שיכר הכפר מגעתון

מה בין יין לשיכר ### מה עושים בגעתון ### למה פסיפלורה, קיווי וליצ'י ### לחצו על התמונה להמשך הכתבה <<<

שיכר או יין

מגוון מוצרי שיכר הכפר (צילום דויד סוייפר)

מגוון מוצרי שיכר הכפר (צילום דויד סוייפר)

בעברית, להבדיל משפות זרות רבות, מבדילים הבדל ברור בין יין לבין שיכר. יין הוא משקה אלכוהולי הנעשה מתסיסה של ענבים בלבד ואילו שיכר הוא משקה אלכוהולי העשוי מפירות זרעים או תבלינים ( "מִיַּיִן וְשֵׁכָר יַזִּיר חֹמֶץ יַיִן וְחֹמֶץ שֵׁכָר לֹא יִשְׁתֶּה וְכָל-מִשְׁרַת עֲנָבִים לֹא יִשְׁתֶּה וַעֲנָבִים לַחִים וִיבֵשִׁים לֹא יֹאכֵל" במדבר ו', ג').

מה קורה בקיבוץ געתון

בקיבוץ געתון שבגליל המערבי, בפינת טבע פסטורלית ושלווה הוקם בשנת 2001 יקב הבוטיק "שיכר הכפר" שמייצר שיכרי יין מפירות טריים. היקב הוקם על ידי האגרונום וחבר הקיבוץ גדעון אדר (80) שמשמש כיינן הראשי עד היום. בראשית הקמתו יוצר רק סוג אחד של שיכר ייחודי מפרי הפסיפלורה, שנערם אז בכמויות אדירות בקיבוץ, ולא היה לו שימוש, עד שהקיבוץ החליט להשתמש בו לייצור יין שיכר. במשך תקופה ארוכה ייצר היקב שיכרים משני סוגי הפרי, עד שאדר החליט שהגיע הזמן להתקדם ולגוון את פס הייצור הידני. אט, אט נכנסו היישר ממטעי הקיבוץ גם הקיווי, והליצ'י.

יקב שיכר הכפר

שיכר ליצי (צילום דויד סוייפר)

שיכר ליצי (צילום דויד סוייפר)

כיום, היקב  מייצר בשנה כ- 13,000 בקבוקים של 11 סוגי שיכרים שונים מפירות אקזוטיים טבעיים, ללא תמציות מלאכותיות וצבעי מאכל, ובגדלים שונים. התהליך הינו מסורתי (ידני), משלב הסחיטה ומיצוי הפרי ועד לאריזה. התהליך הינו מורכב ומתחיל בחיתוך הפרי להוצאת ציפתו (תוכן, מיץ וזרעים), הפרדת הזרעים במסננת ידנית, הוספת שמרים לתסיסה, שבועיים של תסיסה במיכלים עד שמתקבל הבסיס לשיכר. רק אז אפשר לטעום ולהעשיר את אחוז האלכוהול ( 14.3%-16.9%) הרצוי והסוכר במידת הצורך. יקב שיכר הכפר כשר בהשגחת הרבנות מטה אשר לאורך כל ימות השנה.

לפני כשנה, במסגרת תהליך הפרטת הקיבוץ, הועבר היקב לבעלות פרטית של דב ברב, חבר קיבוץ לשעבר שכיום מתגורר במושב חוסן שהחליט אחרי שנים של ניהול בתעשייה, דווקא בפנסיה, לעשות משהו בשביל הנשמה והאהבה. ביקב מרכז מבקרים באווירה כפרית ואותנטית, והוא מארח קבוצות ופרטיים בתיאום מראש על כוסית שיכר פירות, הדרכה וסרט על תהליך הייצור, וכמובן סיור חופשי שמאפשר מבט מקרוב על כל התהליך.

סוגי שיכרי הפירות

יקב "שיכר הכפר" מייצר מגוון טעמים ואריזות.

  • 2 סוגי שיכר מפסיפלורה שנבדלים בטעמם ובאחוז האלכוהול שלהם (15.5% ו-17% כוהל)
  • ליצ'י (16.8 כוהל)
  • רימון (14.3% כוהל)
  • שקד (16.8% כוהל)
  • פסיפלורה (16.9 כוהל)
  • קיווי (16.9% כוהל)
  • תפוח בדבש 16.8% כוהל)
  • תמר (16.8% כוהל)
  • בלנד פסיפלורה וליצ'י (שיכרון) (16.9% כוהל)
  • רימון פסיפלורה (מורימון) (16.4% כוהל)

כל הטעמים והסוגים נמכרים בבקבוקים בנפח: 750 סמ"ק (במחיר 79 ₪), 500 סמ"ק (במחיר 63 ₪), 200 סמ"ק (במחיר 43 ₪) ו- 100 סמ"ק (במחיר 27 ₪).

יקב שיכר הכפר, קיבוץ געתון, טל':04-9859873 /052-8698051   אתר אינטרנט

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות