רול טורטייה במילוי ירקות

רול טורטיה באדיבות השף צ'רלי פדידה ורשת "יינות ביתן" ||| הירקות בגריל עם ממרח פסטו ||| להכנת הרול במתכון המפורט <<<

רול טורטייה במילוי ירקות גריל עם ממרח פסטו.(צילום CF-ART)
רול טורטייה במילוי ירקות גריל עם ממרח פסטו.(צילום CF-ART)

מצרכים לרול

  • טורטייה בקוטר של 24 עד 28 ס״מ
  • 1 בטטה קטנה בטטה קלופה וחתוכה לפרוסות דקות
  • 1 פלפל אדום ללא הליבה
  • 1 זוקיני או קישוא חתוך לפרוסות
  • ספרי שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מצרכים לפסטו

  • 2 כוסות עלי בזיליקום טריים דחוסים
  • 2 שיני שום גדולות
  • ½ כוס גבינת פרמזן (לא חייב)
  • ¼ כוס אגוזי מלך או צנוברים
  • ½ כוס שמן זית כתית
  • קורט מלח

אופן הכנת הירקות

  1. מחממים מחבת פסים
  2. מתבלים את הירקות במלח ופלפל
  3. מרססים את המחבת בשמן זית וצורבים את הירקות על להבה בינונית עד לריכוך מלא יש לוודא כי הבטטה מוכנה (היא הקשה מכל הירקות לכן דרוש יותר זמן)
  4. מניחים את כל הירקות בצד עד להרכבת הרול.

אופן הכנת ממרח פסטו

 
- פרסומת -

 
  1. טוחנים את הבזיליקום, השום, האגוזים והגבינה באמצעות מעבד מזון.
  2. מוסיפים את השמן בהדרגה, בזמן שטוחנים, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטחון בפולסים עד למרקם הרצוי
  3. ממתינים חמש דקות לפני השימוש, לערבוב טעמים.

הערה: ממרח פסטו יכול להחזיק במקרר יותר משבוע ימים לכן מומלץ להכין יותר ולהשתמש לפי הצורך

אופן הכנת הרול

  1. מחממים טורטייה מעט על אש גלויה משתי הצדדים ומניחים על משטח עבודה
  2. מורחים פסטו
  3. מניחים מעל הטורטיה המרוחה, הירקות שצרבנו קודם
  4. מגלגלים לרול ואורזים במפית ושקית ניילון.

 

בתיאבון !!!

כתיבת תגובה

סגירת תפריט