבח האיטלקי (תוכלו לקרוא על סלט קיסר כאן…). תנסו להזמין סלט קיסר במסעדה באיטליה? המלצר לא יבין מה אתם רוצים.

מפת שולחן באדום ולבן

חוקרים לא מצליחים להסביר ממתי ומדוע הפכה המפה המשובצת באדום-לבן, לזיהוי של מסעדה איטלקית. מסעדות תיירים איטלקיות הבינו את הקישור, ורק הן מתהדרות במפות  נכנסתם למסעדה באיטליה, והיא ללא מפות שולחן אדום-לבן, הגעתם למסעדה ולא למלכודת תיירים.

הוספת תגובה