מתכון: קרם ברולה ג'ינג'ר ותפוז

קרם בְּרוּלֶה הוא קינוח צרפתי ידוע ||| מתכון מפנק תודות לקפה ביגה ||| קרם ברולה ג'ינג'ר ותפוז ||| דרך הכנה קלה ובטוחה (ללא מבער ואש פתוחה) ||| לפרטים ומתכון בהמשך <<<

קרם ברולה מפנק של קפה ביגה (צילום אסף לוי)

יום הקרמל או יום הקרם ברולה

הידעתם שיש יום בשנה המוקדש לקרמל? לאותו סוכר מושחם? מהו יום הקרמל? יום הקרמל Caramel Day מצויין ב-5 לאפריל.

הידעתם שגם לקרם ברולה מוקדש יום? יום הקרם ברולה Creme Brulee Day הוא ה-27 ביולי.

החלטנו הפעם, בין לבין להעשירכם במתכון קרם ברולה העשיר בקרמל.

מצרכים 5 מנות

  • 6 חלמונים
  • 90 גרם סוכר לבן
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 20 גרם ג'ינג'ר
  • גרידה מתפוז 1
  • בננה צהובה (לא רכה מדי)

אופן הכנה

  1. לשפוך לסיר בינוני את השמנת המתוקה עם מחצית מהסוכר (45 גרם) הג'ינגר וגרידת התפוז ולחמם עד לפני רתיחה
  2. במקביל בקערה עמידה בחום להניח את החלמונים ואת המחצית השנייה של הסוכר (45 גרם) ולערבב היטב את החלמונים והסוכר
  3. כשהשמנת חמה יש לסנן את גרידת התפוז והג'ינגר ולאחד עם החלמונים (קודם מעט מהנוזל כדי להשוות טמפרטורה ואז את כל היתר)
  4. יש להחזיר את הבלילה לסיר בישול קצר והסמכה תוך כדי ערבוב מתמיד. של כ- 10 דקות על חום בינוני
  5. ולאחר מכן, לצקת את הנוזל ל- 5 קערות אפייה לקרם ברולה מחרס, בערך 3/4 גובה
  6. להניח בזהירות את הקערות בתוך תבנית אפייה עמוקה
  7. למלא את התבנית במים פושרים עד אמצע הגובה של הקערות
  8. לכסות את התבנית עם נייר אלומניום ולאפות בתנור בחום של 160 מעלות כ- 25 דקות עד אשר הנוזל צמיגי ורוטט כשמזיזים בעדינות את התבנית
  9. מוציאים ונותנים למנות  להתקרר

הצעה להגשה

  • לקחת בננה לא רכה מדי ולפרוס אותה באלכסון בעובי של חצי ס"מ
  • לפזר מעל הבננות מעט סוכר חום
  • לחמם מחבת ולהניח את הבננות עם הצד של הסוכר על המחבת עד שהסוכר נמס ומתקרמל
  • את הבננות המקורמלות להניח על הקרם.

בתיאבון

כתיבת תגובה