4 מתכונים מנצחים לעוגת גבינה

לכבוד חג השבועות, 4 מתכוני עוגת גבינה, שכל אחד נטעם ונאפה עשרות פעמים בקרב בני משפחת בר לדורותיה. שווה לנסות כל אחת ואחת מהעוגות. עוגת שכבות גבינה, עוגת מילוי גבינה ושתי עוגות גבינה בהרכבי מצרכים שונים במעט.

עוגת גבינה (צילום דני בר)
עוגת גבינה (צילום דני בר)

גרסת 5 ביצים

רכיבים:

  • 5 ביצים
  • כוס סוכר
  • 3 חבילות גבינה 9% ( 750 גרם )
  • 4 סוכר וניל
  • 3 כפות קורנפלור
  • חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • שמנת מתוקה
  • כוס חלב

אופן ההכנה:

  1. להקציף את חלבוני הביצים עם כוס הסוכר.
  2. לערבב ביד את הגבינה, הסוכר וניל, החלמונים, הקורנפלור וחצי חבילת אינסטנט פודינג וניל.
  3. לערבב את 2 הנ"ל ולהכניס לתבנית עגולה.
  4. למלא בתבנית מרובעת של התנור מים ולשים בתנור בחום בינוני.
  5. כאשר המים בתנור רותחים יש לשים את התבנית העגולה בתוך התבנית המרובעת.
  6. לאפות במשך 40 דקות בחום בינוני ולהשאיר עוד 20 דקות בתנור.
  7. לעשות קצף מהשמנת מתוקה, החלב והחצי הנותר של הפודינג ואחר כך למרוח על העוגה.
מגוון עוגות (צילום דני בר)
מגוון עוגות (צילום דני בר)

גרסת 4 ביצים ויוגורט

רכיבים:

  • 4 ביצים.
  • כוס סוכר.
  • יוגורט.
  • 3 חבילות גבינה לבנה 5% ( 750 גרם )
  • חבילת אינסטנט פודינג וניל.
  • 4 כפות קורנפלור.
  • שמנת מתוקה.
  • 3/4 כוס חלב.

אופן ההכנה:

  1. להקציף 4 חלמונים ו- 1/2 כוס סוכר.
  2. לבחוש את החלמונים, יוגורט, גבינה, 1/2 כוס סוכר הנותר, 1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל והקורנפלור.
  3. להוסיף הקצפה לבלילה ולשפוך לתבנית עגולה 26".
  4. לאפות בחום בינוני 150 מעלות למשך 45 דקות.
  5. להשאיר בתנור החם למשך 15 דקות נוספות להכין קרם מהשמנת המתוקה, החלב, וחצי חבילת אינסטנט פודינג וניל הנותרת.
פרוסת עוגת גבינה מעוצבת (צילום דני בר)
פרוסת עוגת גבינה מעוצבת (צילום דני בר)

עוגת מילוי גבינה

רכיבים:

  • לבצק:
  1. 5 כוס קמח אוסם.
  2. 3/4 כוס סוכר.
  3. 2 ביצים.
  4. 1/2 כוס שמן.
  5. חבילת סוכר וניל.
  6. 3 כפות מים חמים.
  • למילוי:
  1. 3 חבילות גבינה 5%.
  2. אשל.
  3. קורט סוכר.
  4. קליפת לימון מגורדת.
  5. חבילת סוכר וניל.
  6. 2 ביצים.
  7. 2 כוסות קורנפלור.

אופן ההכנה:

  1. לבחוש את רכיבי הבצק עד קבלת עיסה.
  2. לשטח 3/4 מהבצק בכלי פיירקס מוארך.
  3. לבחוש את רכיבי המילוי ולצקת על הבצק שבתבנית.
  4. את 1/4 הבצק לשטח מעל לגבינה.
  5. לאפות בחום נמוך כשעה.
פרוסת עוגת גבינה (צילום דני בר)
פרוסת עוגת גבינה (צילום דני בר)

עוגת גבינה בשכבות

רכיבים:

  • שכבה 1:
  1. 1/2 חבילת  מרגרינה.
  2. 1/2 כוס סוכר.
  3. קליפת לימון מגורדת.
  4. סוכר וניל.
  5. ביצה.
  6. 1.5 כוסות קמח אוסם.
  • שכבה 2:
  1. 2 גבינה 5% ( 500 גרם )
  2. תמצית וניל.
  3. 1/2 כוס סוכר.
  4. קליפת לימון מגורדת.
  5. 3 ביצים.
  • שכבה 3:
  1. 2 שמנת חמוצה.
  2. 4 כפות סוכר.
  3. כפית נס קפה.
  4. סוכר וניל.
  • שכבה 4:
  1. שמנת מתוקה.
  2. אינסטנט וניל.

אופן ההכנה:

  • שכבה 1:
  1. מערבבים את כל הרכיבים למעט קמח.
  2. להוסיף את הקמח.
  3. לשטח בתבנית וליצור שוליים. לאפות חום 081 מעלות, כ-10 דקות.
  • שכבה 2:
  1. לערבב את החומרים למעט הביצים. להוסיף את הביצים אחת אחר השנייה.
  2. שופכים את הבלילה לתוך הבצק של השכבה הראשונה.
  3. לאפות 45 דקות, עד שהעוגה יציבה.
  • שכבה 3:
  1. להוציא את העוגה מהתנור.
  2. לשפוך בעדינות על העוגה ואת בלילת שמנת.
  3. להחזיר לתנור ל-15 דקות נוספות.
  4. לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה להתקרר לאט.
  • שכבה 4:
  1. מקציפים שמנת מתוקה, כוס חלב והאינסטנט וניל פודינג
  2. למרוח על העוגה הקרה.

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. ניקי

    מאוד רוצה להכין את אחד מהעוגות אבל מתכונים לא מדוייקים, אפיה זה דבר מדוייק ולכתוב שמנת מתוקה/ חמוצה בלי כמיות במייל זה לא ברור מאליו במיוחד לנשים כמוני שחיים בחו״ל שכמיות ומידות הם לגמרי אחרת .
    לכן הרבה פעמים אני מרימה ידים ולא משתמשת במרשמים לא מדוייקים ( אוניברסליים )
    תודה

    1. Dany Bar

      המתכונים באתר הם בעברית ומתאימים לקהל הקוראים הישראלי. כשכתוב 1 שמנת כוווולם יודעים מה זה גביע שמנת ומה משקלו וכדומה.

כתיבת תגובה